Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 december 2018

De bokser die een vriend werd

De bokser die een vriend werd
Krantenartikelen kunnen het leven van een journalist beïnvloeden. Soms raak je bijvoorbeeld bevriend met een bokser.
Lees verder

Theo Francken opnieuw burgemeester van Lubbeek

Theo Francken (N-VA) heeft zijn ambt als burgemeester van Lubbeek maandag opnieuw opgenomen. Via een tweet liet hij weten dat hij maandagnamiddag voor het eerst weer het schepencollege zal voorzitten.

Lees verder

VN-pact over vluchtelingen ook aangenomen, met steun van België

Een week nadat in Marokko het omstreden VN-Migratiepact is ondertekend, is maandag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het Vluchtelingenpact van de volkerenorganisatie gestemd. België stemde voor dat pact.

Lees verder

Voormalig directeur FOD Financiën verhoord na 'verdwijning' van twee miljard euro

In het gerechtelijk onderzoek naar de 'verdwijning' van 2 miljard euro aan Libische fondsen heeft de onderzoeksrechter maandag de voormalig algemeen directeur van de schatkist van de FOD Financiën verhoord. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Topdokter luidt alarmbel: 'Wachtlijst is onacceptabel'

Het Transgendercentrum van het UZ Gent kreeg in 2018 vijftig procent meer aanmeldingen binnen dan in 2017. Het Bo Van Spilbeeck-effect? Gedeeltelijk volgens diensthoofd en Topdokter Guy T'Sjoen. 'Er was zo veel media-aandacht, het thema transgender was overal dit jaar.'

Lees verder

Staande ovatie voor exit burgemeester Termont en schepen Peeters

In de Gentse gemeenteraad hebben zowel burgemeester Daniel Termont als schepen van Financiën, Feesten en Middenstand Christophe Peeters maandagavond een staande ovatie gekregen voor hun verdiensten voor de stad. 'Draag zorg voor de stad en als het nodig is, draag zorg voor elkaar', zei Termont.

Lees verder

Peilen in tijden van Marrakech-crisis
De peiling werd afgenomen tegen de crisis rond het VN-Migratiepact. Hoe mag u de resultaten interpreteren?
Lees verder

Politieke peiling: bekijk het resultaat
Over enkele maanden trekken we opnieuw naar de stembus. Hoe liggen de kaarten volgens de nieuwe politieke barometer van De Standaard?
Lees verder

Francken stoot Michel van de troon
Charles Michel is niet langer de populairste politicus van Vlaanderen. Wie stijgt in de ranking, wie beet in het zand? Dit zijn de populairste politici van Vlaanderen.
Lees verder

'N-VA is de handpop van Vlaams Belang'

Minister Denis Ducarme (MR) kan er niet bij dat zijn ex-collega Theo Francken 'een betoging steunt die volledig draait op extreemrechts'. Volgens hem is N-VA 'ontspoord' uit angst voor Vlaams Belang.

Lees verder

Vlaanderen verdeeld over lot kinderen Syriëstrijders

Er zijn in Vlaanderen onge­­veer evenveel voor­standers als tegenstanders om de gevangengenomen jonge kinderen van Bel­gische Syriëstrijders terug te halen.

Lees verder

Dit onthoudt chef politiek Jan-Frederik Abbeloos van de politieke barometer
Het zijn woelige tijden in de Wetstraat. De Standaard peilde naar de kiesintenties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Dit zijn de belangrijkste conclusies volgens chef politiek Jan-Frederik Abbeloos.
Lees verder

Alleen gespecialiseerde centra behandelen straks nog kanker

Complexe slokdarm- en pancreasoperaties vinden vanaf juli exclusief plaats in ziekenhuizen die jaarlijks minstens twintig van zulke ingrepen uitvoeren.

Lees verder

Een premier die ontslag neemt, dat is duidelijker, vindt Francken

Neen, de N-VA is niet zinnens de begroting straks te steunen in het parlement. Dat liet ex-staatssecretaris Theo Francken verstaan op Radio 1. En dan? De val van de regering zou tenminste wat duidelijkheid verschaffen.

Lees verder

Beke: 'Het is koffiedik kijken of de begroting een meerderheid krijgt'

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dat partijen hun verantwoordelijkheid opnemen, waarbij hij onder andere naar de N-VA kijkt. Hij weet niet of de begroting donderdag een meerderheid krijgt. Of er een vertrouwensstemming komt, zal volgens hem afhangen van de oppositie.

Lees verder

Ecolo-Groen dient motie van aanbeveling in

De Ecolo-Groen-fractie legt dinsdag in de Kamer een motie van aanbeveling neer om te komen tot een 'constructieve samenwerking in het parlement'. Daarmee willen de groenen premier Charles Michel een laatste kans geven om uit de impasse te raken.

Lees verder

Van Brexit tot bridezilla
Wij geven u negen portretten en thema's van internationale nieuwsfeiten. Kunt u de tekeningen en de thema's koppelen en weet u waarom deze mensen dit jaar het nieuws haalden?
Lees verder

Recordaantal vzw's nemen deel aan Warmste Week

Dinsdag is om 8 uur op Studio Brussel De Warmste Week van Music for Life op gang getrapt. Die wordt gespresenteerd door Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham, die kamperen in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tot kerstavond zullen zij onder het motto 'iedereen zorgt voor iedereen' non-stop verzoekplaten draaien voor de bijna 2.000 goede doelen van De Warmste Week van de VRT.

Lees verder

Vader trekt naar rechter tegen nieuwe kinderbijslag: 'Ik verlies 60.000 euro'

Een vader van twee kinderen is naar de rechter gestapt tegen de nieuwe kinderbijslagregeling. 'We willen er nog twee kinderen bij, en dan zal de hervorming me bijna 60.000 euro kosten. Dat is oneerlijk.'

Lees verder

Hofleverancier opgepakt in onderzoek naar diefstal kroonjuwelen

De visagist van koningin Mathilde is gisteren een hele dag verhoord in het onderzoek naar de diefstal van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen. J.V. mocht na de ondervraging naar huis.

Lees verder