Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 december 2018

Werkgeluk weegt voor zelfstandigen het zwaarst door

Werkgeluk weegt voor zelfstandigen het zwaarst door
Bij zelfstandigen bepaalt de factor 'werktevredenheid' bijna een derde van het totale geluk, terwijl dat voor ambtenaren slechts 9 procent is. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent, dat deze keer het sterke verband tussen werk en geluk in kaart bracht.
Lees verder

Internationale actie tegen 'ndrangheta: 14 aanhoudingen in België
Bij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan 'ndrangheta, onder de naam Pollino, zijn in België vanochtend 14 aanhoudingen verricht. Dat heeft Kris Vandepaer, directeur van de federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg, gezegd op een persconferentie bij Eurojust in Den Haag. 
Lees verder

7 kerstcadeaus voor hondjes
Lees verder

"Ik leef nog. Daar kun je geen bedrag op kleven"
Michiel onderging twee zware hersenoperaties. Voor hem is zijn neurochirurg de factuur van 11.000 euro volledig waard. "Die arts had mijn leven in handen, daar mag iets tegenover staan."
Lees verder

"Ik leef nog. Daar kan je geen bedrag op kleven"
Michiel onderging twee zware hersenoperaties. Voor hem is zijn neurochirurg de factuur van 11.000 euro volledig waard. "Die arts had mijn leven in handen, daar mag iets tegenover staan."
Lees verder

Hoeveel mag een dokter opstrijken? "Ze kijken vooral naar wie meer verdient. Dat ze ook eens het omgekeerde doen"
Moet er een plafond komen op artsenlonen of regeert de vrije markt? Wat de één ziet als een billijk loon voor een getalenteerde arts die lange dagen klopt, is voor de ander een exces. "Kun je je loon verdedigen in een zaal vol bejaardenverzorgers, leraars en buschauffeurs? Dat is de test."
Lees verder

Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed: "geschiedenis geschreven"
Het Vlaams Parlement heeft  de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs. Met de goedkeuring van de nieuwe eindtermen is "geschiedenis geschreven", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Brusselse regering bouwt nieuw centrum voor opvang van drugsverslaafden
De Brusselse regering trekt volgend jaar 5 miljoen euro uit voor de oprichting van een laagdrempelig geïntegreerd centrum voor drugsverslaafden, dat tegen 2023 de deuren moet openen in de buurt van de Haven van Brussel. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort aangekondigd in een gesprek met Belga.
Lees verder

Mogelijk binnenkort ook zonnepanelen op appartementen
Als het van N-VA afhangt kunnen ook de inwoners van appartementsgebouwen in Vlaanderen binnenkort eenvoudig profiteren van zonnepanelen op hun gemeenschappelijk dak. Dat meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

Waarom specialisten soms minder belastingen betalen dan u
Een ziekenhuisarts die zich goed laat omringen, kan een pak belastingen ontlopen. Door met een vennootschap te werken. Met dank aan de federale regering.
Lees verder

Professionele hondenwandelaars: "Wij helpen hen als het ware hun Facebook te checken"
Ooit was een 'hondenuitlaatbedrijf' een curiosum, maar de professionele leibandloper rukt op bij veel baasjes. Alleen: moeten we wel een hond willen zonder de verantwoordelijkheden? "Liever iemand inhuren dan een hond die elke dag acht uur alleen zit", zegt Chris Dusauchoit.
Lees verder

"Lonen van 800.000 euro? Dat vind ik niet kunnen"
Psychiaters bengelen doorgaans onderaan de lijstjes van inkomens van artsen. Al spreekt een van hen dat resoluut tegen. "Onderling zijn er minstens evenveel verschillen. De politiek moet die gemiddelde lonen vastleggen."
Lees verder

Brussel wil centrum voor drugsgebruikers: "Met drugs moet je pragmatisch zijn"
Brussel gaat een geïntegreerd centrum voor drugsgebruikers oprichten, met onder meer een gebruikersruimte. Experts reageren positief: "Met drugs moet je pragmatisch zijn." Al houdt CD&V de boot nog wat af.
Lees verder

"Schaf dat celibaat toch gewoon af"
Zelfs zijn trouwste kerkgangers hadden niet in de gaten dat A.B. een geheime relatie onderhield. En zijn vriend had er geen benul van dat hij priester was. In het Limburgse Kortessem halen ze de schouders op: "Schaf dat celibaat toch gewoon af." 
Lees verder

Studentendoop loopt uit de hand: student (20) in coma
Een student van de KU Leuven ligt in coma na zijn studentendoop bij de vereniging Reuzegom. De jongen moest zoveel visolie drinken dat hij door het hoge zoutgehalte mogelijk een hartstilstand kreeg. Ook twee andere studenten moesten naar het ziekenhuis. 
Lees verder

Moslimprediker Jean-Louis Denis komt dit weekend vervroegd vrij
Moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd 'le soumis', komt morgenochtend vrij uit de gevangenis in Ittre. Hij zal er de pers kort te woord staan, zegt zijn advocaat Sebastien Courtoy. Denis zat een celstraf van vijf jaar uit.
Lees verder

"Bouwbedrijf dreigt met miljoenenclaim tegen De Lijn en stad Antwerpen"
TramContractors, het aannemersconsortium rond het Nederlandse bouwbedrijf BAM, wil een miljoenenclaim indienen tegen De Lijn, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen. Het conflict draait om het vertraagde Noorderlijn-project in het Antwerpse stadscentrum. Dat meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

Ethicus Ignaas Devisch: "Een goede verloning mag niet ten koste gaan van betaalbare zorg"
Een brede discussie over efficiënte gezondheidszorg is dringend aan de orde, vindt ethicus Ignaas Devisch, en dan moet iedereen transparant meedenken. "Een verantwoordingsplicht tast je vrijheid niet aan."
Lees verder

Vandaag zwaarbewolkt en regenachtig, wisselvallig weekend voor de boeg
Deze ochtend is het zwaarbewolkt met lichte regen. Rond de middag bereikt een nieuwe zone met regen en buien de kuststreek, waarna ze oostwaarts over het land trekt. In de loop van de namiddag wordt het in het westen al weer droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. De zuidwestenwind waait meestal vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee. Er is kans op rukwinden tot 80 km/ h.
Lees verder

Tekort aan aerosolmiddel Atrovent door omstreden praktijk in farmawereld
Aerosolmiddel Atrovent is in tal van apotheken hopeloos uitgeput. Een omstreden praktijk in de farmawereld is de oorzaak.
Lees verder