Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 januari 2019

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval nabij Sportpaleis

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval nabij Sportpaleis

In de buurt van het Antwerpse Sportpaleis is in de nacht van vrijdag op zaterdag een wagen op een paal op de tramsporen gebotst. De twee inzittenden raakten daarbij gekneld en moesten bevrijd worden door de brandweer. De passagier, een 32-jarige man uit Merksem, overleed in het ziekenhuis.

Lees verder

Blauwe smurrie opgeruimd op stranden aan Westkust

Op de stranden van De Panne, Koksijde en Oostduinkerke heeft de brandweer vrijdag een aangespoelde blauwe smurrie opgeruimd. Dat meldt Kristof Louagie van de brandweerzone Westhoek.

Lees verder

Groen: 'Als Antwerps stadsbestuur niet voor trendbreuk zorgt, doen wij het wel'

Groen Antwerpen zet als oppositiepartij in op een circulatieplan, praktijktesten 'met tanden' en armoedebestrijding. Dat heeft kopstuk Wouter Van Besien vrijdagavond gezegd op de nieuwjaarsreceptie.

Lees verder

Handvol gele hesjes in Brussel

In het centrum van Brussel zijn een vijftiental betogers met gele hesjes verzameld. De politie is op de hoogte, maar voorlopig verloopt alles rustig.

Lees verder

Sluitende Delhaize geeft grote kortingen, twee uur aanschuiven aan kassa

Delhaize Sint-Rochus hield vrijdag uitverkoop en velen zullen het geweten hebben. Het was een tot twee uur aanschuiven aan de kassa.

Lees verder

Bijna 1.500 openstaande vacatures voor leerkrachten in Vlaanderen

Er is een groot tekort aan leerkrachten in Vlaanderen. Momenteel zijn er maar liefst 1.500 openstaande vacatures in het onderwijs. Dat zijn er dubbel zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die VTM Nieuws heeft opgevraagd.

Lees verder

KU Leuven verheugd over vrijlating toekomstige eredoctor

De KU Leuven reageert verheugd op de vrijlating in Mauritanië van de mensenrechtenactivist Biram Dah Abeid, die op 4 februari aan de Leuvense alma mater een eredoctoraat in ontvangst mag nemen voor zijn blijvende inzet tegen de slavernij in zijn thuisland.

Lees verder

Bijna vijfduizend ijsberen nemen duik in Noordzee in Oostende

Zo'n 4.700 mensen hebben zaterdag het jaar ingezet met een frisse duik in de Noordzee in Oostende. Problemen waren er niet tijdens deze editie van de jaarlijkse nieuwjaarsduik, zo meldt de organisatie kort na afloop.

Lees verder

Waals toerisme blikt tevreden terug op drukke kerstvakantie

De toeristische sector in Wallonië heeft een goede kerstvakantie achter de rug, zo leren de cijfers van Waals minister van Toerisme René Collin. Ondanks het regenweer steeg de bezettingsgraad in de logies met 7 procent. De toeristische attracties trokken bijna 20 procent meer bezoekers aan, onder meer met dank aan de Grotten van Han.

Lees verder

Cannabisplantage ontdekt bij brand in Evere

Bij een brand in de Stroobantsstraat in Evere heeft de brandweer een plantage van zowat 600 cannabisplanten ontdekt. Dat meldt de woordvoerder van het parket van Brussel zaterdagavond.

Lees verder

1.500 kilo cocaïne op weg naar Antwerpen onderschept

Rond de jaarwisseling hebben de autoriteiten in Brazilië en Colombia verschillende ladingen cocaïne bestemd voor de haven van Antwerpen onderschept. In totaal werd 1.416 kilogram van het witte poeder in beslag genomen.

Lees verder

Man levensgevaarlijk gewond bij steekpartij op straat in Beringen

Bij een steekpartij in Beringen is zaterdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. De feiten gebeurden op de openbare weg, in de Stationsstraat in Beringen.

Lees verder

Fietsster (71) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf
Zaterdagavond is op een onverlichte weg in Zonnebeke een fietsster aangereden door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon intussen opgepakt worden door de politie. Dat meldt VRT. Het 71-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.
Lees verder

Studenten tegen cross tijdens blok
Studenten van de VUB willen actie voeren tegen de veldrit die - tijdens hun blokperiode - op de terreinen van de universiteit georganiseerd wordt.
Lees verder

Houten reus in brand gestoken: van Brasschaatse 'Golem' rest alleen nog hoopje as
Het drie meter hoge houten beeld 'de Golem' in Park De Mik in Brasschaat, naar een ontwerp van de gerenommeerde kunstenaar Koen Vanmechelen, is in vlammen opgegaan. Zondagochtend lag er alleen nog een smeulend hoopje as. In de metershoge houten constructie konden mensen boodschappen en overpeinzingen deponeren.
Lees verder

Demir haalt uit naar Ketnet en rapper die verkrachter goedpraat
Zuhal Demir (N-VA) heeft op Facebook kinderzender Ketnet onder vuur genomen nadat de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani een nummer heeft opgedragen aan zijn vriend die in de cel zit voor verkrachting en het prostitueren van een minderjarig meisje.
Lees verder

Crombez: 'Migratie naar Europa moet verminderen'

'De migratie naar Europa moet verminderen, anders zal het niet houdbaar zijn.' Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez in een interview met De Zondag.

Lees verder

Guy D'Haeseleer te gast op nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang Antwerpen

Op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Vlaams Belang-afdeling was burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondag kop van Jut omdat hij een bestuursakkoord met sp.a heeft gesloten en vaag zou blijven over cordon sanitaire. Guy D'Haeseleer van Forza Ninove werd in Antwerpen verwelkomd als held.

Lees verder

Brusselse brandweer bevrijdt jongen (10) uit schoorsteen

De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een opmerkelijke interventie in Sint-Pieters-Woluwe. Daar zat een 10-jarige jongen vast in een schoorsteen. Hij kon ongeschonden uit zijn benarde positie gered worden.

Lees verder

Antwerpse rapper reageert op omstreden nummer: 'Moreno zelf heeft ook spijt'

Soufiane Eddyani is vandaag in een mediastorm terechtgekomen nadat Zuhal Demir hem op Facebook hard heeft aangepakt over zijn nieuwste nummer 'Amigo'. Dat is opgedragen aan zijn vriend Moreno, die in 2016 veroordeeld is geweest omdat hij een minderjarig meisje de prostitutie in dwong. Nu reageert de rapper ook zelf: 'Ik wil jongeren met dit lied net op het rechte pad houden.'

Lees verder