Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 december 2018

LETTERLIJK. De acht heikele punten van het Migratiepact

LETTERLIJK. De acht heikele punten van het Migratiepact

Wat staat er in het VN-Migratiepact, oftewel 'Global compact voor Veilige, Ordelijke en Reguliere migratie'? En wat zijn de consequenties? Acht belangrijke artikelen uitgelegd.

Lees verder

'In meerderheid bestaat geen vetorecht'

Servais Verherstraeten (CD&V) maakt zich zorgen over het voortbestaan van de federale regering. Maar hij hoopt dat een compromis met de N-VA rond het VN-Migratiepact nog mogelijk is.

Lees verder

Franse regering gaat 'belastingverhoging brandstoffen opschorten'

De Franse regering zal de verhoging van brandstoftaksen, die tot gewelddadige protesten heeft geleid, opschorten. Dat melden Franse media.

Lees verder

NBA. Denver Nuggets stoppen zegereeks Toronto Raptors dankzij indrukwekkende 'The Joker'

De Denver Nuggets hebben maandagavond een einde gemaakt aan de zegereeks van Toronto Raptors in de NBA. Het team uit Denver won in Toronto met 103-106 en bezorgde de Raptors daarmee de vijfde nederlaag van dit seizoen. De Canadese ploeg had de voorgaande acht duels gewonnen.

Lees verder

Bpost keldert 20 procent na winstwaarschuwing

Beleggers dumpen massaal het aandeel Bpost, wegens gebrek aan geloofwaardigheid. Kort na de openingsbel dook het aandeel ruim 20 procent lager.

Lees verder

Radja Nainggolan (met strakke outfit) alweer in Team van het Jaar, ploegmaat Icardi is Speler van het Jaar in Serie A

Radja Nainggolan is maandagavond op het Gala van de Italiaanse spelersvakbond (AIC) verkozen in het Team van het Jaar van de Serie A. De voormalige Rode Duivel zag de prijs voor Speler van het Jaar gaan naar zijn Argentijnse ploegmakker bij Inter, Mauro Icardi. Dries Mertens, die ook genomineerd was voor het Team van het Jaar, viel naast de beste elf.

Lees verder

LIVE. Experten geven uitleg bij VN-Migratiepact
In de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen geven zes experts uitleg bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
Lees verder

Brussel betaalt ICT'ers best
Wat in ons land eigenlijk voor alle profielen geldt, telt ook in ICT: Brussel betaalt het best. Maar ook andere regio's als Waals-Brabant of West-Vlaanderen laten zich niet onbetuigd. "Zij komen sterk opzetten, wat de lonen in en rond de grootsteden nog omhoog drijft", zo klinkt het.
Lees verder

Sterrenchef Heston Blumenthal doet stenen in de soep
De Britse chef-kok Heston Blumenthal, goed voor zes Michelinsterren, heeft een nieuw ingrediënt ­gevonden om soep te maken: stenen. Dat vertelde hij in zijn podcast.
Lees verder

Elf cadeautips voor kinderen

Weet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief die niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie. Vandaag: wat te kopen voor de allerjongsten.

Lees verder

Transgenders komen veel vroeger uit de kast (maar worstelen even hard)

In tien jaar tijd is er veel veranderd voor transgenders, in ons land, vooral ten goede. Zo outen jongeren zich een pak vroeger. Maar dat betekent niet dat het worstelen minder wordt.

Lees verder

'Verenigd Koninkrijk kan Brexit eenzijdig stopzetten'

Het Verenigd Koninkrijk moet eenzijdig de Brexit kunnen stopzetten. Dat adviseert de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie.

Lees verder

Hoe de Marrakech-crisis zich ontvouwde
Bijt de regering haar tanden stuk op het VN-migratiepact, of wordt er nog een uitweg gevonden waarbij niemand gezichtsverlies lijdt? Maar vooral: hoe heeft een tekst waar zo lang aan gewerkt is op de valreep nog een regeringscrisis van dit kaliber kunnen uitlokken? Bekijk het overzicht.
Lees verder

De pil is op, behalve op Marktplaats.nl
De veelgebruikte anticonceptiepil is bij de meeste apotheken in Nederland niet meer te krijgen. Dat leidt tot steeds meer problemen.
Lees verder

Dit is de trailer van 'Urbanus: de Vuilnisheld'
De animatiefilm 'Urbanus: de Vuilnisheld' is pas vanaf 27 februari in de zalen te zien, maar nu is de volledige trailer gelost. De stemmen worden verzorgd door onder andere Urbanus zelf, Sven De Ridder en Sien Eggers.
Lees verder

Siciliaanse maffialeider opgepakt

De Italiaanse politie heeft de 80-jarige juwelier Settimo Mineo gearresteerd. Hij zou in mei tot de nieuwe leider van de Cosa Nostra zijn verkozen.

Lees verder

Chanel laat geen krokodil meer aan je arm bengelen

Het Franse modehuis Chanel zal in de nabije toekomst geen exotische dierenhuiden meer gebruiken in zijn collecties.

Lees verder

Franse 'gele hesjes' roepen op om naar Brussel te gaan

Zaterdag zouden de Belgische 'gele hesjes' steun kunnen krijgen van Franse 'gele hesjes'. Sommige Franse 'gele hesjes' roepen op om naar Brussel af te zakken voor het Europees Parlement en om te verbroederen met hun buren.

Lees verder

Jacky Ickx krijgt lifetime achievement award
Autosportlegende Jacky Ickx werd tijdens de 'Autosport Awards' gehuldigd omwille van zijn rijkgevulde carrière in verschillende takken van de sport.
Lees verder

Werkgevers: 'Geen tijd voor electorale spelletjes'

Werkgeversorganisaties maken zich zorgen over de impasse binnen de federale regering rond het VN-Migratiepact. Wat met de belangrijke dossiers die nog op tafel liggen?

Lees verder

LIVE. Experts: 'Het migratiepact bindt België niet'
De meerderheid van de experten is het erover eens dat het pact niet bindend is. Het creëert maximaal soft law. 'Het migratiepact geeft een juridisch blanco cheque', klinkt Fernand Keuleneer als enige dissidente stem.
Lees verder

Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg

Bijna een op de vier rode brievenbussen verdwijnt de komende maanden uit het straatbeeld in België.

Lees verder

Berlijnse nachtclubs krijgen subsidies

Berlijnse nachtclubs kunnen voortaan aanspraak maken op een bedrag tot 100.000 euro om hun ruimtes beter te isoleren. De stad wil zo voorkomen dat er nog clubs moeten sluiten door geluidsoverlast.

Lees verder

Ngo's naar Raad van State tegen limiet van 50 asielaanvragen per dag: 'Extreme willekeur'

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en zes andere ngo's stappen naar de Raad van State tegen de beslissing om het aantal asielaanvragen te beperken tot 50 per dag. 'De limiet handhaven is spelen met de gezondheid van kwetsbare mensen.'

Lees verder

Hoe één interview het leven van Vlaanderens bekendste euthanasiedokter op zijn kop zette
De Standaard viert dit jaar haar honderdste verjaardag. En dat willen we vieren met verhalen over de krant. In 1993 vertelt dokter Wim Distelmans aan de jonge journaliste Inge Ghijs hoe artsen omgaan met het ondraaglijke lijden van terminale patiënten. Hij is de eerste arts die dat on the record doet en hij doorbreekt daarmee een heel groot taboe. Het verandert zijn leven - en zoveel meer. In het interview hierboven blikt hij terug.
Lees verder

Geen voetbal dit weekend voor PSG door gele hesjes

De thuiswedstrijd van leider Paris Saint-Germain in de Franse competitie tegen Montpellier gaat zaterdag niet door. De politie in Parijs heeft verzocht het duel uit te stellen, omdat die dag mogelijk weer een grote protestactie van de inmiddels bekende 'gele hesjes' in de hoofdstad wordt gehouden. De Franse voetbalbond zal met beide clubs op zoek gaan naar een nieuwe datum.

Lees verder

Deze landen wijzen VN-Migratiepact af
Op de VS na schaarden alle 193 landen van de VN zich in juli achter het Migratiepact. Maar intussen is de steun afgebrokkeld.
Lees verder

Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over

Groot nieuws in de Antwerpse horecawereld: Roger van Damme neemt 'Désiré de Lille' over. De iconische zaak bestaat al sinds 1903 en is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam.

Lees verder

Boedapest krijgt WK atletiek van 2023 toegewezen

De wereldkampioenschappen atletiek van 2023 zullen doorgaan in de Hongaarse hoofstad Boedapest. Dat maakte de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) dinsdag bekend in Monaco. Boedapest was de enige kandidaat, nadat de IAAF eerder al had beslist dat dit WK opnieuw in Europa zou plaatsvinden.

Lees verder

Belgische clubs ontvangen bijna 4 miljoen euro van FIFA na WK, hoogste bedrag voor Anderlecht

Het WK voetbal in Rusland heeft de Belgische clubs 3.859.463 euro opgeleverd. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA dinsdag bekend. Anderlecht ontvangt met 1.191.491 euro het hoogste bedrag.

Lees verder

Faïz Selemani (Union) krijgt drie wedstrijden schorsing

Union Sint-Gillis kan donderdag in de achtste finales van de Beker van België geen beroep doen op sterkhouder Faïz Selemani. De middenvelder uit de Comoren houdt drie speeldagen schorsing over aan zijn rode kaart tegen Tubeke. Behalve de bekermatch tegen amateurclub Knokke gaan ook de competitieduels tegen Lommel (9 december) en Beerschot Wilrijk (16 december) aan zijn neus voorbij.

Lees verder

N-VA-campagne voedt idee dat regering-Michel op laatste benen loopt
Terwijl de experten in het parlement nog hun visie op het migratiepact geven en het kernkabinet nog moet samenkomen, toont een N-VA-campagne rond het migratiepact dat de partij geen ruimte laat voor veel interpretaties.
Lees verder

Atletiek blijft Rusland weren van internationale evenementen

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) blijft de aanwezigheid van Russische atleten ook de komende maanden verbieden op internationale evenementen. Dat meldt het Russische persbureau TASS op basis van welingelichte bronnen.

Lees verder

Wall Street na #MeToo: mijd alle vrouwen!

De schrik in het testosterongedreven Wall Street zit er goed in. Vrouwen zijn er plots een 'an unknown risk'. Waardoor in de VS een nieuw glazen plafond dreigt.

Lees verder

Uefa roept Manchester City op matje wegens Football Leaks

De Uefa heeft Manchester City een brief gestuurd met vragen over de recente onthullingen door Football Leaks. Het oude onderzoek naar het omzeilen van de Financial Fair Play-regels is nog niet officieel heropend.

Lees verder

Red Lions trainen eerste keer met het oog op Zuid-Afrika, met nieuwkomer Kina

Na de rustdag van maandag in Bhubaneswar hebben de Belgische hockeymannen dinsdag opnieuw het trainingsplunje aangetrokken voor een oefenstonde met het oog op hun derde en laatste groepsduel, zaterdag tegen Zuid-Afrika. De sessie duurde anderhalf uur en vond plaats onder de ogen van Antoine Kina, die tegen de middag in India aankwam als vervanger voor de geblesseerde Manu Stockbroekx. Stockbroekx is out voor de rest van het toernooi.

Lees verder

Kunstschaatsers zijn topverdieners binnen Internationale Schaats Unie

Een wereldkampioen kunstschaatsen is ongeveer drie keer zo veel waard als een wereldkampioen schaatsen op de langebaan. Dat blijkt althans uit het prijzengeld van de Internationale Schaats Unie (ISU).

Lees verder

Wat denken migranten eigenlijk over het VN-Migratiepact?
Onafhankelijke experts, binnen- en buitenlandse politici, ngo's, heel wat mensen hebben zich al uitgesproken over het VN-Migratiepact. Volgens cartoonist Kamagurka wordt één belangrijke gesprekspartner vergeten: de migranten zelf.
Lees verder

Met dit eindspel van N-VA lijkt de teerling geworpen

Nu de N-VA, vroeger dan verwacht, met een radicale campagne is gestart over de gevaren van het VN-Migratiepact, lijkt de teerling geworpen.

Lees verder

'De tonaliteit die N-VA in haar campagne gebruikt, is niet de mijne.'

N-VA-fractieleider vindt dat zijn partij 'de nodige maat in het achterhoofd moet houden' in haar campagne tegen het Migratiepact. Ondertussen gelooft niemand in de meerderheid na die campagne nog in een oplossing.' .

Lees verder

Premier Michel roept kernkabinet nog niet samen
Het kernkabinet van vanmiddag is uitgesteld. Premier Michel praat eerst met alle betrokkenen apart. Wanneer en of het kernkabinet vandaag nog samenkomt, is onduidelijk.
Lees verder

Hof van Cassatie: met aanhouding van scheidsrechter Vertenten was niks mis

Het Hof van Cassatie ziet geen argumenten om de aanhouding van Bart Vertenten in operatie Schone Handen begin oktober nietig te verklaren. Dat bevestigt advocaat-generaal Henri Vanderlinden aan onze redactie. Het cassatieberoep dat Hans Rieder, de advocaat van de scheidsrechter, had aangespannen, is daarmee verworpen.

Lees verder

Nederlandse bendes ronselen jongeren om geld wit te wassen

Nederlandse bendes ronselen steeds meer jongeren in ons land om hun crimineel geld door te sluizen. In ruil voor geld geven de jongeren hun bankkaart en pincode door, waarmee de oplichters aan de slag gaan. De jongeren worden zo een 'geldezel' en dat is strafbaar.

Lees verder

Internationale Atletiekfederatie houdt als laatste been stijf: Russen nog steeds iet welkom

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) blijft de aanwezigheid van Russische atleten ook de komende maanden verbieden op internationale evenementen. Dat maakte de IAAF dinsdag bekend.

Lees verder

Rood en wit: dit waren de trouwjurken van Priyanka Chopra

Nu de uitgebreide feestelijkheden in India achter de rug zijn, heeft Priyanka Chopra onthuld welke jurken ze droeg op haar huwelijk met Nick Jonas. De primeur was voor Hello en People.

Lees verder

Nicky Cocquyt word jeugdcoach bij Belgian Cycling

Nicky Cocquyt gaat bij de wielerbond als jeugdcoach voor de weg- en de pisterenners aan de slag. Dat meldde Belgian Cycling dinsdag. De 34-jarige ex-renner vervangt Kenny De Ketele aan het hoofd van de juniorenselectie op de piste. Bij de nieuwelingen op de weg neemt Cocquyt het over van Dirk Onghena.

Lees verder

België stemt tegen Europese richtlijn energiebesparing: 'Bijzonder cynisch na klimaatmars'

België heeft, samen met Tsjechië, in de Europese Energieraad tegen de nieuwe richtlijn rond energiebesparing gestemd. 'Hypocriete ambitie is de overtreffende trap van géén ambitie.'

Lees verder

De beste cocktailbar vind je in Antwerpen, voor het culinaire talent moet je in Aalst zijn
In het casino van Knokke-Heist vond voor de zesde keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer onder meer naar het restaurant L'Air Du Temps dat met twee prijzen de grote winnaar van de avond was.
Lees verder

Bart De Wever: ''Ik wil geen crisis'
In een interview met de VRT heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever benadrukt dat er nog steeds een uitweg is uit de regeringscrisis. 'De reden dat ik zelf zwijg is omdat ik geen crisis wil.'
Lees verder

Yamila Idrissi (SP.A) verlaat de politiek

Vlaams parlementslid Yamila Idrissi is in mei 2019 geen kandidaat meer op een SP.A-lijst. 'Ik voel dat mijn verhaal bij de sp.a voorbij is', kondigt ze in een interview in Knack aan.

Lees verder

Michel leidt N-VA naar de uitgang

Premier Charles Michel (MR) gaat vanavond niet naar de koning om het ontslag van de regering in te dienen. Hij trekt wel naar het parlement waar hij een meerderheid gaat zoeken en vinden die het migratiepact ondersteunt. Dat is een oplossing waar de N-VA zich recent nog hevig tegen verzette.

Lees verder

Renault wijzigt naam van haar F1-team
Renault heeft vandaag aangekondigd dat het de naam van haar F1-team met onmiddellijke ingang wijzigt.
Lees verder

CD&V en Open VLD geven de zwartepiet aan N-VA
Zowel CD&V als Open VLD vinden dat de N-VA gewoon het migratiepact kan steunen. De regering hoeft niet te vallen wat hen betreft. Lees: als de regering toch valt, is dat de schuld van de N-VA.
Lees verder

Nigel Farage verlaat Ukip wegens extreme koers

Nigel Farage stapt op bij de Britse eurosceptische partij Ukip. In een brief op de website van de krant The Telegraph zegt Farage dat hij het niet eens is met de 'fixatie' op de islam en de invloed van de veroordeelde anti-islamactivist Tommy Robinson in de partij.

Lees verder

Vlaams Belang kopieert verwijderde N-VA-campagne

De extreemrechtse partij Vlaams Belang speelt handig in op de omstreden N-VA-campagne over het Migratiepact. Enkele uren nadat N-VA de affichebeelden offline haalde, neemt Vlaams Belang de stopgezette campagne over.

Lees verder

SP.A en Groen beloven Michel steun in parlement

Oppositiepartijen SP.A en Groen bieden premier Michel (MR) hun steun aan voor een wisselmeerderheid in het parlement. Dat zeggen Meryame Kitir voor SP.A en Kristof Calvo voor Groen.

Lees verder

Menen sneuvelt in zestiende finales CEV Cup na ware thriller

Par-ky Menen is er dinsdag niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de achtste finales van de CEV Cup volley voor mannenteams. Na een 3-2 zege in de heenmatch van de zestiende finales tegen Neftohimic 2010 Burgas, gingen de West-Vlamingen met dezelfde score onderuit in Bulgarije: 25-23, 22-25, 23-25, 30-28 en 15-8. In de golden set verloor Menen met 16-14.

Lees verder

CIA overtuigt senatoren: 'Saudische kroonprins was opdrachtgever moord Khashoggi'

Amerikaanse senatoren zijn er na een briefing door de CIA van overtuigd geraakt dat het de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) was die de opdracht gaf om de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vermoorden.

Lees verder

AS Monaco kan opnieuw winnen, maar verliest wel Chadli

AS Monaco heeft dinsdagavond zijn tweede competitiezege op drie wedstrijden geboekt. Op de zestiende speeldag in de Franse Ligue 1 wonnen de troepen van Thierry Henry de kelderkraker bij Amiens met 0-2. Rode Duivel Nacer Chadli viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit.

Lees verder

Handpop Michel keert de rollen om
Zonder blunder van de N-VA kon Michel zijn lot niet in handen van het parlement leggen, schrijft Bart Sturtewagen.
Lees verder

Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het Jaar

Nafissatou Thiam is er niet in geslaagd om zich voor het tweede jaar op een rij te kronen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Caterine Ibarguen. De 34-jarige Colombiaanse , tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene, kreeg op het gala in Monaco meer punten dan onze landgenote. Ibarguen was dit jaar de Diamond League-winnares in zowel het verspringen als het hoogspringen.

Lees verder

Batshuayi kopt Valencia naar achtste finales van Copa del Rey

Valencia heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Copa del Rey, de belangrijkste bekercompetitie in Spanje. Michy Batshuayi scoorde in de terugwedstrijd tegen derdeklasser Ebro het enige doelpunt (1-0). Valencia had ook de heenmatch met 2-1 gewonnen.

Lees verder

De luchtballon van Moneytron
In een bescheiden appartementje boven een bakkerij in Kapelle-op-den-Bos. Daar woont Jean-Pierre Van Rossem (73) tegenwoordig. Er is geen lift in het gebouw. Er staat ook geen Ferrari voor de deur. Geen Porsche, geen Jaguar, zelfs geen BMW. Er zit tegenwoordig wél een tv-maker op de sofa in de woonkamer.
Lees verder

N-VA houdt de lippen stijf op elkaar

De partijtop van N-VA houdt dinsdagavond een crisisvergadering in het hoofdkwartier in Brussel. De partij houdt de lippen stijf op elkaar. Bart De Wever liet wel van zich horen op Instagram.

Lees verder

KV Kortrijk wint slappe bekerderby en mag naar kwartfinale

KV Kortrijk kwalificeerde zich dinsdagavond als eerste club voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Kerels wonnen op eigen veld verdiend de derby tegen Zulte Waregem met 1-0. Batsula scoorde vlak voor de pauze het doelpunt van de kwalificatie.

Lees verder

Makkelijke zege voor Gent in Croky Cup

AA Gent heeft zich dinsdagavond makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Buffalo's haalden het in eigen huis met 3-0 van de gehavende tweedeklasser Beerschot Wilrijk.

Lees verder

Lommel wint inhaalwedstrijd in Leuven met 1-2

SK Lommel heeft dinsdagavond op bezoek bij OH Leuven de inhaalwedstrijd van de tiende speeldag in de Proximus League (1B) gewonnen met 1-2. De Limburgers rukken in het algemene klassement op naar de vierde plek.

Lees verder

Nederlands parlement stemt motie van wantrouwen weg in debat over VN-migratiepact

Een motie van wantrouwen tegen de Nederlandse regering in verband met het VN-migratiepact is dinsdagavond met ruime meerderheid weggestemd. Alleen indiener Forum voor Democratie (FVD) van Thierry Baudet en de PVV van Geert Wilders stemden voor de motie.

Lees verder

Trump retweet vals bericht over pro-Trump-slogans in Parijs

In de straten van Parijs scanderen betogers 'Wij willen Trump'. Dat is tenminste een theorie die een conservatieve commentator de wereld in stuurde via Twitter, en die geretweet werd door Donald Trump. Het bericht is compleet vals.

Lees verder

Speciaal aanklager eist geen celstraf voor ex-adviseur Trump

De speciaal aanklager die het Rusland-onderzoek leidt in de VS, Robert Mueller, heeft dinsdag verklaard dat hij geen celstraf zal eisen voor Michael Flynn, de voormalige nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump. Volgens Mueller levert Flynn 'substantiële hulp' in het onderzoek.

Lees verder

Wat nu, Bart De Wever?

Premier Michel wil desnoods met een wisselmeerderheid naar Marrakech. Naar alle verwachting stapt de N-VA uit de regering.

Lees verder

Dominicaanse Republiek tekent VN-migratiepact niet

Ook de Dominicaanse Republiek tekent het VN-migratiepact niet. Dat zegt Flavio Darío Espinal, juridisch adviseur van de Dominicaanse regering. Hij vreest dat het pact zal hinderen om de grens met Haïti te controleren, het armste land van het continent.

Lees verder

LIVE. N-VA zwijgt als een graf, premier Michel duwt door

Lees verder

Meer vrachtvervoerders kiezen voor supertrucks
Supertrucks krijgen wat meer actieradius en nieuwe trajecten. Tijdens een proefproject bij twee vervoers­bedrijven deden zich geen incidenten voor.
Lees verder

CM ziet ziekenhuizen steeds creactiever te werk gaan met uw facturen
Een pacemaker laten plaatsen kost in een eenpersoonskamer bijna tien keer meer dan in een twee- of meerpersoonskamer, blijkt uit de nieuwste ziekenhuisbarometer van de Christelijke Mutualiteit.
Lees verder

Buitenlandse media schrijven over regeringscrisis: 'Belgische regering vecht om te overleven'

De meeste Belgische kranten koppen dat de regering woensdag waarschijnlijk zal vallen over het VN-Migratiepact. Ook in het buitenland wordt er over onze regeringscrisis geschreven: 'de Belgische regering vecht om te overleven', schrijft Politico.

Lees verder

Waalse landbouwfederatie betoogt zaterdag niet met de 'gele hesjes'

De Waalse landbouwfederatie Fugea 'begrijpt' de beweging van de 'gele hesjes', maar ze neemt niet deel aan de acties van zaterdag in Brussel. Fugea vreest dat de acties weer uit de hand zullen lopen en vindt dat de eisen onvoldoende duidelijk zijn. 'De enige oplossing is onderhandelen'.

Lees verder

Michel windt er geen doekjes om en legt bal in N-VA-kamp

Premier Charles Michel (MR) heeft woensdagochtend herhaald dat zijn plannen om naar Marrakech te gaan ongewijzigd blijven. Wat de val van de regering betreft, legt de premier de bal in het kamp van de N-VA.

Lees verder