Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 januari 2019

In 2019 betalen we waarschijnlijk iets minder voor onze energie

In 2019 betalen we waarschijnlijk iets minder voor onze energie
Het is geweten: de energieprijzen swingen al een tijdje de pan uit. Een gemiddeld gezin betaalde volgens de Vlaamse energieregulator VREG in november 2018 maar liefst 375 euro meer voor elektriciteit en gas dan het jaar voordien. In 2019 dalen beide distributienettarieven, waardoor je gemiddeld al minstens 71 euro bespaart. Bovendien valt er profijt te halen uit de grote concurrentieslag tussen de verschillende leveranciers.
Lees verder

Vijf tips voor wie in 2019 een nieuwe job wil
Is het een van jouw goede voornemens om dit jaar een nieuwe job te vinden? Maak er dan meteen werk van! En daarvoor hoef je echt niet ver te zoeken. We geven je alvast enkele tips die je direct kan toepassen.
Lees verder

Fitter worden in 2019? Deze 5 gadgets helpen ├ęcht
Zijn er wat te veel kilo's bijgekomen tijdens de eindejaarsperiode? Heb je je voorgenomen om in 2019 toch wat meer te gaan sporten? Tegenwoordig zijn er heel wat digitale snufjes op de markt die je gemotiveerd houden. 
Lees verder

"Ramsgate niet klaar voor ferryverbinding met Oostende na harde brexit"
In het Britse Ramsgate heerst twijfel over de mogelijkheid om op tijd een ferryverbinding met Oostende op te starten, om de gevolgen van een eventuele harde brexit te helpen opvangen. De haven kan onmogelijk klaar zijn, aldus de havenschepen van Ramsgate.
Lees verder

ACOD vreest voor verlies van 2.000 banen bij Proximus
De socialistische vakbond ACOD vreest voor jobverlies bij Proximus door een besparingsplan dat de directie en raad van bestuur zouden willen doorvoeren. Dat heeft de vakbond gemeld in een persbericht. 
Lees verder

Ex-Optima-topman Piqueur failliet verklaard
De gevallen Optima-topman Jeroen Piqueur is gisteren failliet verklaard door de rechtbank in Gent. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De vereffenaar van Optima Group en de curator van Your Estate Solu­tion, het vastgoed­bedrijf van vader en zoon Piqueur, hadden om het faillissement gevraagd.
Lees verder