Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 december 2018

Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in Vlaamse regering

Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in Vlaamse regering
Lydia Peeters vervangt Bart Tommelein in de Vlaamse regering. Dat heeft Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten vrijdag op een persconferentie bevestigd. Peeters wordt minister van Begroting, Financiën en Energie in de regering-Bourgeois.
Lees verder

Tweehonderd 'gele hesjes' betogen in Brussel: tunnels afgesloten, al 30 actievoerders opgepakt
In Brussel zijn een tweehonderdtal actievoerders samengekomen om te protesteren tegen de hoge brandstofprijzen. De betogers verzamelen op het kruispunt tussen de Kunstlaan en de Wetstraat. Door het protest zijn heel wat tunnels afgesloten voor verkeer.
Lees verder

DISCUSSIE. Moet de regering er alles aan doen om in het zadel te blijven?
We trekken naar de stembus op 26 mei, maar de huidige sfeer in de regering rond het migratiepact doet vrezen dat de regering het zo lang niet meer zal uitzingen. Moeten de federale ministers en staatssecretarissen er alles aan doen om in het zadel te blijven?
Lees verder

Zes Antwerpse ziekenhuizen in top tien voor duurste eenpersoonskamers
De factuur voor een eenpersoonskamer ging in een jaar nog eens zes procent omhoog, schrijven de Socialistische Mutualiteiten in een nieuwe ziekenhuisbarometer. Antwerpen en Vlaams-Brabant domineren de top tien van duurste eenpersoonskamers.
Lees verder

Al meer dan dertig jongeren opgepakt die op schattenjacht gingen naar "grot van Ali Baba" in Brusselse rand
Het is een krot met dicht­getimmerde ramen, maar Brusselse jongeren zijn ervan overtuigd dat een leegstaande doktersvilla in Dilbeek de "grot van Ali Baba" is: een woning waar volgens hardnekkige geruchten veel geld te rapen zou zijn. In één week tijd heeft de politie meer dan dertig jongeren...
Lees verder

N-VA furieus om lek
"De minister van Binnenlandse zaken heeft geen tijd voor dit soort onbenulligheden", zo reageert zijn woordvoerder na het lek van een intern verslag waarin N-VA het migratiepact "promoot."
Lees verder

N-VA wou Migratiepact ook "actief promoten"
Het kabinet-Jambon ging in oktober nog akkoord met de "actieve promotie" van het Global Compact for Migration. Dat blijkt uit een gelekt verslag.
Lees verder

Zes leden motorbende Blue Angels opgepakt na afrekening met ex-lid: huiszoekingen in Antwerpen
Zes leden van de motorbende Blue Angels die op 8 september betrokken zouden geweest zijn bij de afrekening met een ex-lid, zijn eerder deze week opgepakt. Eén verdachte werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten, de vijf anderen werden in verdenking gesteld en vrijgelaten onder voorwaarden. Dat...
Lees verder

Mathias De Clercq (Open VLD) wordt burgemeester in Gent
Mathias De Clercq (Open VLD) wordt de komende zes jaar de burgemeester van Gent. Na wekenlange gesprekken is daarmee duidelijk wie de opvolger van Daniël Termont (SP.A) wordt.
Lees verder

Mama van slechtziende Laurens (6) richt smeekbede tot Studio 100: "Verdient hij geen even goede plaats als iemand in rolstoel?"
De Grote Sinterklaasshow van Studio 100 is elk jaar een groot succes, maar voor Maureen en haar zoontje heeft de voorstelling meer weg van een strijdtoneel. Telkens opnieuw moet ze knokken voor de slechtziende Laurens (6). "Hoewel hij amper kan zien, is het toch een hele onderneming om een plekje...
Lees verder

Medicatie tegen hepatitis C straks voor alle patiënten terugbetaald
Vanaf 1 januari 2019 krijgen alle patiënten met hepatitis C de medicijnen terugbetaald, ook als de ziekte zich nog in een pril stadium bevindt. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Lees verder

Stijn Meuris versus Jinnih Beels: "Je bent nog maar een stap verwijderd van een feeks"
Stijn Meuris wil het nog eens goed zeggen. In 'Tirade 3', de alternatieve eindejaarsconference waarmee hij vanaf volgende week door Vlaanderen toert, neemt de mondige Limburger het politieke jaar op de korrel. Op zijn verzoek laten we Meuris in dialoog gaan met een Antwerpse politicus. Jinnih Beels...
Lees verder

Koningin Paola voor het eerst weer te zien na beroerte, maar het is koning Albert die amper de kerk binnen raakt
Koningin Paola (81) woont samen met koning Albert een klassiek concert bij in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. Het is haar eerste officiële activiteit voor het koningshuis in zes maanden. De eerste ook sinds ze eind september werd getroffen door een lichte beroerte. Maar niet zij ziet...
Lees verder

Migranten zijn goed voor onze welvaart
Wilskracht wordt een steeds belangrijkere factor om een beter leven op te bouwen. Door de economische heropleving zijn bedrijven meer dan ooit bereid om gemotiveerde mensen een kans te geven, ook als die mensen geen (of niet het juiste) diploma hebben en geen Nederlands spreken.
Lees verder

Migranten zonder scholing geraken bijna even snel aan een job als hoogopgeleide migranten
Of een anderstalige nieuwkomer een diploma heeft of niet, maakt weinig uit voor zijn kansen op een job. Twee jaar na de inschrijving bij de VDAB heeft 48% van de hooggeschoolde anderstalige nieuwkomers een job. Bij degenen zonder diploma is dat 44%.
Lees verder

Fikse premie voor wie houtkachel buitengooit
Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft vanaf volgend voorjaar een fikse premie aan iedereen die zijn oude houtkachel inruilt voor een verwarmingstoestel dat geen hout verbrandt. De overheid betaalt dan maar liefst 25% van de aankoopprijs terug.
Lees verder

Nederlandse tv-presentator geeft rol in cocaïnesmokkel toe na vier jaar ontkennen: "Ik had 'nee' moeten zeggen"
De voormalige Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer (57) heeft gisteren voor het hof van beroep toegegeven dat hij vier jaar geleden wel degelijk betrokken was bij de invoer van 467 kilogram cocaïne. "Ik was maar een tussenpersoon. Geef me alstublieft een menselijke straf."
Lees verder

Netto-inkomen voor laagste lonen met vijfde gestegen door taxshift
De taxshift heeft ervoor gezorgd dat de laagste lonen hun netto-inkomen met 20 procent hebben zien stijgen. Dat blijkt zaterdag uit de negende Europese salarisstudie van Deloitte. Door de taxshift staat België niet langer in de top vijf van duurste landen voor werkgevers in Europa. Ons land zakt...
Lees verder

Regenachtig maar zeer zacht
De bewolking neemt zaterdag snel toe: rond de middag bereikt een regenzone de kust, en die breidt zich in de namiddag uit naar de rest van het land. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en de 10 of 11 graden over het westen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Joseph Kabila: "Sommigen in België geloven dat Congo nog altijd een kolonie is"
De Congolese president Joseph Kabila meent dat "sommigen in België nog altijd geloven dat Congo een kolonie is". Kabila, nog tot het einde van dit jaar president, vermoedt dat tijdens de voor 23 december geplande stembusgang "alles goed zal verlopen". Dat zegt hij in een interview met Le Soir. "Ik...
Lees verder