Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 januari 2019

Aanhouding bevestigd van man die vrouw doodde in Herk-De-Stad

Aanhouding bevestigd van man die vrouw doodde in Herk-De-Stad

De raadkamer in Hasselt heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 63-jarige verzekeringsmakelaar Guido V. uit Herk-De-Stad, die vorige donderdag zijn 65-jarige vrouw om het leven bracht. Daarna dumpte hij haar in een metersdiepe put.

Lees verder

Topadvocaat Vandemeulebroucke opnieuw opgepakt in drugsdossier

Speurders zijn dinsdagochtend op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen binnengevallen in een drugsonderzoek. Vijf mensen werden gearresteerd, onder hen ook twee advocaten: Pol Vandemeulebroucke en Luc Verheyen.

Lees verder

Europees Mensenrechtenhof buigt zich over euthanasiezaak tegen België

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft ermee ingestemd om zich te buigen over de zaak van een Belg die er niet mee akkoord gaat dat zijn moeder euthanasie kreeg van de bekende arts Wim Distelmans.

Lees verder

CD&V'ers willen toch geen coalitie met ex-Vlaams Belang-lid in Antwerps district

De omstreden coalitie in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, die afhangt van de steun van iemand die verkozen is op de lijst van Vlaams Belang en daarna onafhankelijke werd, vindt geen genade in de ogen van prominente CD&V'ers. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer en federaal parlementslid Nahima Lanjri zeggen dat voor hen het cordon sanitaire in het district de facto doorbroken is en dat de meerderheid ook te krap is.

Lees verder

'Spijbelen voor het klimaat' krijgt toestemming voor eerste protest in Brussel

De Vlaamse leerlingen van Youth For Climate die vanaf nu elke donderdag willen spijbelen voor het klimaat, hebben toestemming gekregen van de Brusselse politie voor een eerste protest op donderdag.

Lees verder

Autopsieverslagen aanslagen 22 maart gestolen bij inbraak parket

Vorige week donderdag is er een diefstal gepleegd in het gebouw van het parket van Brussel. Dat bevestigt woordvoerder Ine Van Wymeersch aan VTM Nieuws.

Lees verder

Ine Van Wymersch voorgedragen als procureur in Halle-Vilvoorde

Magistrate Ine Van Wymersch, bij het publiek bekend als de woordvoerster van het Brusselse parket, is door de Hoge Raad voor de Justitie voorgedragen als de nieuwe procureur-generaal bij het parket Halle-Vilvoorde.

Lees verder

Directeur CD&V-studiedienst Benjamin Dalle gecoöpteerd senator na vertrek Steven Vanackere

Benjamin Dalle, de directeur van de studiedienst van CD&V, volgt Steven Vanackere op als gecoöpteerd senator voor zijn partij. Dat heeft de algemene vergadering van CD&V dinsdagavond beslist.

Lees verder

Vrouw & Maatschappij boos: te weinig vrouwen bij lijsttrekkers CD&V

De roep van de CD&V- vrouwen om meer vrouwelijk talent bovenaan de lijsten te plaatsen, heeft geen gehoor gekregen. De partij keurde gisteren opnieuw enkele lijsttrekkers goed, maar daar waren geen vrouwen bij. 'Dit is niet wat we hadden verwacht', zegt CD&V-beweging Vrouw & Maatschappij.

Lees verder

Uniek in Europa: Bpost helpt mee voorspellen welk weer het in uw straat wordt

Het KMI schakelt een opmerkelijke partner in om een zo nauwkeurig mogelijk weerbericht te maken: de postbode. De postwagen waarin die rondrijdt, zal van overal in België automatisch informatie doorsturen over de temperatuur, neerslag, helderheid, mist, gladheid, ... 'Zo kunnen we het weer voorspellen voor een gebied dat amper zo groot is als de straten rond uw huis en ook waarschuwen voor zeer lokaal gevaar op de weg.'

Lees verder

Zware verkeershinder in Brussel: lang aanschuiven op binnenring

Op de Brusselse binnenring is het woensdagochtend twee uur aanschuiven na een ongeval ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Ook op de buitenring in Jette gebeurde een ongeval, maar de weg is op beide plaatsen weer vrijgemaakt. Nadien gebeurde een nieuw ongeval in Diegem.

Lees verder

Man aangehouden in Brussel vanwege wapenlevering aanslag Parijs

Een zekere Mohamed E. is net voor Kerstmis opgepakt in Brussel in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs in 2015, zo schrijven La Libre en la Dernière Heure woensdag.

Lees verder

Verdachte van diefstal is teruggekeerde Syrië-strijder

De 27-jarige man die is opgepakt omdat hij uit het Brusselse parketgebouw een harde schijf zou gestolen hebben met de autopsierapporten van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016, zou een teruggekeerde Syrië-strijder zijn. Dat meldt Belga, het parket kan dat voorlopig niet officieel bevestigen.

Lees verder

'Aantal jongeren in Molenbeek heeft geen normbesef meer'

'Het is duidelijk dat straathoekwerkers, de ouders en verenigingen geen vat op hen hebben', zegt de voorzitter van het Brussels integratiebureau Foyer Johan Leman over de Molenbeekse jongeren met vernielzucht.

Lees verder

'Mogelijk 1.900 ontslagen bij Proximus en 1.250 aanwervingen'

In het transformatieplan bij Proximus zou sprake zijn van mogelijk 1.900 ontslagen en 1.250 aanwervingen. Dat zegt minister van Werk Kris Peeters.

Lees verder

Vlaams Belang sluit 'Dries' in de armen

Dries Van Langenhove raakte tegen een duizelingwekkende snelheid gerehabiliteerd. Zijn overstap naar Vlaams Belang kon dan ook niet uitblijven

Lees verder

Dries Van Langenhove wordt lijsttrekker voor Vlaams Belang

Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove wordt federaal lijsttrekker in Vlaams-Brabant voor het Vlaams Belang.

Lees verder

Opnieuw zandkliffen aan kust: 'Stoppen met miljoenen euro's te verspillen'

Er zijn opnieuw zandkliffen ontstaan aan de kust. Dat is het gevolg van springtij in combinatie met een stevige wind vanuit zee. Onder meer in Bredene, De Haan en ook Middelkerke zijn kliffen ontstaan.

Lees verder

VTM viert 30ste verjaardag non-stop

VTM wordt op 1 februari 2019 30 jaar. Om de verjaardag te vieren is er op 1 februari 2019 '30 jaar VTM': een non-stop aaneenschakeling van VTM-momenten, met programma's en gezichten van vroeger en nu.

Lees verder

VTM haalt de mosterd vanavond in Nederland
De meerwaardezoeker in u vindt natuurlijk dat u vanavond naar Canvas moet kijken, maar stiekem kijkt u natuurlijk naar VTM, die de nieuwe serie 'De Luizenmoeder' lanceert.
Lees verder