Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 januari 2019

Gemeente Deerlijk: Verteluurtje op Gedichtendag

Verteluurtje op Gedichtendag

Het René De Clercqgenootschap organiseert naar aanleiding van Gedichtendag een verteluurtje op donderdag 31 januari om 19. 00 uur in de Deerlijkse bibliotheek. We starten met 'Drie kleine speelse sterrenbeelden' van Leen Lefebre, wat sterk contrasteert met wat daarna volgt, 'Heer Halewijn', vertaald uit het Frans door Stijn Streuvels. Eindigen doen we met Halewijn's straf van René De Clercq.

Marina Parmentier verzorgt de inleiding, en de vertellers van dienst zijn Trees Goeminne en Jan Dhaluin, in een regie van Jan Deleersnyder. René Berton verzorgt de audio.

Lees verder

Jouw vrije tijd zinvol invullen?

Heemkring Dorp en Toren is op zoek naar vrijwilligers om kranten en tijdschriften uit te pluizen, oude foto's te identificeren en inventariseren, ongeopende archiefstukken te klasseren, de website up-to-date te houden, gegevens in te voeren op pc enzovoort. Voor veel zaken is geen kennis van computers vereist, dus laat je daar vooral niet door afschrikken.

Lees verder

Gedichtendag 2019 met René De Clercq

IN HET GROTE BED.

Lees verder

Techniekacademie 5e en 6e leerjaar

Tussen 23 januari en  15 mei 2019 zullen in Deerlijk opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.
Dit is in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

Lees verder