Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 januari 2019

Apple-topman krijgt recordbonus van 12 miljoen dollar

Apple-topman krijgt recordbonus van 12 miljoen dollar
Apple-topman Tim Cook heeft voor het voorbije boekjaar een recordbonus van 12 miljoen dollar (10,4 miljoen euro) ontvangen. Hij kreeg die bonus bovenop zijn vast loon van 3 miljoen dollar (2,6 miljoen euro), onder meer omdat de marktwaarde van het technologiebedrijf de kaap van de 1.000 miljard dollar had overschreden. 
Lees verder

100 euro opslag: zoveel kost het voor je baas
De tax shift heeft de lasten voor de werkgever laten dalen. Toch is er van een grote verschuiving voorlopig geen sprake. En dus blijft Belgiƫ een van de duurste landen voor werkgevers. Dat blijkt wanneer je het verschil berekent tussen wat een werknemer netto ontvangt en wat een werkgever daarvoor neertelt.
Lees verder

Aandeel Proximus voorlopig geschorst
De handel in het aandeel Proximus wordt vandaag niet opgestart, in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beurswaakhond FSMA.
Lees verder

Waar staan we met handelsoorlog tussen VS en China? "Handelsdeal is mogelijk"
De VS en China praten weer over een einde aan de handelsoorlog die beide economieƫn nu al flinke schade berokkent. Woensdag werd in Beijing de eerste ronde van concrete onderhandelingen afgesloten. Hoe zit het nu met het conflict?
Lees verder

KBC Groep-CEO Johan Thijs is manager van het jaar
Johan Thijs, de CEO van KBC Groep, is door het weekblad Trends uitgeroepen tot de nieuwe Manger van het Jaar.
Lees verder

Hier is Google Bank, uit op uw betaalgegevens
Waar we zijn en wat we online opzoeken, dat weet Google al. Voeg daar onze betaalgegevens aan toe en we hebben niets meer te verbergen voor de technologiereus. Met twee recent verworven licenties lijkt Google dat laatste ontbrekende puzzelstuk aan de gouden datadriehoek te willen toevoegen.
Lees verder

Ook geldtransferdienst TransferWise trekt naar Brussel
Geldtranferdienst TransferWise is de nieuwste vis aan de Brusselse brexit-haak. Het bedrijf met hoofdzetel in Londen gaat een kantoor openen in Brussel. Dat kantoor wordt de Europese hub voor transacties in de Europese Unie nu het Verenigd Koninkrijk eind maart de EU wil verlaten. 
Lees verder