Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 december 2018

Geef uw mening: moeten oudere werknemers altijd meer verdienen dan jongere collega’s?

Geef uw mening: moeten oudere werknemers altijd meer verdienen dan jongere collega's?
Hoe langer in dienst, hoe hoger het loon. Dat is de logica die in België nog steeds populair is. Al zijn er hier en daar ook organisaties die met andere systemen experimenteren. Terecht of niet? Aan u om uw mening te geven in deze nieuwe enquête van Vlerick Business School en vacature.com
Lees verder

De machtigste man van het land is niet meer
Albert Frère is maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de holding Groep Brussel Lambert. Frère geldt als de belangrijkste industrieel in het naoorlogse België. De man was de vleesgeworden mythe van de macht.
Lees verder

Jobaanbieding gekregen? Onderteken nooit blindelings een arbeidscontract
Gratuit een contract tekenen kan je duur komen te staan. Ook wat je arbeidsovereenkomst betreft zet je dus best niet zomaar snel je handtekening. Inge Verdonck, juridisch adviseur bij Acerta, vertelt waar je op moet letten bij het ondertekenen van een nieuw contract.
Lees verder

De gouden spaartips van Geert Noels: "Isoleren, niet investeren!"
We moeten een tandje bij steken in de transitie naar de groene economie. Maar: kan de gewone burger daar een rol in spelen? En valt er ook wat aan te verdienen?
Lees verder

Tony's Chocolonely, de 'ethische chocoladefabriek', gaat samenwerken met multinationals
Tony's Chocolonely heeft twee keer het nieuws gehaald bij onze noorderburen. Het Nederlandse fairtradebedrijf gaat een heuse 'Willy Wonka'-chocoladefabriek bouwen. En het gaat nauwer samenwerken met multinationals. Hoe zit het dan met die belofte van 'slaafvrije chocolade'?
Lees verder

Ook bemiddelaars bereiken geen akkoord met sociale partners over invulling zware beroepen
De twee bemiddelaars die de knoop over de zware beroepen moesten ontwarren, zijn er niet in geslaagd een compromis te vinden. De bal ligt terug in het kamp van de regering.
Lees verder