Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 december 2018

Gemeente Mol: Geen stress meer voor inschrijvingen grabbelpas dankzij nieuwe lotingssysteem

Geen stress meer voor inschrijvingen grabbelpas dankzij nieuwe lotingssysteem

Om stress te vermijden bij ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de grabbelpasactiviteiten voor de paas- en zomervakantie, werkt het gemeentebestuur voortaan met een lotingssysteem. Ouders hebben een week de tijd om het programma rustig te bekijken. Ze selecteren de gewenste activiteiten.  Na de loting maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is hun kind effectief ingeschreven. De loting houdt geen rekening met  datum en uur van inschrijven.

Lees verder

Ontving jij tussen 10 en 14 december de juiste ophaalkalender 2019?

Tussen 10 en 14 december verdeelt vzw De Sprong de ophaalkalenders voor 2019. Het is belangrijk dat je het juiste exemplaar ontvangt. Controleer op de achterkant van je ophaalkalender of je straat hierop vermeld staat. Is dit niet het geval, contacteer dan de informatie- en onthaalbalie. We sturen je dan een correct exemplaar op. Alle ophalingen starten vanaf 6.30 uur, hou hier rekening mee en plaats je afval op tijd buiten of de avond voordien.

Lees verder

Verkeersmaatregelen en verplaatsen dierenmarkt voor kerstmarkt op 9 december

Op zondag 9 december verplaatsen we de wekelijkse dierenmarkt naar de Corbiestraat (hoek Lakenmakersstraat – Boomgaardstraat), Adolf Reydamslaan (hoek Corbiestraat – Sint-Pieterstraat) en Boomgaardstraat. Die dag organiseert de dienst toerisme de jaarlijkse kerstmarkt op het Rondplein en in de Corbiestraat. Er geldt ook een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. De bewoners van de betrokken straten worden tijdig op de hoogte gebracht van deze maatregelen.

Lees verder

Oproep offertes saneerfirma's voor groepsaankoop 'tankslag 2019' tot 14 december

Deze winter organiseert IOK in samenwerking met 26 Kempense gemeenten, waaronder ook onze gemeente, een tankslag: een gezamenlijke sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Geïnteresseerde firma's kunnen een offerte indienen tot en met donderdag 14 december 2018. De invulformulieren vind je op www.iok.be.

Lees verder