Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 december 2018

Vader slaat juf in het gezicht

Vader slaat juf in het gezicht

In Antwerpen is een 50-jarige man aangehouden nadat hij donderdag de kleuterjuf van een van zijn kinderen had geslagen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag en wordt bevestigd door het Antwerps parket. De man zou kwaad zijn geweest omdat de juf zijn kind had gestraft.

Lees verder

Gele hesjes blokkeren twee grensovergangen met Frankrijk

Gele hesjes blokkeren vanmorgen vroeg twee grensovergangen met Frankrijk. Intussen maken Brussel en Parijs zich klaar voor een dag vol protest van de actievoerders.

Lees verder

Michel I op rand van afgrond
Tenzij premier Charles Michel met een Houdini-truc nog een laatste kunstje uit zijn hoed tovert, wordt het lot van zijn regering dit weekend bezegeld.
Lees verder

Hoe het AfricaMuseum de confrontatie aangaat met zijn koloniaal verleden
Dit zijn de eerste, spontane indrukken van Dalilla Hermans en Marc Reynebeau. Zij gingen al even kijken terwijl de werken nog volop bezig waren.
Lees verder

Twee doden bij zwaar ongeval in Deurne, vrouw (30) in levensgevaar
Bij een verkeersongeval op de Ruggeveldlaan in het Antwerpse Deurne zijn zaterdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een derde inzittende, een 30-jarige vrouw, vecht nog voor haar leven.
Lees verder

De brandweerman krijgt hulp van drones: 'Zal mensenlevens redden'
'Safety drones' moeten brandweerkorpsen helpen om branden te bestrijden. In Gent, Antwerpen en Kortrijk gaat binnenkort een proefproject van start.
Lees verder

Het leven zoals het is: een regeringscrisis in de Wetstraat
Al heel de week hangt het lot van de federale regering aan een zijden draadje. De discussies over het VN-Migratiepact lopen hoog op. En die spanningen waren deze week goed voelbaar in de Wetstraat, dat blijkt uit bovenstaande compilatie uit de Wetstraat.
Lees verder

Haatprediker Denis vanmorgen vrijgelaten

Iets na 11 uur vanmorgen is haatprediker Jean-Louis Denis vrijgelaten uit de gevangenis van Ittre. Bij zijn vrijlating haalde hij meteen fel uit. 'Er zitten moslims in de gevangenis enkel omdat ze moslim zijn.'

Lees verder

Regering vanmiddag bijeen

Vanmiddag komt de regering bijeen om het VN-migratiepact te bespreken. dat meldt de VRT. Veel hoop op het voortbestaan van Michel I is er niet.

Lees verder

Verenigde Naties: 'Aanwezigheid in Marrakech creëert geen verplichtingen'
De Verenigde Naties zeggen zelf in een brief die De Standaard kon inzien dat 'deelname in Marrakech geen verplichtingen creëert over het pact. Dat kan een uitweg bieden om de regering-Michel Marrakech te laten overleven, maar is geen oplossing voor de stemming in New York.
Lees verder

Dit was de week van de misverstanden en pijnlijke uitschuivers
Van het ondertekenen van de nieuwe handelsdeal tussen de VS, Mexico en Canada tot de uitreiking van de eerste Gouden Bal voor vrouwen en het Argentijnse amateurvoetbal. Deze week zorgden heel wat blunders, misverstanden of uitschuivers voor enkele opmerkelijke momenten.
Lees verder

De switch naar campagnemodus zal snel gemaakt zijn

Is staatssecretaris Theo Francken al in campagnemodus? Als de regering valt en er - wat lang niet zeker is - vervroegde verkiezingen zouden komen, zal N-VA niet al te veel moeite hebben om de knop om te draaien.

Lees verder

Studentenclub Reuzegom verliest erkenning 'met onmiddellijke ingang' na overlijden student

Seniorenkonvent Leuven, de koepelorganisatie van de Vlaamse jongensstudentenclubs verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de erkenning van Reuzegom 'met onmiddellijke ingang' in. Dat meldt de vereniging zaterdagnamiddag op haar Facebookpagina.

Lees verder

Lorin Parys nieuwe ondervoorzitter N-VA

Vlaams parlementslid Lorin Parys wordt ondervoorzitter van N-VA. Hij werd zaterdag verkozen door de partijraad van de Vlaams-nationalisten. Parys volgt Sander Loones op, die na de lokale verkiezingen minister van Defensie en Ambtenarenzaken werd.

Lees verder

N-VA verlaat ministerraad

N-VA heeft de ministerraad in de Wetstraat 16 verlaten. Of dat ook betekent dat de partij de regering verlaat, zal snel blijken. Vanavond volgt nog een personferentie.

Lees verder

Wateroverlast veroorzaakt verkeershinder aan Sportpaleis

De omgeving rond het Sportpaleis in Antwerpen kreeg zaterdag te maken met wateroverlast. Daardoor is er verkeershinder op het op-en afrittencomplex aan het Sportpaleis. Dat meldt de Antwerpse politie.

Lees verder

'Michel vertrekt als premier van Zweedse coalitie, en landt als premier van Marrakech-coalitie'

De N-VA zegt dat het 'de facto ontslagen wordt' uit de regering als premier Michel naar Marrakech vertrekt. CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft Michel 'onverkort steunen', de premier zelf zegt naar Marrakech te zullen gaan.

Lees verder

Storm richt ravage aan in Gents park

Het Wielewaalpark in de Brugse Poort in Gent werd zwaar getroffen: drie bomen waaiden zaterdagmiddag door het noodweer om op straat, nog eens 31 bomen moeten uit veiligheid worden neergehaald. De omgeving is afgesloten.

Lees verder

Kristof Calvo: 'N-VA stort land in crisis'

'N-VA stort het land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken', tweet Kamerfractieleider Kristof Calvo. Hij reageert daarmee op de aankondiging dat N-VA zich uit de regering gezet acht indien premier Charles Michel zondag naar Marrakesh vertrekt.

Lees verder

Premier Michel: 'Ik neem akte van het vertrek van N-VA uit deze regering'
'Een woord is een woord, dat betekent dat ik morgen naar Marrakech vertrek in naam van de regering', dat zegt premier Michel die doorgaat met wat hij omschrijft als 'een verantwoordelijke oranje-blauwe regering'. Want 'de N-VA heeft de regering verlaten', aldus Michel.
Lees verder