Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 december 2018

Gemeente Mol: Gemeentebestuur verlengt samenwerkingsovereenkomst ‘Hartveilige gemeente’

Gemeentebestuur verlengt samenwerkingsovereenkomst 'Hartveilige gemeente'

Op 17 mei 2017 ontving onze gemeente de titel 'Hartveilige gemeente'. Ook de komende jaren engageert onze gemeente zich om 'Hartveilige gemeente' te blijven. Daarom verlengt het gemeentebestuur de samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen opnieuw met twee jaar. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn het plaatsen van AED-toestellen en personeel en inwoners leren hoe ze te gebruiken en correct te reanimeren.

Lees verder

Al acht inwoners vragen bezoek verwarmingscoach aan voor instellen thermostaat

Al acht inwoners vroegen een gratis huisbezoek aan van een verwarmingscoach om hun thermostaat in te stellen. Weet jij ook niet hoe je thermostaat in te stellen? Onze verwarmingscoaches weten het wel. Ze komen graag bij je langs, gratis en voor niets. Aanvragen kan via www.vriendvan.be of bij de milieudienst in 't Getouw, Molenhoekstraat 2, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be.

Lees verder

4.700 vrijwilligers ontvangen bedankje op internationale dag van de vrijwilliger

Woensdag 5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. Een dag die verenigingen in onze gemeente aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken. Ze kunnen dit doen met bedankkaartjes die de dienst samenlevingsopbouw speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Maar liefst 28 interne diensten en 84 externe organisaties bestelden samen 4.700 kaartjes. Een recordaantal dat bewijst hoeveel de inzet van ons vrijwilligers betekent!

Lees verder

Mailadressen @ocmwmol.be en @dsomol.be verdwijnen

In de loop van december schakelen alle mailadressen @ocmwmol.be en @dsomol.be over naar @gemeentemol.be. Het gaat zowel om de dienstadressen als persoonlijke mailadressen van de medewerkers.

Lees verder