Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 december 2018

Een groepsverzekering kan je woonlening goedkoper maken

Een groepsverzekering kan je woonlening goedkoper maken
Wie een groepsverzekering, een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) of een Individuele Pensioentoezegging (IPT) heeft, kan die ook inzetten bij de aankoop van een woning. Dat kan op verschillende manieren.
Lees verder

Dit zijn de meest aangeklikte jobs van het moment
Duizenden vacatures staan er op jobsite vacature.com. De mate waarin bepaalde jobs aangeklikt worden, zeg natuurlijk ook iets over onze economie en de jobs die momenteel het best in de markt liggen.
Lees verder

Bespaar op de stroomfactuur met de juiste elektriciteitsmeter
De keuze voor een enkelvoudige meter, een dag- en nachtmeter, enkel een nachtmeter of een (opgelegde) budgetmeter heeft een grote invloed op de stroomfactuur die je betaalt. Je stemt die keuze dus best af op je eigen verbruiksgewoontes, verwarmingstype en de al dan niet aanwezigheid van zonnepanelen. 
Lees verder

Rijkste Belg, maar op veel erfenis van Frère moet fiscus niet rekenen
Hoewel Albert Frère volgens zakenblad Forbes de rijkste Belg was met een vermogen van zo'n 4 miljard dollar, moet de fiscus niet op veel rekenen uit zijn erfenis. Dat schrijft zakenkrant De Tijd vandaag. "Hoeveel de fiscus van de erfenis zal zien, is een open vraag. Uiteindelijk zal het gaan om persoonlijke bezittingen die niet in een vennootschap zitten. Dat zal in dit geval bitter weinig zijn", klinkt het.
Lees verder

Bpost in vrije val na "winstwaarschuwing"
Het aandeel van het postbedrijf Bpost is vanochtend diep in het rood gedoken op de beurs van Brussel. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro. Beleggers zien de toekomst somber in nadat het bedrijf de toekomst uitdagend noemt. Een eufemisme voor lagere winstverwachtingen. 
Lees verder

Lego wil af van plastic soep
Lego zit met de handen in het haar. De Deense speelgoedreus wil maar wat graag af van het milieuvervuilende plastic voor zijn blokjes. Maar de alternatieven liggen niet voor het rapen. Lego wil niet inboeten aan zijn kwaliteitseisen en dobbert noodgedwongen in zijn eigen plastic soep.
Lees verder

België stoot Duitsland van de troon en is nu de grootste bierexporteur van Europa
België onttroonde vorig jaar Duitsland als de grootste Europese uitvoerder van bier. Dat blijkt uit de statistieken van de federatie van Europese brouwers. Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

Erfenisbelasting ontlopen zoals Frère kan iedereen
Albert Frère liet bij zijn dood maandag naar schatting een slordige 6,6 miljard euro achter. De fiscus zal daarvan amper iets of helemaal niets te zien krijgen. Waar de modale sterveling al snel 9 procent erfbelasting wordt aangerekend, ontwijken grote vermogens via fiscale constructies vaak de staatskas.
Lees verder