Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 januari 2019

De Crem noemt eengemaakte Brusselse politiezone ‘onafwendbaar’

De Crem noemt eengemaakte Brusselse politiezone 'onafwendbaar'

Om rellen zoals die tijdens oudejaarsnacht adequaat te kunnen aanpakken, is een eengemaakte Brusselse politiezone 'de enige oplossing'. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zondag gezegd in Het Nieuws op VTM.

Lees verder

Bestuurder raast met 107 kilometer per uur door Gent

De Gentse politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingetrokken van een bestuurder die met 107 kilometer per uur werd geflitst op de Gustaaf Carllierlaan en Franklin Rooseveltlaan. Daar is de toegelaten snelheid 50 km/u.

Lees verder

SP.A-schepen Güler Turan stopt met nationale politiek

De Antwerpse SP.A-politica Güler Turan stopt met nationale politiek. Dat kondigt ze vandaag aan in de Gazet Van Antwerpen.

Lees verder

Meldpunt moet tienerpooiers in kaart brengen: 'We blijven gewoon brandjes blussen'

Om de ware omvang van tieners die leeftijdsgenotes in de prostitutie dwingen in kaart te brengen, maakt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) 249.000 euro vrij om een meldpunt op te richten. Dat schrijft De Morgen.

Lees verder

Basisscholen krijgen extra hulp

Om de werkdruk van schooldirecteurs te verlagen maakt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) 20 miljoen euro vrij om extra administratieve ondersteuning te bieden.

Lees verder

Snelweg volledig versperd in Rekkem

De transportbonden versperren maandagochtend aan de grensovergang in Rekkem de volledige E17-snelweg richting Frankrijk. Er staan ook blokkades in Meer, Zonhoven en Maas­mechelen.

Lees verder

Vrouw komt om bij woningbrand in Ieper

Een hevige brand in een appartementsgebouw in Ieper heeft afgelopen nacht het leven gekost aan een 46-jarige vrouw. De andere bewoners van het pand werden gealarmeerd door het brandalarm en konden tijdig buiten geraken. Het parket heeft een deskundige aangesteld.

Lees verder

We doen het nog altijd niet goed, dus opnieuw campagne: zo moet je ritsen

Hoewel ritsen al bijna 5 jaar verplicht is, zet het Agentschap Wegen en Verkeer een promotiecampagne op om het hoffelijkheidsprincipe aan te leren. Nog maar eens. Want de Vlaamse automobilist is nog altijd een koele minnaar van ritsen. 'Nochtans is er een vlottere doorstroom en verminderen de files als we met zijn allen ritsen.'

Lees verder

Reynders ziet eengemaakte Brusselse politie niet zitten

Brussels MR-kopstuk Didier Reynders is geen voorstander van een eengemaakte Brusselse politiezone, maar hij laat de deur wel op een kier.

Lees verder

Assisenhof selecteert jury voor proces aanslag Joods Museum

Het Brusselse assisenhof is maandagochtend begonnen aan de samenstelling van de jury die zal moeten oordelen over het lot van Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer. Die twee verdachten staan terecht voor de aanslag op het Joods Museum, op 24 mei 2014, waarbij vier mensen om het leven kwamen.

Lees verder

Weerberichten waarschuwen voor polaire vortex in Europa

Vorig jaar leerde Vlaanderen de polaire vortex kennen toen die eind februari voor temperaturen tot min tien zorgde. Ook dit jaar zal de poolwervel ons land mogelijk niet overslaan.

Lees verder

Drugs wordt belangrijk verkeersveiligheidsprobleem

Een op de acht jonge bestuurders in ons land rijdt elke maand onder invloed van drugs. Het wordt stilaan een even groot probleem als alcohol achter het stuur.

Lees verder

'Kooikippen plukken elkaar kaal door stress'

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights klaagt met nieuwe beelden de leefomstandigheden van kooikippen aan. In een video, gemaakt bij een kwekerij in Merksplas, is te zien hoe de kippen op elkaar gepakt zitten, en verwondingen aan poten en huid hebben.

Lees verder

Poederbrief voor Bart Tommelein ontdekt in sorteercentrum Bpost
In het sorteercentrum van Bpost in Oostende is maandagmorgen een poederbrief toegekomen. De brief was bestemd voor burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Vier medewerkers van Bpost werden een tijd in quarantaine gehouden.
Lees verder

Ook Linkebeek heeft nu een burgemeester

Yves Ghequiere wordt straks voorgedragen als burgemeester van Linkebeek.

Lees verder

'Tienerpooiers zijn zeer intelligente psychopaten'

Met een meldpunt hoopt Payoke begin volgend jaar al een beter zicht te krijgen op het fenomeen van de tienerpooiers. Hoe gaan die 'loverboys' tewerk en wie zijn hun slachtoffers?

Lees verder

Christophe Peeters is nieuwe voorzitter Open VLD Gent

De Gentse afdeling van Open VLD heeft voormalig schepen Christophe Peeters aangesteld tot tijdelijk waarnemend voorzitter. Dat gebeurt op voorstel van burgemeester Mathias De Clercq. Daarmee lijkt een einde te komen aan de wekenlang aanslepende interne ruzie.

Lees verder

Bracke probeert verkiezingscampagne buiten parlement te houden

'Ik start vanaf morgen een poging om te voorkomen dat dit parlement een campagneparlement wordt', zegt kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). Het risico bestaat dat politieke partijen de komende maanden het parlement 'gebruiken' om volop verkiezingsbeloftes te lanceren.

Lees verder

Protest tegen verkiezingsuitslag Zelzate verworpen

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen verklaart de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Zelzate geldig. In die Oost-Vlaamse gemeente levert de PVDA voor het eerst een schepen, nadat een coalitie met SP.A op de been werd gebracht.

Lees verder

Bourgeois wil uitstel Brexit als May geen steun krijgt voor deal

Als de Britten zich volgende week niet achter de voorliggende Brexit-deal scharen, dan wil Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dat de Brexit pas ingaat op 29 maart 2021.

Lees verder