Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 januari 2019

Man komt om na vechtpartij in Bocholt

Man komt om na vechtpartij in Bocholt

Na een vechtpartij in een café in het Limburgse Bocholt is in de nacht van maandag op dinsdag een man om het leven gekomen.

Lees verder

Dierenhotel in Rillaar compleet uitgebrand, alle katten dood
Het nieuwe jaar begon dramatisch voor de eigenaars van 'Emmy's honden- en kattenhotel' in Rillaar bij Aarschot. Dinsdagochtend omstreeks 6.30 uur brak er om nog onduidelijke redenen brand uit in de gerenoveerde hoeve. Zeven katten konden niet worden gered.
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie in Ninove geannuleerd 'uit veiligheidsoverwegingen'
De traditionele nieuwjaarsreceptie van stad Ninove die normaal gezien komende zondag had moeten plaatsvinden, zal niet doorgaan. Dat gebeurt op vraag van de politie.
Lees verder

Dronken chauffeur pleegt vluchtmisdrijf nadat ze vier voertuigen ramt
In het Oost-Vlaamse Temse heeft een 37-jarige vrouw dinsdagmorgen vier geparkeerde voertuigen en een verkeersbord aangereden en daarna vluchtmisdrijf gepleegd. Dat meldt de lokale politiezone Kruibeke/Temse. De vrouw was onder invloed van alcohol.
Lees verder

Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis van Namen

Een gedetineerde is dinsdagochtend ontsnapt uit de gevangenis van Namen. Dat meldt het parket van Namen. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid. Het gaat om de 39-jarige Christian Lefevre, die goed gekend is bij justitie.

Lees verder

Mensensmokkelaars gevat in Zeebrugge

De scheepvaartpolitie heeft zaterdag drie volwassenen en een zevenjarig meisje gevat die met valse Roemeense papieren de oversteek wilden maken naar Engeland.

Lees verder

Nieuwe beperkingen voor epilepsiemiddel bij zwangere vrouwen

Het federaal geneesmiddelagentschap (FAGG) heeft nieuwe strenge beperkingen ingevoerd voor het geneesmiddel Valproaat, dat wordt voorgeschreven tegen epilepsie en bipolaire stoornis.

Lees verder

Zwaarbewolkt met af en toe buien, nachtvorst in de Ardennen

Woensdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe enkele buien. De maxima schommelen tussen 1 en 8 graden. De volgende dagen blijft het vrij fris en wisselvallig weer met af en toe lichte neerslag.

Lees verder

Ouders gaan op de vuist tijdens jeugdwielerwedstrijd

De Belgische jeugdkampioenschappen baanwielrennen werden zondag ontsierd toen ouders en supporters op de vuist gingen.

Lees verder

Comité I waarschuwt voor manipulatie verkiezingen

Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I dat de inlichtingendiensten controleert, waarschuwt in een gesprek met de kranten van Sud-Presse voor buitenlandse inmenging tijdens de verkiezingen van 26 mei en voor 'fake news'.

Lees verder

'Brusselse politie hervormen om straffeloosheid aan te pakken'

De Brusselse politiezones moeten samensmelten op gewestelijk niveau en een 'eenheid van commando' krijgen om rellen zoals die op oudejaarsnacht de baas te kunnen, zegt Sven Gatz (Open VLD), Vlaams minister van Brussel. Pieter De Crem (CD&V) belooft het tekort aan agenten sneller weg te werken.

Lees verder

Videobeelden opgedoken van relschoppers die apotheek vernielen

Tijdens rellen op oudejaarsnacht zijn amokmakers onder meer een apotheek binnengedrongen. Op videobeelden van een getuige is te zien hoe de ruiten worden bekogeld met stenen en mensen aan de haal gaan met medicijnen.

Lees verder

Poederbrief aan Francken bevatte meel en plastic, onderzoek naar afzender loopt

De poederbrief die op 31 december bezorgd werd aan voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, bevatte meel en plastic. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Leuvense parket. Intussen loopt het onderzoek naar de afzender, aldus nog het parket.

Lees verder

Door vuurwerk opgeschrikte vogels verstoren zelfs weerradars
Het oudejaarsvuurwerk heeft heel wat vogels opgeschrikt, in Vlaanderen. De opvliegende zwermen verstoorden zelfs de weerradars, meldt Natuurpunt.
Lees verder

Twaalf expo's om uw volgende vrije dagen nuttig te spenderen

De kerstvakantie loopt op zijn eind en de meesten onder ons zijn nu wel verlost van familiefeesten. Wie niet eindeloos wil Netflixen kan deze vrije dagen gebruiken om nog een van deze tentoonstellingen mee te pikken, voor ze onherroepelijk de deuren sluiten.

Lees verder

Verschillende maatregelen in Ninove tijdens 'Mars voor Democratie' en tegenbetoging

In het Oost-Vlaamse Ninove zal de lokale politie steun krijgen van de federale politie voor de geplande 'Mars voor Democratie' en een tegenbetoging, die donderdagavond plaatsvinden tijdens de eerste gemeenteraad.

Lees verder

Hier past De Lijn de dienstregeling aan

De kusttram zal frequenter rijden tijdens het weekend, en ook in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant verandert De Lijn de dienstregeling.

Lees verder

N-VA zet 'alles op alles' voor nieuwe gascentrales

'Marghem moet zo snel mogelijk met haar plannen naar het parlement komen.' N-VA steunt de pogingen van de regering in lopende zaken om nog vóór de verkiezingen de steun voor gascentrales goed te keuren.

Lees verder

Christophe Peeters krijgt 'prominente rol'

Open VLD Gent houdt deze namiddag een persconferentie waarmee het de bedoeling is om de bladzijde om te draaien na het interne rumoer dat ontstond toen Christophe Peeters uit de boot viel als schepen.

Lees verder

'Politie was wél voorbereid op rellen in Molenbeek'

De politie ontkent dat ze niet goed voorbereid was op de baldadigheden van oudejaarsnacht in Molenbeek. 'We hadden onze interventieploegen verdubbeld. Je kunt toch niet op elke straathoek een agent plaatsen?'

Lees verder