Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 december 2018

Gemeente Mol: Bladel plant vier windturbines nabij grensovergang E34

Bladel plant vier windturbines nabij grensovergang E34

In onze Nederlandse buurgemeente Bladel loopt een vergunningsprocedure voor de realisatie van een windmolenpark langs de E34, net over de landsgrens. De aanvraag betreft vier windturbines die tussen de grens en de straat Pals zouden worden gebouwd. Omdat het project vlakbij onze gemeentegrens in Postel ligt, wil het gemeentebestuur van Bladel ook onze inwoners informeren.

Lees verder

Wim Caeyers legt eed af als toekomstige burgemeester

Op donderdag 6 december legde Wim Caeyers de eed af bij gouverneur Cathy Berx van de provincie Antwerpen als onze nieuwe toekomstige burgemeester. Inmiddels is ook beslist dat Peter Van Rompaey het voorzitterschap van de gemeenteraad vanaf 2019 op zich neemt.

Lees verder

Vijf kinderen wachten op een taal-vrijwilliger: meld je snel en help hen!

Vijf kinderen en hun ouders vragen via het project Babbelkousje PLUS extra begeleiding om het Nederlands onder de knie te krijgen en makkelijker te integreren. Ze staan op de wachtlijst totdat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. Spreek jij goed Nederlands en ben je minstens 16 jaar? Meld je dan snel bij de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@dsomol.be en help hen verder!

Lees verder

Begraafplaats Rauw vanaf vrijdag 7 december opnieuw open

De ontgravingswerken die nodig zijn voor de herinrichting en heraanleg van de begraafplaats in Rauw zijn zo goed als afgerond. Dit betekent dat de begraafplaats vanaf vrijdag 7 december opnieuw kan bezocht worden. De uiteindelijke herinrichting – met de aanleg van verharde paden, nieuw groen, een luifel,… - staat op het programma in 2019. Door de uitgevoerde ontgravingswerken kan je mogelijk hinder ondervinden tijdens je bezoek.

 

 

Lees verder