Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 december 2018

‘Veilig vuurwerk bestaat niet. Laat het over aan professionals’

'Veilig vuurwerk bestaat niet. Laat het over aan professionals'

In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het gebruik van vuurwerk. Met de campagne 'Gebruik je verstand of verlies een hand!' roept de vzw op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten.

Lees verder

Reynders waarschuwt: op motie van wantrouwen volgt een land zonder bestuur

Als de oppositie een motie van wantrouwen indient en goedkeurt, dan volgt het ontslag van de regering en dan kan er niets meer in dit land, zo waarschuwt MR-vicepremier Didier Reynders.

Lees verder

Zware explosie bij Griekse nieuwszender

Een zware explosie heeft het gebouw van de Griekse private televisie- en nieuwszender Skai in Piraeus opgeschrikt. De aanslag was in de nacht op maandag aangekondigd via een telefoontje aan een andere zender.

Lees verder

Denver wint NBA-topper tegen Toronto

Denver heeft afgelopen nacht de topper in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) tegen Toronto gewonnen.

Lees verder

Deense Saxo Bank neemt Binckbank over

Binckbank wordt overgenomen door Saxo Bank. De Nederlandse online broker blijft wel onder de naam Binckbank in België actief, maar verdwijnt van de beurs.

Lees verder

Reglement wordt aangepast, Red Lions komen toch nog in aanmerking voor 'Ploeg van het Jaar': wie is jouw favoriet?

Na de wereldtitel van de Red Lions was er meteen heel wat ongenoegen bij de fans dat de Belgische hockeyers niet (meer) in aanmerking kwamen voor de titel 'Ploeg van het Jaar' op het Sportgala nu zaterdag. Die stemming werd in theorie immers al begin december afgesloten. Maar bij Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, beseften ze de vreemde situatie en het reglement werd daarom toch nog aangepast. Dat vertelde David Naert deze ochtend in primeur op Radio 1.

Lees verder

Jonge verdediger van Ajax wint vermaarde "Golden Boy Award" als beste voetbaltalent van 2018

De Nederlander Matthijs de Ligt heeft de Golden Boy Award in de wacht gesleept. Daarmee eert de Italiaanse sportkrant Tuttosport het voetbaltalent van het jaar. De verdediger van Ajax is de opvolger van Kylian Mbappé, de Franse aanvaller van Paris Saint-Germain die met zijn land de wereldtitel veroverde.

Lees verder

Brugse priester is veroordeeld voor schuldig verzuim bij een zelfdoding

Een Brugse priester is veroordeeld tot een maand gevangenisstraf met uitstel voor schuldig verzuim bij een zelfdoding.

Lees verder

Jobtrends in 2019: 'Werkgevers zoeken alternatieve kanalen'
VOKA Oost-Vlaanderen schudt volgend jaar heel wat initiatieven uit de mouw die bedrijven vlotter aan nieuwe medewerkers moeten helpen. Het Vlaams netwerk van ondernemingen wil een brug slaan tussen werkgevers, VDAB, onderwijsinstellingen en kandidaten: of je nu doctoraatsstudent of postdoc bent, schoolverlater, productie-arbeider of een Syrische migrant.
Lees verder

Grijs haar is hip (toch op Pinterest)
Goed nieuws voor wie om de zoveel weken een kappersbezoek moet plannen om uitgroei en grijze haren te camoufleren. Een grijze haardos hóéft niet meer te worden weg­gewerkt, want grijs is hip.
Lees verder

De Block zoekt snel paar honderd bedden om opvangcrisis te bezweren

Enkele honderden extra bedden op korte termijn, enkele duizenden op langere termijn. Daarmee hoopt minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) de opvangcrisis te bezweren.

Lees verder

'Eenzaamheid voelt zwaarder aan in eindejaarsperiode'

Mensen voelen zich tijdens de eindejaarsperiode eenzamer dan anders. Dat leidt Tele-Onthaal af uit de cijfers van de oproepen die hulporganisatie vorig eindejaar te verwerken kreeg. Vooral alleenwonenden en zestigplussers nemen contact op.

Lees verder

Nederlandse premier Rutte: 'We moeten Nederland beschermen door compromissen te sluiten'

'Kom naast ons staan in plaats van tegenover ons', roept de Nederlandse premier Mark Rutte Nederlanders op die 'alleen met zichzelf bezig zijn en eerst denken aan hun eigenbelang'. Met een open brief trapt hij zo de verkiezingscampagne in Nederland af.

Lees verder

Stemming 'Sportploeg van het jaar' heropend voor Red Lions

Nadat de Red Lions de wereldtitel hebben gewonnen, wordt de stemming voor de titel 'Ploeg van het Jaar' heropend. Op het Sportgala zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees verder

Rijksmuseum klopt Van Gogh en Anne Frank

Het Rijksmuseum in Amsterdam is het best bezochte museum van het jaar in Nederland. Dat is zondag bekendgemaakt door Nieuwsuur.

Lees verder

Vader Meghan Markle roept Queen op te bemiddelen
Met de feestdagen in aantocht heeft Thomas Markle een emotionele oproep gelanceerd op de Britse televisie. Hij roept zijn dochter, Meghan Markle, op om contact te zoeken. De relatie tussen vader en dochter is al lange tijd verzuurd.
Lees verder

Waarom het WK hockey niet te zien was op de VRT

Frank van Laeken, sportcolumnist bij deze krant, vond het een 'pijnlijke vaststelling' - en hij is niet alleen. Wie gisteren de Red Lions het WK hockey wou zien winnen van de Nederlanders, kon alleen terecht bij de Nederlandse openbare omroep of bij Play Sports. Dat betaalkanaal was voor een keer wel toegankelijk voor alle Telenetklanten - wie geen digitale tv via Telenet kijkt, kon dus alleen bij onze noorderburen terecht. Hoe komt het dat zo'n historische finale wel op de Nederlandse publieke omroep te zien was maar niet op Eén of Canvas?

Lees verder

Papegaai bestelt via spraakherkenning watermeloen, vlieger en gloeilampen op Amazon

Tijdens de afwezigheid van zijn baasje plaatste Rocco, een grijze roodstaartpapegaai, een hele reeks bestellingen op Amazon door Alexa te activeren, de virtuele assistent van de internetgigant die met de stem wordt bestuurd.

Lees verder

Handleiding bij de politieke kerstsoap

De federale politieke thriller, of beter soap, bereikt deze week zijn hoogtepunt. Vrijdag moet duidelijk zijn of de minderheidsregering van premier Charles Michel (MR) de kerstvakantie haalt.

Lees verder

Energiefactuur volgend jaar lager door dalende distributienettarieven

De distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen volgend jaar gemiddeld met 46 en 25 euro voor de gezinnen. Dat meldt de Vreg.

Lees verder

Van een bolwassing tot 'Hello, dictator!'. Dit zijn de meest bizarre momenten van Juncker
Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft een topambtenaar wel op een heel bijzondere manier begroet. In de video hierboven kan u zien hoe hij de vrouw door de haren wrijft bij zijn aankomst.
Lees verder

"Schandalig dat een F1-piloot een overwinning verliest door brokstukken"
Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beschouwt de GP van Azerbeidzjan in Baku als één van de dieptepunten van het F1-seizoen 2018.
Lees verder

'Respect voor vrije mening, maar zero tolerance bij geweld'

'Er is vrijheid van meningsuiting, maar bij geweld tegen politieagenten moet er hardhandig opgetreden worden', zegt Brussels burgemeester Philippe Close aan Belga. De reactie van de burgemeester komt er op een filmpje dat op de sociale media circuleert. Daarin is een agent te zien die stelt dat er, in opdracht van de Brusselse burgervader, zoveel mogelijk mensen moeten worden opgepakt.

Lees verder

Economische groei koelt af

Zowel de economische groei als de jobstoename zullen de komende jaren vertragen. Bovendien zal het begrotingstekort verslechteren. Dat voorspelt de Nationale Bank in zijn najaarsvooruitzichten.

Lees verder

Nigella Lawson: 'Blijf van mijn buikje'

Wanneer de Britse televisiekok Nigella Lawson op de Amerikaanse televisie verschijnt, wordt haar buikje vaak met Photoshop weggewerkt. Ze noemt de praktijk 'verderfelijk'.

Lees verder

Ajax-Real en Liverpool-Bayern meest opvallende affiches van aantrekkelijke 1/8e finales in Champions League

Om 12u werd in Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. In het kampioenenbal zitten geen Belgische team maar de loting leverde enkele interessante affiches op.

Lees verder

Nederlandse partij wil dat overheid xtc reguleert

De Nederlandse partij GroenLinks wil dat de productie van xtc onder regie komt van de overheid, en daarmee uit het criminele circuit wordt gehaald. Dat zegt Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) in een interview met de Volkskrant. In diezelfde krant pleit de Bredase burgemeester Paul Depla (PvdA) voor het opheffen van het verbod op xtc-gebruik.

Lees verder

Kleine kinderen eten beter niet te veel rijst

De Hoge Gezondheidsraad heeft een lijst met praktische aanbevelingen voor ouders gepubliceerd over arseen in de voeding voor baby's en peuters. Die stof komt van nature voor in sommige etenswaren, zaols rijst en rijstwafels, maar kan toxische gevolgen hebben.

Lees verder

Onhandige dief blijft twee keer vasthangen aan omheining van Limburgse supermarkt
Een inbreker heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn broek moeten laten zakken om te kunnen ontsnappen. De man bleef vasthaken aan de pinnen op de omheining van de Spar in Kaulille (Bocholt) waar hij bier kwam stelen. De dief is intussen opgepakt.
Lees verder

Rusland beïnvloedde kiezers tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen: 'begunstigde Republikeinen'

Rusland heeft volgens een rapport van de Amerikaanse Senaat gericht met woord, beeld en video's op de sociale netwerken de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump in 2016 beïnvloed. Na de ambtsaanvaarding van Trump werden die inspanningen nog opgedreven.

Lees verder

Haalbare kaart voor Genk in Europa League, venijnige tegenstander voor Club Brugge

Om 13u werd in Nyon geloot voor de 1/16de finales van de Europa League, met Club Brugge en Racing Genk als overgebleven Belgische clubs. De Limburgers werden als reekshoofd gekoppeld aan het Tsjechische Slavia Praag , de Bruggelingen treffen met het Oostenrijkse Red Bull Salzburg een venijnige tegenstander.

Lees verder

Vlaams Belang kan Migratiepact niet tegenhouden via Raad van State

Het lijkt erop dat het Vlaams Belang bakzeil haalt bij de Raad van State in zijn verzet tegen het VN-migratiepact.

Lees verder

Forza Ninove stapje dichterbij de sjerp

In het Oost-Vlaamse Ninove heeft huidig burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) geen coalitie kunnen vormen met N-VA en de partij Samen. Daardoor dreigt de onbestuurbaarheid in Ninove, waar Guy D'haeseleer van Forza Ninove (die zetelt in het Vlaams Parlement voor Vlaams Belang) hierdoor eigenlijkdichter bij de sjerp lijkt te komen.

Lees verder

Premier Michel boos op eisen N-VA: 'Laat me niet intimideren'

Voor Premier Charles Michel (MR) is een 'vlucht naar het confederalisme' onaanvaardbaar. De impasse is hiermee compleet, want de N-VA wil absoluut dat de Grondwet kan gewijzigd worden voor een nieuwe staatshervorming.

Lees verder

Restaurant Sergio Herman heeft tweede Michelinster beet in Nederland

Nederland heeft er twee tweesterrenrestaurants bijgekregen, zo werd duidelijk bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids. Pure C, het restaurant van Sergio Herman in Cadzand, is één van de gelukkige.

Lees verder

Toestand van Stefan Everts is niet langer kritiek

De toestand van Stefan Everts, die tijdens een bezoek aan Congo door malaria getroffen werd, is niet langer kritiek, zo laat zijn familie weten. De voormalige wereldkampioen motorcross ligt wel nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Over de gevolgen van de malaria of over de duur van het herstel kan er momenteel nog niets gezegd worden.

Lees verder

Welke ploeg is de beste? 'In voetbal is concurrentie groter'

Wat is de beste sportploeg van het land? Sportjournalisten staan dit jaar voor een moeilijke keuze.

Lees verder

Toestand Stefan Everts niet langer kritiek

Voormalige motorcrosser Stefan Everts (46) is aan de betere hand nadat hij malaria had opgelopen. Zijn toestand is niet langer kritiek.

Lees verder

Belfius lanceert 'kaartloos tanken' in bankapp

Belfius lanceert onder de naam 'Belfius PopUp' nieuwe diensten in zijn app die weinig met bankieren te maken hebben. Zo zullen klanten binnenkort 'kaartloos' kunnen tanken en ook tickets voor hockeywedstrijden bestellen, meldt de bank maandag.

Lees verder

Slager en bakker hebben het moeilijk, maar nichewinkel floreert
Gaat u voor de kerstcadeautjes naar de onlinespelers? Of naar de gespecialiseerde kleinhandelaar? Wie dat laatste kiest, is helemaal mee: het aantal nichewinkels is de voorbije tien jaar gegroeid als kool.
Lees verder

Juventus niet blij met loting, maar: "Cristiano is de man van de Champions League"

De Tsjech Pavel Nedved, Juventusicoon en vicevoorzitter van de Italiaanse topclub, heeft in een interview met het Italiaanse Sky gereageerd op de loting voor de achtste finales van de Champions League. Daarin neemt Juventus het op tegen het Spaanse Atlético Madrid. Nedved is op zijn hoede voor de stugge Madrilenen.

Lees verder

Leuven lanceert loopapp die laat kennismaken met toeristische troeven

Het Leuvense stadsbestuur en toeristische dienst van de provincie Vlaams-Brabant hebben de Runnin'City app gelanceerd, waarmee sportievelingen al lopend in Leuven kunnen kennismaken met de toeristische troeven in de stad.

Lees verder

Graafwerken op terrein van Michel Fourniret

Franse agenten doorzoeken een terrein dat ooit van seriemoordenaar Michel Fourniret is geweest.

Lees verder

Brusselse brandweer bevrijdt jongeman uit afzuigbuis restaurant

De Brusselse brandweer heeft zondagnacht de handen vol gehad met een wel zeer opmerkelijk karweitje. Ze was meer dan een uur bezig om een jongeman te bevrijden uit een buis van het dampafzuigsysteem van een restaurant op de Anspachlaan. Hoe en waarom hij in de buis is terechtgekomen, is nog niet duidelijk.

Lees verder

Ook in Antwerpen opent een avocadobar de deuren
In Antwerpen opent woensdag Akuakate de deuren aan de Ernest van Dijckkaai. Meteen goed voor de allereerste avocadobar in de stad. Op de kaart prijken allerlei maaltijden waarin de groene vrucht de hoofdrol speelt.
Lees verder

Midweekvoetbal in Croky Cup: zes eersteklassers en twee tweedeklassers maken zich op voor kwartfinales

Dinsdagavond (20u45) gaan de kwartfinales in de Beker van België van start met het duel tussen seizoensrevelatie Sint-Truiden en AA Gent. Met drie wedstrijden ligt het zwaartepunt van deze kwartfinales op woensdag: om 20u gaat Kortrijk op bezoek bij tweedeklasser KV Mechelen en is er het duel tussen Eupen en KV Oostende. De meest in het oog springende affiche wordt om 20u45 gespeeld, dan zakt competitieleider Racing Genk af naar het Dudenpark voor een clash met tweedeklasser Union Sint-Gillis.

Lees verder

Tot vijf jaar cel voor financieren IS en plannen aanslag

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft maandag celstraffen tussen een en vijf jaar uitgesproken voor lidmaatschap en financiering van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Twee van de zeven beklaagden zijn ook schuldig bevonden aan het plannen van een aanslag.

Lees verder

Zweedse rechter staat verbod op bedelen toe

Een hoge Zweedse rechtbank heeft maandag geoordeeld dat een zuidwestelijke stad wel degelijk een plaatselijk verbod op bedelen mag invoeren. Ze gaat daarmee in tegen de beslissing van twee lagere rechtbanken.

Lees verder

Surfer ontsnapt aan de dood nadat hij vijf gigantische golven over zich heen krijgt
De Braziliaanse surfer Thiago Jacaré is vorige week vrijdag aan de dood ontsnapt. Nadat hij viel kwam hij onder een grote golf terecht. De redders konden de man pas na vijf grote golven redden.
Lees verder

De bokser die een vriend werd
Krantenartikelen kunnen het leven van een journalist beïnvloeden. Soms raak je bijvoorbeeld bevriend met een bokser.
Lees verder

Theo Francken opnieuw burgemeester van Lubbeek

Theo Francken (N-VA) heeft zijn ambt als burgemeester van Lubbeek maandag opnieuw opgenomen. Via een tweet liet hij weten dat hij maandagnamiddag voor het eerst weer het schepencollege zal voorzitten.

Lees verder

'Mommy dead and dearest': de realiteit overtreft de fictie

Vanavond op televisie: een onverklaarbare moord van een tiener op haar zorgzame moeder. Daarnaast is er ook het verhaal van de Nederlandse Sylvia Veld, op zoek naar haar verkrachter. En Julie Van den Steen heeft een boodschap voor Peter Van de Veire.

Lees verder

Brits parlement stemt derde week januari over Brexitdeal

De Britse premier Theresa May heeft maandag tijdens een parlementair debat bevestigd dat het Britse Lagerhuis zich in de week van 14 januari mag uitspreken over de Brexitdeal.

Lees verder

VN-pact over vluchtelingen ook aangenomen, met steun van België

Een week nadat in Marokko het omstreden VN-Migratiepact is ondertekend, is maandag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het Vluchtelingenpact van de volkerenorganisatie gestemd. België stemde voor dat pact.

Lees verder

Wereldprimeur: eerste succesvolle anticonceptie bij vis

In Burgers' Zoo in de Nederlandse stad Arnhem is voor het eerst succesvol anticonceptie toegepast bij een vissoort, meldt de dierentuin.

Lees verder

Voor het eerst Russische wijn ingevoerd in België

Het is niet alleen een primeur voor ons land, maar ook voor de Europese Unie. Voor het eerst is er Russische wijn te drinken in België, en de Russen hopen ook naar andere Europese landen uit te voeren.

Lees verder

Coucke koopt zich tijd in dossier spelersmakelaars

De 24 profclubs hebben vandaag zeven principiële maatregelen goedgekeurd die het makelaarswereldje grondig moeten veranderen. Maar het gaat nog altijd maar om beloftes. Al worden die wel steeds concreter.

Lees verder

Dit is het kinderwoord van het jaar

'Boeie', wat zoveel betekent als 'wat maakt dat uit?', is het kinderwoord van het jaar 2018. Het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het aflopende jaar werd door de Ketnetkijkers gekozen uit een shortlist van vijf woorden. Dat maakt de kinder- en jeugdzender van de VRT bekend in 'Karrewiet'.

Lees verder

Karl Vannieuwkerke (47) wordt opnieuw vader

VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke wordt voor de derde keer vader. Zijn vriendin Caroline Vereenooghe is zwanger van haar eerste kind. De twee maakten het nieuws bekend via Instagram.

Lees verder

Voormalig directeur FOD Financiën verhoord na 'verdwijning' van twee miljard euro

In het gerechtelijk onderzoek naar de 'verdwijning' van 2 miljard euro aan Libische fondsen heeft de onderzoeksrechter maandag de voormalig algemeen directeur van de schatkist van de FOD Financiën verhoord. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Downton Abbey toont eerste beelden van film

Fans van 'Downton Abbey' moesten in 2015 afscheid nemen van de Britse serie. Maar ondertussen losten de makers een eerste trailer van de film over de adellijke familie en hun bedienden, die in 2019 in de zalen komt.

Lees verder

Topdokter luidt alarmbel: 'Dit is onacceptabel'

Het Transgendercentrum van het UZ Gent kreeg in 2018 vijftig procent meer aanmeldingen binnen als in 2017. Het Bo Van Spilbeeck-effect? Gedeeltelijk volgens diensthoofd en Topdokter Guy T'Sjoen. 'Er was zo veel media-aandacht, het thema transgender was overal dit jaar.'

Lees verder

Mia Doornaert officieel voorgedragen als voorzitter Letterenfonds

De nieuwe raad van bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) heeft tijdens de installatievergadering Mia Doornaert voorgedragen als voorzitter. De minister van Cultuur, Sven Gatz (Open VLD) maakt zich sterk dat de Vlaamse regering nog voor het kerstreces haar aanstelling goedkeurt.

Lees verder

Staande ovatie voor exit burgemeester Termont en schepen Peeters

In de Gentse gemeenteraad hebben zowel burgemeester Daniel Termont als schepen van Financiën, Feesten en Middenstand Christophe Peeters maandagavond een staande ovatie gekregen voor hun verdiensten voor de stad. 'Draag zorg voor de stad en als het nodig is, draag zorg voor elkaar', zei Termont.

Lees verder

Amerikaanse stroper moet verplicht naar 'Bambi' kijken

Een rechter in Missouri heeft een hardleerse stroper veroordeeld om herhaaldelijk naar 'Bambi' te kijken, de Disney-klassieker waarin een hertje eenzaam achterblijft nadat zijn moeder is neergeschoten door een jager.

Lees verder

Naaste van schutter Straatsburg is aangehouden

Een naaste van Chérif Chekatt, de man die vorige week een aanslag pleegde in Straatsburg en nadien werd doodgeschoten door de politie, is maandag aangehouden door de onderzoeksrechter in Parijs. De verdachte wordt onder meer beschuldigd van deelname aan een terroristische organisatie. Hij is op vraag van het parket in voorlopige hechtenis geplaatst.

Lees verder

'Girl' niet in shortlist voor Oscars

De Belgische film 'Girl' van regisseur Lukas Dhont komt niet langer in aanmerking voor een Oscar. De Oscar-Academie heeft maandagnacht een shortlist gepubliceerd voor negen verschillende filmcategorieën en daarin komt 'Girl' niet meer voor, zo berichten verschillende Amerikaanse media.

Lees verder

Politieke peiling: bekijk het resultaat
Over enkele maanden trekken we opnieuw naar de stembus. Hoe liggen de kaarten volgens de nieuwe politieke barometer van De Standaard?
Lees verder

Francken stoot Michel van de troon
Charles Michel is niet langer de populairste politicus van Vlaanderen. Wie stijgt in de ranking, wie beet in het zand? Dit zijn de populairste politici van Vlaanderen.
Lees verder

'N-VA is de handpop van Vlaams Belang'

Minister Denis Ducarme (MR) kan er niet bij dat zijn ex-collega Theo Francken 'een betoging steunt die volledig draait op extreemrechts'. Volgens hem is N-VA 'ontspoord' uit angst voor Vlaams Belang.

Lees verder

Vlaanderen verdeeld over lot kinderen Syriëstrijders

Er zijn in Vlaanderen onge­­veer evenveel voor­standers als tegenstanders om de gevangengenomen jonge kinderen van Bel­gische Syriëstrijders terug te halen.

Lees verder

Dit onthoudt chef politiek Jan-Frederik Abbeloos van de politieke barometer
Het zijn woelige tijden in de Wetstraat. De Standaard peilde naar de kiesintenties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Dit zijn de belangrijkste conclusies volgens chef politiek Jan-Frederik Abbeloos.
Lees verder

Alleen gespecialiseerde centra behandelen straks nog kanker

Complexe slokdarm- en pancreasoperaties vinden vanaf juli exclusief plaats in ziekenhuizen die jaarlijks minstens twintig van zulke ingrepen uitvoeren.

Lees verder

'Moordstrookje' is Woord van het Jaar 2018

'Moordstrookje' is verkozen tot Woord van het Jaar, zo maakte Van Dale dinsdagochtend bekend. Het slaat op een fietspad dat vlak langs een weg ligt en daardoor zeer gevaarlijk is, legt de uitgever uit.

Lees verder

Amerikaanse mediagigant krijgt geen vertrekbonus van 120 miljoen na beschuldigingen van seksueel misbruik

Les Moonves, de vroegere topman van de Amerikaanse zender CBS, krijgt geen vertrekvergoeding van 120 miljoen dollar na beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat besliste de raad van bestuur van het bedrijf maandag.

Lees verder

Wereldwijd steeds meer geweld tegen journalisten

In 2018 zijn tot nu toe 80 journalisten journalisten gedood, 348 zitten in een cel en 60 worden gegijzeld. Dat meldt Reporters zonder Grenzen (RSF), de organisatie die zich wereldwijd inspant om de persvrijheid te beschermen. 'De cijfers zijn stijgende, en zijn nog maar eens het bewijs van het ongeziene geweld tegen journalisten', klinkt het.

Lees verder

België viert zijn wereldkampioenen: Red Lions hartelijk verwelkomd op luchthaven

De Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Later vandaag worden ze ontvangen op het stadhuis van Brussel, waar ze - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - op de middag op het balkon zullen verschijnen.

Lees verder

Een premier die ontslag neemt, dat is duidelijker, vindt Francken

Neen, de N-VA is niet zinnens de begroting straks te steunen in het parlement. Dat liet ex-staatssecretaris Theo Francken verstaan op Radio 1. En dan? De val van de regering zou tenminste wat duidelijkheid verschaffen.

Lees verder

Beke: 'Het is koffiedik kijken of de begroting een meerderheid krijgt'

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dat partijen hun verantwoordelijkheid opnemen, waarbij hij onder andere naar de N-VA kijkt. Hij weet niet of de begroting donderdag een meerderheid krijgt. Of er een vertrouwensstemming komt, zal volgens hem afhangen van de oppositie.

Lees verder

Deal is rond, Wout van Aert rijdt ook al in 2019 voor wielerploeg Jumbo-Visma: "Het voelt goed"

De zorgen voor Wout van Aert zijn voorbij: hij rijdt vanaf 1 maart 2019 voor de Nederlandse WorldTourploeg Jumbo-Visma. De regerende wereldkampioen veldrijden ondertekent er een contract voor drie jaar en wordt vrijdag in het Nederlandse Veghel voorgesteld aan pers en publiek, zo maakte het wielerteam dinsdag bekend. Van Aert vloog maandag al naar Spanje om vanaf vandaag/dinsdag aan te sluiten op training bij zijn nieuwe ploegmaats.

Lees verder