Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 december 2018

N-VA houdt de lippen stijf op elkaar

N-VA houdt de lippen stijf op elkaar

De partijtop van N-VA houdt dinsdagavond een crisisvergadering in het hoofdkwartier in Brussel. De partij houdt de lippen stijf op elkaar. Bart De Wever liet wel van zich horen op Instagram.

Lees verder

Wat nu, Bart De Wever?

Premier Michel wil desnoods met een wisselmeerderheid naar Marrakech. Naar alle verwachting stapt de N-VA uit de regering.

Lees verder

LIVE. N-VA zwijgt als een graf, premier Michel duwt door

Lees verder

Meer vrachtvervoerders kiezen voor supertrucks
Supertrucks krijgen wat meer actieradius en nieuwe trajecten. Tijdens een proefproject bij twee vervoers­bedrijven deden zich geen incidenten voor.
Lees verder

CM ziet ziekenhuizen steeds creactiever te werk gaan met uw facturen
Een pacemaker laten plaatsen kost in een eenpersoonskamer bijna tien keer meer dan in een twee- of meerpersoonskamer, blijkt uit de nieuwste ziekenhuisbarometer van de Christelijke Mutualiteit.
Lees verder

Buitenlandse media schrijven over regeringscrisis: 'Belgische regering vecht om te overleven'

De meeste Belgische kranten koppen dat de regering woensdag waarschijnlijk zal vallen over het VN-Migratiepact. Ook in het buitenland wordt er over onze regeringscrisis geschreven: 'de Belgische regering vecht om te overleven', schrijft Politico.

Lees verder

Waalse landbouwfederatie betoogt zaterdag niet met de 'gele hesjes'

De Waalse landbouwfederatie Fugea 'begrijpt' de beweging van de 'gele hesjes', maar ze neemt niet deel aan de acties van zaterdag in Brussel. Fugea vreest dat de acties weer uit de hand zullen lopen en vindt dat de eisen onvoldoende duidelijk zijn. 'De enige oplossing is onderhandelen'.

Lees verder

Premier Michel: 'Wie de stekker uittrekt, is onverantwoordelijk'

Premier Charles Michel (MR) heeft woensdagochtend herhaald dat zijn plannen om naar Marrakech te gaan ongewijzigd blijven. Wat de val van de regering betreft, legt de premier de bal in het kamp van de N-VA.

Lees verder

Politierechter deelt 21 alcoholsloten in één dag uit

Maar liefst 21 chauffeurs hebben gisteren een alcoholslot opgelegd gekregen van de Brugse politierechter Peter Vandamme, omdat ze onder invloed achter het stuur zaten.

Lees verder

Reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengen

n Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie begonnen van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopt met deze reconstructie een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?

Lees verder

Internationale actie tegen maffia, ook in België

In meerdere landen, waaronder België, is een politieactie gehouden tegen de Italiaanse maffiaclan 'ndrangheta. Het gaat om een internationaal gecoördineerde actie.

Lees verder

N-VA-fractieleider Peter De Roover: 'Ik spreek niet over de val van de regering, er is nog veel werk'
N-VA laat zich niet zomaar uit de federale regering zetten en blijft erop hameren dat premier Michel alleen naar de VN-top kan als hij de steun van de volledige regering heeft.
Lees verder

Explosie aan wagen in Deurne

In het Antwerpse district Deurne heeft vannacht een explosie plaatsgevonden aan een wagen in de De Gilmanstraat. Het zou gaan om drugsgerelateerd geweld.

Lees verder

Britse luchtvaartautoriteit wil Ryanair verplichten klanten te vergoeden voor stakingen

De Britse autoriteit voor de burgerluchtvaart gaat 'maatregelen' nemen om Ryanair te verplichten klanten schadeloos te stellen die getroffen werden door een staking deze zomer. Dat heeft de luchtvaartautoriteit woensdag aangekondigd.

Lees verder

Geestig en schokkend: Depardieu schittert in Préparez Vos Mouchoirs

Het bizarre portret van Matthijs Wognum, een grappige én schokkende film met een jonge Gérard Depardieu of een documentaire over de gevangenis van Durham. Er is woensdagavond een brede waaier aan keuze op televisie.

Lees verder

LIVESTREAM. Stemt N-VA voor of tegen het VN-Migratiepact?
Na de demarche van premier Charles Michel dinsdagavond ligt de bal in het kamp van de N-VA: steunen ze het VN-Migratiepact of stappen ze uit de regering? Vanaf 10.45 uur komt de commissie Buitenlandse Betrekkingen bijeen waar gestemd wordt over het pact. Hierboven kan u alles live volgen.
Lees verder

Vluchtelingenorganisaties protesteren tegen aanmeldlimiet

Verschillende hulporganisaties protesteerden woensdag aan het nieuwe aanmeldcentrum van het Klein Kasteeltje en aan het Brusselse Noordstation tegen het huidige migratiebeleid. De actievoerders eisen om de aanmeldlimiet op te heffen zodat mensen niet meer op straat belanden. 'Die bedden en het personeel zijn voorhanden. Ze moeten terug worden ingeschakeld', zegt Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Lees verder

Zeven plannen die ten onder dreigen te gaan als de regering valt

Als de federale ­regering valt, dreigt een reeks plannen en wetsontwerpen mee ten onder te gaan. De kans dat deze het nog redden, verschilt van geval tot geval.

Lees verder

N-VA verschuift rode lijn van Marrakech naar New York

Niet Marrakech (10 december) maar New York (19 december) wordt cruciaal voor de federale regering. De N-VA laat zich niet zomaar buiten zetten, de bedreigde regering koopt (een beetje) tijd.

Lees verder

Gevangenisdirecteur in beroep minder zwaar gestraft voor aanranding

Jef Buts, de blinde ex-directeur van de gevangenis van Wortel, heeft in beroep een mildere straf gekregen voor aanranding van drie gedetineerden en voor passieve omkoping.

Lees verder