Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 december 2018

Sparen in het buitenland om meer rente te krijgen? Dit zijn de risico's

Sparen in het buitenland om meer rente te krijgen? Dit zijn de risico's
2, 5 of zelfs 50 procent rente op je spaarboekje?! Hoe exotischer je gaat, hoe aanlokkelijker sommige rentetarieven in het buitenland lijken. Maar is het wel een slim idee om je spaarcenten naar het buitenland te verkassen? We zetten de risico's op een rij.
Lees verder

Nieuwjaarsbrief Nationale Bank voorspelt meer koopkracht
De Nationale Bank heeft haar verwachting voor de economische groei in België lichtjes naar beneden bijgesteld. In de komende jaren zal de groei geleidelijk aan afnemen. Het goede nieuws is dat de koopkracht van de Belg er gemiddeld wel op vooruitgaat.
Lees verder

Ook Godiva springt op koffietrein: chocolademerk wil tweeduizend cafés openen in wereldsteden
Godiva, het van oorsprong Belgische chocolademerk, gaat tweeduizend cafés openen in diverse wereldsteden. Daarvoor is het bedrijf momenteel op zoek naar een investeerder. De uitbreiding kadert binnen het plan van het merk om de inkomsten tegen 2024 te vervijfvoudigen, schrijft de Financial Times.
Lees verder

"Extreem bezorgd": Europese auto-industrie reageert op aanscherping uitstootnormen
De Europese auto-industrie, bij monde van ACEA -de vereniging van Europese autobouwers- heeft deze nacht "extreem bezorgd" gereageerd op de beslissing van Europese onderhandelaars om de uitstootnormen voor wagens in de toekomst fors aan te scherpen.
Lees verder