Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 december 2018

Een op twee jongeren voelt zich verslaafd aan smartphone

Een op twee jongeren voelt zich verslaafd aan smartphone

De helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden,... Maar een op de drie ouders houdt het smartphonegebruik van zijn kinderen in de gaten.

Lees verder

Komt migratiepact vrijdag op agenda ministerraad?

Na het lange Kamerdebat van donderdag over het VN-migratiedebat, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vrijdag. De vraag rijst of het pact, waar N-VA zich tegen verzet, ter sprake zal komen en dat formeel zal moeten worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen.

Lees verder

Verherstraeten: 'Ik verwacht engagement van N-VA'

Volgens CD&V-kamerfractieleider Servais Verherstraeten zal het creativiteit vergen van de premier en engagement van de N-VA om de regering niet op de klippen te laten lopen. 'N-VA moet stappen in de richting van haar partners zetten en die stappen heb ik nog niet gezien'', zei hij tijdens De Ochtend.

Lees verder

Wie wordt de opvolger van Merkel?

De Duitse CDU kiest een nieuwe voorzitter. Blijft de partij in het centrum of schuift ze op naar rechts?

Lees verder

Belgisch onderzoek naar Huawei: 'We hebben niets te vrezen'

De Belgische tak van de Chinese leverancier van smartphones en netwerktechnologie Huawei gaat het onderzoek van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) met vertrouwen tegemoet. 'We hebben niets te vrezen. We werken volledig in lijn met de regelgeving, die op vlak van netwerkinfrastructuur erg streng is', zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees verder

Bomalarm bij CNN New York, kantoor even geëvacueerd

Het kantoor van de Amerikaanse nieuwszender CNN in New York werd donderdagavond geëvacueerd na een bomalarm. In een telefonische oproep was aangekondigd dat vijf bommen waren verborgen in het gebouw Time Warner Center, meldden Amerikaanse media. De politie gaf het gebouw intussen opnieuw vrij.

Lees verder

Cadeaugids
Weet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief die niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie.
Lees verder

Buzzcocks-frontman Pete Shelley overleden

Pete Shelley, frontman en medeoprichter van de Britse punkband Buzzcocks, is donderdag overleden op 63-jarige leeftijd. Dat maakte zijn management bekend. De Brit overleed in Estland.

Lees verder

Nederland voert vliegtaks in

Nederland voert in 2021 een vliegtaks in van 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

Lees verder

Ook bitcoin zakt naar laagste punt in 14 maanden

De bitcoin en andere cryptomunten blijven klappen krijgen. Sinds begin dit jaar verdampte in deze erg speculatieve markt 730 miljard dollar aan waarde.

Lees verder

Bent u de draad kwijt? Hier is hij
Dat niet-bindende pact dat onze politiek verlamt, waarover gaat dat in hemelsnaam? Zeker na de bizarre vertoning van gisteren in het parlement is de verwarring compleet. Even orde scheppen.
Lees verder

NBA. Boston Celtics zijn ook maatje te groot voor NY Knicks

Boston is bezig aan een zegereeks in de NBA. De Celtics versloegen donderdagavond de New York Knicks met 128-100 en behaalden zo een vierde opeenvolgende overwinning.

Lees verder

'Wie in telecom werkt, moet empathisch en analytisch zijn'
Een verkoper van gsm-toestellen, een installateur van telefooncentrales of een vertegenwoordiger in oproepsystemen voor verpleegkundigen: het zijn allemaal mensen die werken in de telecomsector. De razendsnelle technische evoluties en vooral de verwevenheid tussen alle disciplines zorgen ervoor dat de sector andere competenties nodig heeft. "Technische kennis alleen volstaat niet meer", zegt Johan Deroy, Managing Partner van Essec-BNS. "Wie in de telecom carrière wil maken, moet goed naar de klant kunnen luisteren en oplossingen kunnen voorstellen die zijn specialisme overstijgen."
Lees verder

Acht cadeautips voor designfanaten

Weet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief dat niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie.

Lees verder

Jan Verheyen: 'Beter een grote vis in een kleine vijver, dan een kleine vis in een oceaan'
De ene heeft de Vlaamse film van het jaar gemaakt, de andere de laatste Vlaamse film van het jaar. Lukas Dhont en Jan Verheyen dit weekend in dS Weekblad over de spreidstand tussen de eigen ziel en het brede publiek. 'Vroeger zei ik: het publiek heeft altijd gelijk. Daar ben ik van moeten terugkomen.'
Lees verder

ONGEHOORD. 'Honderd miljoen euro meer of minder, wat maakt het uit?'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

60.000 gendarmen worden in Frankrijk ingezet tijdens protest gele hesjes

In Frankrijk zal zaterdag een 'ongezien' dispositief van de gendarmerie worden ingezet voor de actiedag van de 'gele hesjes'. In totaal zullen 89.000 agenten en gendarmen worden ingezet in heel Frankrijk.

Lees verder

EU-hof vernietigt verbod tot uitbetaling Arco-coöperanten

Is er dan toch nog hoop op een nieuwe Arco-deal voor de 800.000 coöperanten? Het Europees Hof van Justitie neemt met een nieuw vonnis alvast één hinderpaal weg. Maar dat lijkt onvoldoende.

Lees verder

Laurens Devos snel uitgeschakeld op WK tafeltennis junioren

Paralympisch kampioen Laurens Devos heeft zich vrijdag op het WK tafeltennis voor junioren in het Australische Bendigo niet kunnen plaatsen voor de achtste finales.

Lees verder

Red Flames bereiken hoogste FIFA-ranking ooit

De Belgische nationale vrouwenploeg wint vrijdag op de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA twee plaatsen. De Red Flames springen naar positie 21, hun beste notering sinds de introductie van de ranking in 2003.

Lees verder

Honderd varkens komen om bij ongeluk in Brasschaat
Op de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen. Van de tweehonderd dieren zou een honderdtal het ongeluk niet overleefd hebben, meldt de VRT.
Lees verder

Presentator Oscars trekt zich terug

De Amerikaanse comedian en acteur Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de aankomende Oscars, de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Er is ophef ontstaan over tweets en homofobe uitspraken van enkele jaren geleden.

Lees verder

Parijse trekpleisters blijven zaterdag gesloten

De 'gele hesjes' gaan zaterdag opnieuw betogen in Parijs. Uit vrees voor 'heftig geweld' zullen heel wat trekpleisters en winkels die dag gesloten blijven.

Lees verder

Ophef in Frankrijk om 'shockerende beelden' van hardhandige arrestatie van scholieren

Fransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-La-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.

Lees verder

Netflix pakt uit met 'Fantastic Beasts' en 'Lord of the Rings'

Netflix zette voor meer dan 11 uur aan nieuw filmmateriaal online. De streamingdienst brengt de trilogie van 'The Lord of the Rings' en 'Fantastic Beasts and Where To Find Them' tot in je huiskamer.

Lees verder

Alcohol is meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen later

De Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drugs onder jongeren. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum van Alcohol en andere Drugs (VAD).

Lees verder

Stefan Everts op intensieve door malaria

De tienvoudige motorcrosser Stefan Everts (46) is met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt. Daar werd vastgesteld dat hij malaria heeft opgelopen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Lees verder

Twee boswachters weigeren gezonde herten af te schieten

Twee van de vier vaste boswachters van het Nederlandse natuurgebied Oostvaardersplassen hebben zich laten overplaatsen. Zij zouden morele bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde dieren.

Lees verder

Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inzien

De enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.

Lees verder

Stoffel Vandoorne klaar om op ontdekkingstocht te gaan
Veel tijd om op adem te komen was er niet voor Stoffel Vandoorne, het Formule 1-seizoen is nog maar net afgelopen en volgende week begint hij al aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière, namelijk de Formule E.
Lees verder

Nieuwe coalitie in Aalst zet in op identiteit

In Aalst zet de bestuursploeg van burgemeester D'Haese (N-VA) in op 'Aalst als Vlaamse stad met een sterke eigen identiteit'. Dat staat in het nieuwe bestuursakkoord dat N-VA donderdag voorstelde met coalitiepartners CD&V en Open Vld.

Lees verder

Jongen kruipt weg van Queen

De Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan een liefdadigheidsinstelling in Londen. Daar ontmoette ze de negenjarige Nathan Grant. Maar die reageerde wel heel verlegen toen hij de Britse koningin zag.

Lees verder

'Waarom kiest Michel niet voor de korte pijn en laat hij de regering niet vallen?'
De regering hinkt al de hele week op een been, maar valt nog niet. Het VN-Migratiepact beroert al langer de gemoederen, maar met Marrakech in zicht is dat nog meer het geval. We hebben nog steeds een regering, ook na de debatten in de Kamer van donderdag, maar hoe lang duurt dat nog? Een analyse van Matthias Verbergt en Jan-Frederik Abbeloos.
Lees verder

Calvin Klein stopt met adverteren in magazines

Het Amerikaanse modelabel Calvin Klein stopt met advertenties in modemagazines en zet zijn advertentiebudget bijna integraal in op digitaal. Dat is slecht nieuws voor de Vogues en Elles van deze wereld.

Lees verder

Gorillajong in Antwerpse Zoo is een meisje

De babygorilla die eind november geboren werd in de Zoo van Antwerpen is een meisje. Het is de tweede baby van mama Mayani.

Lees verder

Keeperstrainer Erwin Lemmens stapt op bij Lokeren: "Onwerkbare situatie"

Erwin Lemmens, keeperstrainer bij Sporting Lokeren en de Rode Duivels, stapt op bij Sporting Lokeren. Hij kan zich niet langer vinden in de samenwerking met de nieuwe technische staf rond hoofdtrainer Trond Sollied.

Lees verder

Helft meer chocolatiers en snoepwinkels in vijf jaar tijd
In vijf jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken die zich specialiseren in chocolade en suikerwerk met bijna de helft toegenomen. In 2013 telde ons land er nog 499, vorig jaar waren dat er al 693, zo berekende het statistiekbureau StatBel.
Lees verder

Chinese Frankenstein verdwijnt in krochten van de partijstaat

He Jiankui, de wetenschapper die twee en mogelijk meer baby's genetisch manipuleerde, is vermist. Of hoe China de 'morele grenzen' bewaakt door mensen spoorloos te laten verdwijnen.

Lees verder

Francken wil 'soevereiniteit' terug

'Nergens knelt dit internationale keurslijf harder dan op het vlak van migratie.' Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maakt in een Facebookpost duidelijk dat hij het migratiebeleid in eigen handen wil krijgen, en niet langer afhankelijk is van internationale instellingen.

Lees verder

UCI legt Burgos-BH drie weken schorsing op na positieve testen, ploeg trekt op sensibiliseringskamp

De Internationale Wielerunie UCI schorst de Spaanse procontinentale wielerformatie Burgos-BH drie weken. Tussen 16 januari en 5 februari mag het team niet deelnemen aan internationale wedstrijden, zo bevestigt de UCI vrijdag op zijn website.

Lees verder

Chantal Pattyn stopt als cultuurmanager van de VRT
Na amper twee jaar hangt Chantal Pattyn haar functie als cultuurmanager van de VRT aan de haak. Ze wil zich naar eigen zeggen concentreren op Klara en de digitale plannen van het radionet.
Lees verder

Elke taxichauffeur moet binnenkort Nederlands spreken

Ten laatste tegen 2020 moet het taxilandschap in Vlaanderen er helemaal anders uitzien. Een opvallende maatregel: elke chauffeur in Vlaanderen moet Nederlands kunnen spreken met de klanten.

Lees verder

Reis dit weekend niet naar Parijs, TUI betaalt u terug

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om dit weekend naar Parijs te reizen. Reisorganisatie TUI betaalt de reiskosten voor de boeking aan alle klanten integraal terug.

Lees verder

Tien Red Flames maken kans op Gouden Schoen 2018

Op woensdag 16 januari wordt voor de derde keer een Gouden Schoen bij de vrouwen uitgereikt. De organiserende krant Het Laatste Nieuws maakte vrijdag de tien genomineerden, allen Red Flames, bekend. Onder hen Janice Cayman, die in 2017 won, en Tessa Wullaert, de eerste Gouden Schoen in 2016.

Lees verder

Regering laat accijnsverhoging op diesel en benzine vallen
De federale regering gaat de accijnzen op diesel en benzine niet verhogen. Daardoor gaat de geplande prijsstijging met 1,5 eurocent per liter niet door.
Lees verder

Een uur wachten voor de perfecte Instagram-foto
Roys Peak in Lake Wanaka is een van de meest gegeerde plekjes in Nieuw-Zeeland. Je wordt er getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Mount Aspiring en de Zuidelijke Alpen, wat veel Instagram-foto's van ongerepte natuurpracht oplevert. Maar mensen die achter zich kijken, zien vooral een lange wachtrij.
Lees verder

Regering laat accijnsverhoging op diesel en benzine vallen

De federale regering gaat de accijnzen op diesel en benzine niet verhogen. Daardoor gaat de geplande prijsstijging met 1,5 eurocent per liter niet door.

Lees verder

België krijgt gelijk van Europees Gerecht in Arco-zaak

De Europese Commissie ging haar boekje te buiten bij Arco, maar dat wil nog niet zeggen dat een nieuw plan B niet onder vuur zou komen.

Lees verder

Eerste trailer van laatste seizoen Game of Thrones vrijgegeven
Televisiezender HBO heeft de eerste trailer van het achtste en laatste seizoen van de succesreeks 'Game of Thrones' gelost. Het fragment toont een kaart van de fictieve wereld Westeros waarin ijs en vuur mekaar te lijf gaan. Een kleine teaser dus, voor de release in april 2019.
Lees verder

'Wie koorts heeft na een reis naar de tropen, moet altijd het ergste denken'

Motorcrosser Stefan Everts is opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt met malaria. Tijdens een liefdadigheidsrace in Congo drie weken geleden werd hij door de malariamug gestoken, die de ziekte verspreidt. Twee jaar geleden stierf een stewardess van Brussels Airlines aan de gevolgen van malaria. We spraken toen met Dr. Erika Vlieghe, het diensthoofd tropische ziekten aan het UZ Antwerpen. Ze beantwoordde de vijf belangrijkste vragen over de ziekte.

Lees verder

Elitaire studentenclub, diep gevallen

De Leuvense studentenclub de Reuzegom legde in het verleden een allesbehalve sympathiek parcours af. Nu een student na het drinken van visolie in levensgevaar verkeert, lijkt de maat vol.

Lees verder

Elk jaar wereldwijd 1,35 miljoen verkeersdoden, kwart voetgangers en fietsers

Elk jaar sterven volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd 1,35 miljoen mensen door verkeersongevallen. Ruim een kwart van alle slachtoffers zijn voetgangers en fietsers, meldt de WHO vrijdag.

Lees verder

'1984-scenario kan al in 2024 werkelijkheid worden'

Als we niet opletten, krijgen we al in 2024 een Big Brother-maatschappij die sterk zal lijken op wat beschreven staat in het boek '1984' van George Orwell. De woorden van een linkse activist? Neen, een uitspraak van Microsoft-voorzitter Brad Smith.

Lees verder

Trump heeft opvolger klaar voor ontslagen minister van Justitie

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aangekondigd dat hij William Barr wil voordragen als de volgende minister van Justitie. Barr, die bekendstaat als een voorstander van verregaande bevoegdheden voor de uitvoerende macht, zou zo ook de leiding krijgen over het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller.

Lees verder

Angela Merkel zichtbaar ontroerd na minutenlange staande ovatie
De intussen 64-jarige Angela Merkel heeft in Hamburg voor het laatst haar CDU als voorzitter toegesproken. Op het einde van haar speech kreeg ze 9 minuten lang een staande ovatie, met een duidelijk ontroerde Merkel als gevolg.
Lees verder

Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitter CDU

Annegret Kramp-Karrenbauer heeft vrijdag de voorzittersverkiezingen van de Duitse CDU gewonnen. De 56-jarige haalde het van uitdagers Friedrich Merz en Jens Spahn.

Lees verder

Nina Derwael steekt opnieuw trofee op zak: gymnaste wint Vlaamse Reus met ruime voorsprong

Nina Derwael is voor het tweede jaar op rij de laureate van de Vlaamse Reus, de trofee waarmee de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) de Vlaamse sporter van het voorbije jaar bekroont.

Lees verder

Einde regering Michel komt dichterbij
Binnen de 48 uur, maar wellicht morgen al, zou de ministerraad samenkomen. Dat wordt meteen het finale bedrijf in de Marrakech-crisis. Zo vernam De Standaard. De kans dat de huidige meerderheid dan uit elkaar valt, is groot.
Lees verder

Madrid wordt versterkte burcht: bijna 4.000 agenten (!) voor Superclasico

Bijna 4.000 politie- en private veiligheidsagenten worden opgetrommeld voor de terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors van komende zondag in Madrid. Dat heeft de plaatselijke prefectuur vrijdag aangekondigd. Het duel tussen de twee Argentijnse grootmachten werd uitgesteld en verplaatst naar Spanje wegens hevige rellen.

Lees verder

Stickerjacht kan beginnen: gloednieuw Panini-album ligt in de rekken, met enkele nieuwigheden

Het Panini-verzamelalbum van het Belgische profvoetbal voor het seizoen 2018-2019 ligt sinds deze week in de rekken. Verzamelaars kunnen voor deze 47e editie op jacht gaan naar 472 stickers van alle zestien ploegen uit de Jupiler Pro League en de acht teams uit de Proximus League (1B).

Lees verder

Cercle Brugge moet kapitein Lambot vier maanden missen

Cercle Brugge zal de komende vier maanden niet kunnen rekenen op haar aanvoerder Benjamin Lambot. De verdediger liep afgelopen zaterdag op het veld van Charleroi een scheur in de linkerhamstring op en onderging vrijdag een laatste onderzoek. Dat bracht aan het licht dat zijn pees bijna helemaal afgescheurd was.

Lees verder

Katusha-Alpecin sluit voormalig topspurter (en dopingzondaar) Erik Zabel opnieuw in de armen

De voormalige Duitse sprintbom Erik Zabel wordt komend seizoen de nieuwe Performance Manager bij WorldTour-team Katusha-Alpecin. Dat maakte het team, dat rijdt onder een Zwitserse licentie, vrijdag bekend tijdens de teampresentatie in het Duitse Koblenz.

Lees verder

Jongeman (20) die in coma raakte na studentendoop is overleden

De 20-jarige student die in kritieke toestand verkeerde nadat hij vissaus dronk op een uit de hand gelopen studentendoop, is overleden. Dat bevestigt de burgemeester van zijn thuisgemeente Edegem, Koen Metsu.

Lees verder

De absurditeit van Urbanus neemt tijdelijk het Stripmuseum in

Een tikkeltje vulgair, weinig logisch en soms volledig ontspoord, dat is Urbanus als stripfiguur en dat is ook de reden waarom hij het Stripmuseum inneemt met een tijdelijke tentoonstelling.

Lees verder

De bruggenbouwer die een breedgedragen CDU moet vormen

Annegret Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitster van de CDU. Haar opdracht? De partij tegen 2021 weer aantrekkelijk maken.

Lees verder

N-VA lanceert nieuwe, zachtere onlinecampagne tegen Migratiepact

De N-VA heeft vrijdagmiddag een nieuwe onlinecampagne gelanceerd tegen het Migratiepact. Die is veel zachter van opzet dan de vorige, waarop heel wat kritiek kwam.

Lees verder

Makelaar mengt zich in geruchten over José Mourinho: "Hij is heel gelukkig bij Manchester United"

De Portugees Jorge Mendes, de makelaar van topcoach José Mourinho, heeft vrijdag uitdrukkelijk bevestigd dat zijn landgenoot "erg gelukkig" is bij Manchester United.

Lees verder

VS halen opnieuw uit naar het VN-Migratiepact

Volgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar 'om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren'. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.

Lees verder

Door 'gele hesjes' uitgestelde wedstrijden in Ligue 1 worden 15 en 16 januari gespeeld

De zes matchen van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1 die uitgesteld werden door het protest van de 'gele hesjes', zullen op 15 en 16 januari 2019 gespeeld worden. Dat bevestigde de Franse profliga (LFP) vrijdag.

Lees verder

Brusselse regering ontkent bewering Geert Bourgeois over stem tegen energiebesparing

Volgens Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) heeft federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) niet de mening van de Brusselse regering vertolkt bij de stemming op de Europese Raad over de energie-efficiëntierichtlijn. Ze spreekt daarmee Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tegen.

Lees verder

Politiebonden kondigen staking aan op 13 en 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV is van plan volgende week te staken. De drie vakbonden willen ten laatste maandag een overleg met minister Jan Jambon (N-VA).

Lees verder

Zwak Club Brugge pijnlijk onderuit tegen rode lantaarn Waasland-Beveren

Club Brugge heeft op de achttiende speeldag in de hoogste voetbalklasse een pijnlijke 2-1-nederlaag geleden op het veld van rode lantaarn Waasland-Beveren. De landskampioen speelde te traag en vond met De Carli en Ngonge op de flanken geen oplossingen.

Lees verder

Roeselare boekt in Proximus League tegen OHL eerste overwinning in tien speeldagen

KSV Roeselare weet eindelijk opnieuw hoe het voelt om te winnen. De West-Vlamingen legden op de achttiende speeldag in de Proximus league (1B) OHL over de knie met 3-1. Voor Roeselare, dat de rode lantaarn voorlopig teruggeeft aan Tubeke, is het de eerste overwinning sinds de achtste speeldag eind september.

Lees verder

The Voice Senior: was dat nu vibrato of parkinson?

De liedjes waren vaak multivocaal, de brillen multifocaal. Over een programma als The Voice Senior kun je makkelijk flauwe grapjes blijven maken.

Lees verder

Doelpunt van Lukebakio levert Dusseldorf deze keer geen punten op

Fortuna Dusseldorf heeft vrijdag de veertiende speeldag in de Duitse Bundesliga ingezet met een 3-1 nederlaag op bezoek bij Werder Bremen. Dodi Lukebakio (43.) scoorde op slag na rust de gelijkmaker vanaf de stip, maar na de pauze moesten de bezoekers alsnog het onderspit delven.

Lees verder

PSV herpakt zich meteen na eerste nederlaag: 6-0

In de Nederlandse Eredivisie maakte Excelsior, met Hervé Matthys centraal in de verdediging, geen schijn van kans op het veld van PSV. De Rotterdammers gingen met 6-0 ten onder bij de competitieleider.

Lees verder

Nainggolan ziet Inter nipt verliezen in topper tegen Juventus

Juventus heeft vrijdagavond de topper van de vijftiende speeldag in de Serie A tegen Inter Milaan gewonnen met 1-0. Een doelpunt van Mario Mandzukic halverwege de tweede helft maakte het verschil. De Oude Dame blijft ongeslagen in de competitie en lijkt ongecompliceerd op weg naar een achtste landstitel op rij.

Lees verder

Club Brugge zwaar aangeslagen na nederlaag: "Niet om aan te zien, een schande"

De 2-1-nederlaag in Beveren kwam hard aan bij Club Brugge. Vooral de manier waarop zat diep.

Lees verder

Antwerp Giants lijden verrassende nederlaag in Beker van België basketbal

De Leuven Bears hebben tijdens de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Beker van België basketbal voor de verrassing gezorgd. Leuven won vrijdagavond in eigen huis met 79-69 van de Antwerp Giants.

Lees verder

Beloofde rematch komt er: Wilder en Fury stappen opnieuw de ring in voor wereldtitel bij zwaargewichten

Deontay Wilder en Tyson Fury gaan weer de ring in om te boksen voor de wereldtitel in bij de zwaargewichten. De boksbond WBC heeft vrijdag een 'rematch' aangekondigd. De partij tussen de Amerikaan en de Britse uitdager eindigde vorige week onbeslist. Verdere details over de nieuwe bokspartij tussen de twee zwaargewichten werden niet bekendgemaakt.

Lees verder

Grijs mannetje
Lees verder

Gele hesjes nekken Club Brugge

Opnieuw loopt Club tegen pijnlijk puntenverlies aan. Een onwaarschijnlijke owngoal van Saulo Decarli leverde Waasland-Beveren de eerste thuiszege van het seizoen op.

Lees verder

Gele hesjes blokkeren twee grensovergangen met Frankrijk

Gele hesjes blokkeren vanmorgen vroeg twee grensovergangen met Frankrijk. Intussen maken Brussel en Parijs zich klaar voor een dag vol protest van de actievoerders.

Lees verder

Zes doden na paniek in discotheek in Italië

In een discotheek in de buurt van de Italiaanse havenstad Ancona, aan de Adriatische Zee, zijn zes personen zaterdagochtend om het leven gekomen, nadat er paniek was uitgebroken.

Lees verder

'Naar Parijs voor de finale aanval'

Parijs is gesloten vandaag uit angst voor een nieuwe dag van geweld door de gele hesjes en radicale infiltranten. Over heel Frankrijk worden 89.000 ordetroepen ingezet, waarvan 8.000 in Parijs.

Lees verder

Michel I op rand van afgrond
Tenzij premier Charles Michel met een Houdini-truc nog een laatste kunstje uit zijn hoed tovert, wordt het lot van zijn regering dit weekend bezegeld.
Lees verder

Hoe het AfricaMuseum de confrontatie aangaat met zijn koloniaal verleden
Dit zijn de eerste, spontane indrukken van Dalilla Hermans en Marc Reynebeau. Zij gingen al even kijken terwijl de werken nog volop bezig waren.
Lees verder