Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 januari 2019

Mindfulness op de werkvloer: vijf praktische aanbevelingen

Mindfulness op de werkvloer: vijf praktische aanbevelingen
Stiltedagen, een workshop mindfulness tijdens de lunch en twee keer per week yoga: stress op het werk is een big issue voor veel werkgevers, die steeds meer van hun werkkrachten zien ten onder gaan aan burn-outs, en dus zijn de initiatieven om stress tegen te gaan niet van de lucht. Bedrijfspsychologe Anouk Decuypere legt uit hoe mindfulness ook tot meer harmonie kan leiden op de werkvloer.
Lees verder

Waarom periodiek beleggen in 2019 verstandiger is
Verstandige beleggers wachten niet op 'het perfecte moment' om aandelen te kopen. Wie elke maand een kleine som investeert, vermijdt een fikse dip en heeft meestal een beter rendement dan beleggers die alles in één keer beleggen op de beurs.
Lees verder

Geert en Jolien Noels: "Subsidies voor zonnepanelen en zo: dat is volksvermaak"
Geert Noels (51) is de luidspreker van economische opinies. Dochter Jolien (23) trappelt in de coulissen om de microfoon over te nemen. Maar zeg niet dat ze dezelfde weg bewandelen. 'In Londen maak ik mijn eigen carrière. Daar kent niemand mijn vader.'
Lees verder

NMBS verkocht voorbije vijf jaar voor 50 miljoen euro aan terreinen en gebouwen
De NMBS verkocht de afgelopen vijf jaar voor ongeveer 50 miljoen euro aan terreinen en gebouwen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van David Geerts (sp.a).
Lees verder

Ryanair trekt in alle stilte prijzen voor bagage en priority boarding op
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in alle stilte de bagageprijzen opgetrokken. Wie een trolley incheckt, betaalt daar nu 2 euro extra voor. Ook de prijs voor priority boarding is gestegen.
Lees verder

"SpaceX ontslaat tien procent van personeel"
Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat snijden in zijn personeelsbestand. Volgens een goed ingelichte bron moet tien procent van de ruim 6.000 medewerkers op zoek naar ander werk, schrijven persbureau Reuters en de Los Angeles Times.
Lees verder

Naam van Ivanka Trump circuleert voor voorzitterschap Wereldbank
De naam van Ivanka Trump, dochter van, circuleert als vervanging voor Jim Yong Kim aan het hoofd van de Wereldbank. Dat bericht de Financial Times vrijdag. Ivanka werkt momenteel in het Witte Huis, als naaste medewerker van haar vader, de Amerikaanse president.
Lees verder

Regering ziet financiële bui hangen: winstuitkering Proximus en Bpost staat onder druk
De herstructurering bij Proximus hakt er diep in. De regering – de Belgische staat is eigenaar van 53,5 procent van de aandelen – ziet de financiële bui al hangen. Het dividend komt in gevaar, net als bij dat andere overheidsbedrijf Bpost.
Lees verder