Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 15 december 2018

Daarom komen zij vandaag op straat

Daarom komen zij vandaag op straat
Te weinig middelen, meer werk, een te laag loon en een hogere pensioenleeftijd. Drie stakers over de redenen waarom ze vandaag op straat komen.
Lees verder

Waarom energie duurder is in Leuven dan in Antwerpen
Je hebt het misschien al gemerkt: de eenheidsprijs voor elektriciteit en aardgas verschilt van regio tot regio. Afhankelijk van waar je woont staat eenzelfde verbruik daardoor niet gelijk met een identieke prijs. Maar wat bepaalt dat regionale verschil en in welke Vlaamse provinciehoofdstad betaal je dan het minst? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder

Aantal freelancers in Vlaanderen stijgt, maar 'vrije ondernemerschap' heeft ook een keerzijde
Freelancen is hot. Steeds meer organisaties zetten naast hun vaste medewerkers ook een groeiend aantal zelfstandigen in. Maar is zo'n toenemende flexibilisering van onze arbeidsmarkt zonder meer een goede zaak of hangen er risico's aan vast? Hr-deskundigen plaatsen in elk geval een hele reeks kanttekeningen.
Lees verder

Belgen halen 18 miljard weg uit fiscale paradijzen
Het Belgische vermogen in exotische fiscale paradijzen is de jongste vier jaar met 18 miljard gedaald, zo blijkt uit een analyse van de Nationale Bank, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
Lees verder

Deze profielen doen het steeds vaker als freelancer
Vernieuwende wetgeving, technologie├źn die elkaar in sneltempo opvolgen, de vergrijzing... Het groeiend aantal freelancers is een rechtstreeks gevolg van maatschappelijke evoluties.
Lees verder