Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 december 2018

UiT in Waregem | De Warmste Week, Waregem Wintert en save the date: WinterWoordenNacht

Facebook icon Twitter icon Forward icon

De Warmste Week in Waregem

Bib Waregem 10/12 tot 22/12: Voor 1 euro maak je een badge of geniet je van een warme chocolademelk. Bied op 15/12 op je favoriete lied en steun het goede doel Clinicoders!
Zwemglinsters 21/12: We slaan de handen in elkaar en toveren zwembad De Treffer om tot een gezellige cinema met de feeërieke film Into the Woods.
12u non-stop marathon 22/12: Gitaarensemble Alegría en de Kunstacademie organiseren een marathon met doorlopende optredens muziek, woord, dans, beeldende en audiovisuele kunsten.
De Warmste UiTPAS tot 31/12: Per verkochte UiTPAS schenkt de stad 2 euro aan Kom op tegen Kanker. Als UiTPAShouder kan je punten omruilen voor het goede doel (1 punt = 50 cent).


Ijspiste op de Markt

Vrijdag 7 december | Markt Waregem
Van 7 december tot 6 januari is de ijspiste opnieuw te vinden op de Markt. Het ijsplezier wordt op vrijdagavond 7 december op gang gezongen door het Nederlandse feestduo Gebroeders Ko. Vanaf dan is de schaatspiste elke dag open van 10.00u. tot 21.30u. In de stadswinkel kan je 25 UiTPASpunten ruilen voor vier ijspistetickets! 

Lees meer...


Niet Schieten

Dinsdag 11 december l CC De Schakel
Deze film is een verplichte geschiedenisles voor iedereen. Jan Decleir en Viviane Demuynck vertolken de grootouders van David, die bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel zag hoe zijn ouders en zus werden neergeschoten. Zijn grootouders vangen hem op en hebben de taak om ondanks het grote verlies David een toekomst te bieden.

Lees meer ...


De Sylvesterbus

Maandag 31 december
Dit jaar kan je opnieuw veilig naar je feestbestemming tijdens de overgang van oud naar nieuw! De Sylvesterbus rijdt langs verschillende haltes in Waregem en deelgemeenten. Veilig, warm en gezellig samen de bus nemen naar je locatie, daar moet je toch geen twee keer over nadenken?

Lees meer ...


Save the date: WinterWoordenNacht

Zaterdag 26 januari | Kunstacademie
CC De Schakel en de Bib worden de nieuwe uitvalsbasis van dit fijne klankenfestival. De namen op de affiche beloven alvast een onvergetelijke editie: Wannes Cappelle, Broeder Dieleman, Herman Brusselmans, Joost Vandecasteele, Peter Verhelst, Paul B. Gronda, Sanne Huysmans, Lili Grace, Zandland en Okkupeerder.

Lees meer ...


The making of 'Oorlog in Waregem'

Tot 27 januari l HIPPO.WAR
Auteur Ivan Adriaenssens toont in HIPPO.WAR aan de hand van schetsen en detailtekeningen hoe de graphic novel 'Oorlog in Waregem' tot stand kwam. In dit beeldverhaal volgen we twee studenten die de geschiedenis onderzoeken van Waregem tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer ...


Composition Trouvée, Guillaume Bijl

Be-Part
Deze editie van Guillaume Bijl is te koop op 25 exemplaren. Het werd gerealiseerd naar aanleiding van het werk 'Casino', dat deel uitmaakte van PLAY, stadsparcours voor actuele kunst in Kortrijk. De editie bestaat uit een ingelijste foto, een display, speelkaarten en een certificaat (genummerd en gesigneerd) en kost 300 euro.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

December l Koetshuis

30/11 tot 09/12: Bea Van Oosthuyse
15/12 tot 25/12: Kunst in Beeld De Vierschaere
27/12 tot 06/01: Brigitte Rotsaert