Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 december 2018

Chung Hei Wong: 'Tijd maken voor portefeuille'

Chung Hei Wong: 'Tijd maken voor portefeuille'
  • Antwerpen, 39 jaar
  • Uitbater escaperoom (teambuilding)
Lees verder

N-VA kijkt uit naar wat Michel straks zegt
Vanmiddag debatteert en stemt de Kamer over de resoluties over het VN-Migratiepact. Het debat kan een herhaling zijn van wat zich gisteren in de commissie afspeelde, met één belangrijk verschil. Premier Michel zal zich moeten uitspreken.
Lees verder

Trump weigert Clintons te begroeten op begrafenis Bush
In de National Cathedral van Washington D.C. vond woensdag de begrafenis plaats van oud-president George H. W. Bush. Bij die plechtigheid waren ook enkele andere voormalige presidenten aanwezig, en ook huidig president Trump en zijn vrouw Melania. Maar erg hartelijk verliep de ontmoeting tussen de presidenten niet.
Lees verder

NBA. Oklahoma City Thunder haalt 18 punten achterstand op in laatste kwart

Paul George was woensdagavond dé sterspeler bij Oklahoma City in de NBA. Op het terrein van de Brooklyn Nets maakte hij 47 punten en deelde 15 rebounds uit.

Lees verder

Pastoor geschorst nadat jarenlang dubbelleven met man aan het licht was gekomen
Het bisdom Hasselt heeft een 53-jarige pastoor uit Kortessem preventief geschorst, nadat aan licht was gekomen dat de priester al jaren een dubbelleven leidt. Zo had de man al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man uit West-Limburg aan wie hij nooit vertelde dat hij priester is. Toen de veertiger het dubbelleven ontdekte, stapte hij naar het bisdom.
Lees verder

Ambassade van de VS in België zoekt technische skills
Aan de slag voor de Amerikaanse ambassade in Brussel? Als technieker of onderhoudsmedewerker vind je er een uitdagende werkomgeving en een stabiele, vaste job. Facilities Manager Keith Reling vertelt wat je er mag verwachten.
Lees verder

Francken: 'Wij mogen geen deel uitmaken van VN-Migratiepact'

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil geen juridisch risico lopen door het VN-Migratiepact te ondertekenen.

Lees verder

'Investeer in schoenen en een mooie jas, de rest is bijzaak'
Mats Rombaut is het creatieve brein achter het innovatieve vegan schoenenlabel Rombaut. De ontwerpen zijn niet alleen vernieuwend, maar ook fashionable: topmodel Bella Hadid draagt zijn slippers tijdens de modeweken. Zijn stijlgeheimen.
Lees verder

Politie mag geen pv's meer sturen naar parket van Namen

Nadat het grootste deel van het Justitiepaleis van Namen vorig weekend werd gesloten wegens onveilig, neemt het parket nu verregaande maatregelen. Het vraagt aan de verschillende politiezones om enkel nog de processen-verbaal van de ergste misdrijven door te sturen. 'Meer zaken zullen daardoor niet vervolgd worden.'

Lees verder

Vijftien cadeautips voor de techneut

Weet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief dat niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie. Vandaag: wat te kopen voor de techneuten.

Lees verder

Club Brugge opent speeldag op veld van Waasland-Beveren: krijgt 18-jarige zijn eerste basisplaats?

Landskampioen Club Brugge trapt vrijdagavond de achttiende speeldag in de hoogste voetbalklasse op gang. Blauw-zwart trekt naar de Freethiel voor een duel met rode lantaarn Waasland-Beveren.

Lees verder

Alles, maar toch geen vervroegde verkiezingen?

De federale regering zit in een diepe, onomkeerbare coma, of is al schielijk overleden, alleen zijn de doodsbrieven nog niet verstuurd. U mag kiezen. Maar wat nu?

Lees verder

Het is al goud wat blinkt bij Chanel

Het Franse modehuis Chanel reisde dinsdag naar New York om in het Metropolitan Museum of Art zijn métiers d'art-collectie voor te stellen, die de verschillende ambachtelijke technieken van hun ateliers wil belichten. Ook muzikant Pharrell liep mee in de catwalkshow, van kop tot teen gekleed in goud. Want dat was het thema van de avond, met een collectie geïnspireerd door het oude Egypte.

Lees verder

VRT-ceo Paul Lembrechts: 'Ik heb mijn mensen gezegd dat ze ondernemend mogen zijn'

VRT-baas Paul Lembrechts heeft een studie besteld die aantoont dat de VRT goed is voor de Vlaamse economie en dat besparingen bredere repercussies zullen hebben. Zijn timing zit snor, want straks moet Lembrechts onderhandelen over de toekomst van de openbare omroep. En dat in woelig water.

Lees verder

PS slaat drie vliegen in één klap met Magnette op Europese lijst

Paul Magnette werd donderdag als de Europese lijsttrekker en campagnewoordvoerder van de PS voorgesteld. Bij RTBF voegde Magnette er onmiddellijk aan toe dat hij niet zal zetelen in het Europees Parlement.

Lees verder

Landing SpaceX-raket voor het eerst mislukt
In de Verenigde Staten is voor het eerst een Falcon 9-raket van Space X, het bedrijf van Elon Musk, verkeerd geland. De raket belandde in zee, terwijl ze normaal gezien een zachte landing op een landingsplatform moet maken.
Lees verder

Luxemburg maakt als eerste land openbaar vervoer gratis

De regering in Luxemburg wil het openbaar vervoer in het land gratis maken. Het land zet in op schonere lucht en het ontwarren van de verkeersknoop.

Lees verder

Sinterklaas ontvangt 300.000 brieven via de post

Kinderen stuurden zo'n 300.000 brieven tussen half november en half december naar Sinterklaas. De medewerkers van het sintsecretariaat van Bpost helpen de De Sint met het beantwoorden van de brieven. 'Scholen sturen soms 100 tot 150 brieven van kinderen tegelijk binnen', zegt de woordvoerster van Bpost.

Lees verder

Waarom de VS bang is van Chinese tech

Een wapenstilstand? Welke wapenstilstand? De arrestatie van de cfo van Huawei doet de spanningen tussen Trump en China én op de beurzen fors oplopen. De échte inzet is de toekomstige controle over de nieuwe 5G-telecomnetwerken. Het gevreesde resultaat: een echte handelsoorlog.

Lees verder

'Gele hesjes' protesteren in Luik

In de wijk Guillemins in Luik hebben 'gele hesjes' donderdagochtend de toegang geblokkeerd tot de administratieve diensten.

Lees verder

"Ferrari had met Lewis Hamilton kampioen geweest"
Volgens voormalig Ferrari-baas Luci di Montezemolo zou Ferrari met Lewis Hamilton achter het stuur dit jaar kampioen geworden zijn. De Brit kroonde zich dit jaar in zijn Mercedes voor de vijfde keer tot wereldkampioen terwijl Sebastian vettel en Ferrari tevreden moesten zijn met de tweede plaats.
Lees verder

Is 'proefkonijn' het nieuwe 'janet'?

Peta, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, start een nieuwe strijd: het wil af van 'dieronvriendelijke uitdrukkingen'. 'Die gezegden zijn onacceptabele taal.'

Lees verder

Marc Jacobs lanceert nieuw modelabel

Marc Jacobs lanceert volgende jaar een nieuw label, goedkoper geprijsd dan de hoofdlijn, klinkt het. In 2015 trok de Amerikaanse ontwerper nog de stekker uit zijn budgetlijn 'Marc by Marc Jacobs'.

Lees verder

Courtois krijgt rust bij Real Madrid in Copa del Rey

Thibaut Courtois zit niet in de kern van Real Madrid voor het bekerduel van donderdagavond tegen derdeklasser Melilla. Coach Santiago Solari nam met Keylor Navas, Kiko Casilla en Luca Zidane drie andere doelmannen op in zijn twintigkoppige selectie.

Lees verder

Voorwaardelijke celstraf voor ouders die kinderen mishandelden met bezemsteel

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een moeder en vader schuldig bevonden aan het regelmatig afranselen met een bezemsteel van hun kinderen. Het koppel sloot de kinderenook buiten in de vrieskou en overgoot hen dan met een emmer koud water.

Lees verder

Sint meegesleurd in steekspel tussen MR en N-VA

Minister Ducarme laat via Twitter weten dat hij braaf geweest is. Maar wat bedoelt hij daar echt mee?

Lees verder

'Gele hesjes' zorgen ook voor afgelasting match Tielemans en Chadli

Youri Tielemans en Nacer Chadli zullen dit weekend niet in actie komen met hun club AS Monaco in de hoogste Franse voetbalklasse. De Franse profliga (LFP) heeft de wedstrijd tussen AS Monaco en OGC Nice op vraag van lokale autoriteiten uitgesteld.

Lees verder

Negen relschoppers 'gele hesjes'-betoging geïdentificeerd, twee opgepakt

De Brusselse politie heeft al negen mensen geïdentificeerd die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen die vorige week vrijdag de betoging van de 'gele hesjes' ontsierden. Twee mensen werden opgepakt, de zeven anderen worden opgespoord.

Lees verder

Dorpelingen weigeren water te drinken uit meer waar vrouw met hiv-besmetting stierf

In Karnataka, India, wordt het meer leeggepompt nadat het lichaam van een overleden vrouw gevonden werd. Ze was besmet met hiv, waardoor de dorpelingen nu weigeren nog van het water te drinken.

Lees verder

Vredesgesprekken over Jemen brengt regeringsleden en rebellen bijeen

VN-bemiddelaar Martin Griffiths hoopt dat met de nieuwe vredesgesprekken in Zweden een eind komt aan het leed van de bevolking in het door een burgeroorlog geteisterde Jemen. 'Na twee en een half jaar zonder formeel politiek proces is het bijeenbrengen van de strijdende partijen een eerste stap om Jemen op het pad van de vrede te brengen', zei Griffiths donderdag.

Lees verder

Delhaize opent voor het eerst supermarkt in kerk

Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk in de Gentse binnenstad. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten.

Lees verder

Linkse partijen gaan motie van wantrouwen indienen tegen Franse regering

Parlementsleden van drie linkse partijen gaan een motie van wantrouwen indienen tegen de Franse regering. De motie komt er omdat de partijen ontevreden zijn over de reactie van de regering op het protest van de 'gele hesjes'.

Lees verder

LIVE. Volg het Kamerdebat over het VN-Migratiepact
In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
Lees verder

Voor de VN steunt België het migratiepact nog steeds

De VN gaan ervan uit dat België nog steeds het migratiepact steunt, zegt de verantwoordelijke topdiplomate in een gesprek met De Standaard, in welke hoedanigheid Michel ook naar Marrakech trekt. Ondertussen voeren CD&V en Open VLD de druk op N-VA op.

Lees verder

Agenten meer geneigd om wangedrag collega te rapporteren na opleiding over Holocaust

Politieagenten zijn meer geneigd om het wangedrag van een collega te rapporteren na het volgen van een opleiding in de Kazerne Dossin in Mechelen. Dat blijkt uit onderzoek van twee professoren sociologie van de VUB. Het vormingstraject 'Holocaust, politie en mensenrechten' bestaat sinds 2014. Meer dan 8.200 personeelsleden van de politie hebben de opleiding al gevolgd.

Lees verder

'Girl' genomineerd voor Golden Globes

Lukas Dhonts speelfilmdebuut 'Girl' heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de Golden Globes, de Amerikaanse film- en televisieprijzen uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association. Dat werd donderdagochtend (plaatselijke tijd) bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Hollywood.

Lees verder

'Slachtoffers terrorisme zullen sneller geholpen worden'

De Kamercommissie Justitie heeft deze week een reeks wetsontwerpen goedgekeurd die de steun aan slachtoffers van terrorisme moeten verbeteren. Het gaat om financiële ondersteuning en hulp bij de behandeling van hun dossier. De teksten moeten nog langs de plenaire Kamer passeren.

Lees verder

Gaza in Roeselare
Waarom bewaren mensen knipsels uit de krant? Soms om heel persoonlijke redenen, zo blijkt uit het verhaal van Christiana Dutry, die op een foto uit Gaza eindelijk zag hoe het haar moeder in de oorlog was vergaan.
Lees verder

N-VA krijgt opnieuw verwijt te laat te komen met protest

In de Kamer krijgt de N-VA opnieuw het verwijt al akkoord te zijn gegaan met het VN-Migratiepact. De partij is er echter nog steeds van overtuigd dat ons land het niet kan goedkeuren zonder haar instemming.

Lees verder

ACOD pleit voor nieuw overleg, geen staking bij Bpost

De socialistische vakbond ACOD zegt dat de basis het voorstel tot CAO van Bpost onvoldoende vindt. Nieuwe acties staan niet op de agenda. Wel overleg met de andere bonden en vervolgens met Bpost.

Lees verder

Tijdgebrek of niet, gezinnen moeten vaker samen aan tafel

Veel gezinnen slagen er niet in om één keer per dag samen te eten. Gezinswetenschapper Hans Van Crombrugge (VUB) legt uit waarom dat zo belangrijk is en dat tijdgebrek niet geldt als excuus.

Lees verder

2019 zal koraal kleuren

Pantone heeft traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar voorspeld. Volgens het bekende kleureninstituut zullen we in 2019 als een blok vallen voor 'living coral', een zachte koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld.

Lees verder

N-VA wil Migratiepact morgen op ministerraad
N-VA-fractieleider Peter De Roover vraagt aan premier Charles Michel (MR) om nog voor de top in Marrakech in de regering te overleggen over het Belgische standpunt.
Lees verder

Panne bij Orange Belgium in volle eindejaarsperiode

Orange slaagt er al meer dan een week niet in om nieuwe mobiele klanten te activeren. De panne heeft te maken met een storing in het activatiesysteem.

Lees verder

Helikopter eigenaar Leicester en OHL stortte neer door technisch probleem

De helikoptercrash eind oktober bij het stadion van Leicester City is te wijten aan een technisch mankement, waardoor de pedalen in de cockpit niet langer in verbinding stonden met het rotorblad van de helikopter.

Lees verder

George W. Bush geeft Michelle Obama (opnieuw) snoepje tijdens uitvaart
George W. Bush eerde woensdag zijn vader met een speech tijdens de staatsbegrafenis in Washington D.C. Toen hij aankwam in de kathedraal, nam Bush de tijd om enkele notabelen te begroeten. En snoepjes uit te delen aan Michelle Obama. Die leek zichtbaar blij met het gebaar van de voormalige president.
Lees verder

De 9 beste films van de week
Negen goede redenen om naar de cinema te gaan. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Spanning in Madrid stijgt voor Superclasico, maar Tevez gelooft dat fans slim genoeg zijn: "Het is maar een voetbalmatch"

De spelers van Boca Juniors hebben donderdag een eerste keer getraind in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid. Daar spelen ze zondagavond tegen aartsrivaal River Plate de terugwedstrijd van de Copa Libertadores. Carlos Tevez hoopt alvast dat de rellen die leidden tot het verplaatsen van de match naar Spanje zich zondag niet opnieuw voordoen.

Lees verder

Macron vreest 'zeer heftig geweld' van gele hesjes in Parijs

De Franse president zoekt wanhopig een uitweg uit de politieke crisis waarin zijn regering beland is. Maar hij oogst wat hij gezaaid heeft.

Lees verder

Schauvliege weigert nu toch milieuvergunning voor omstreden slachthuis

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert een nieuwe vergunning te verlenen aan het omstreden slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Een eerdere vergunning die de minister had verleend, was dit voorjaar door de Raad van State vernietigd.

Lees verder

WK motorcross opent in maart dan toch met GP van Argentinië

Het WK motorcross 2019 begint op 10 maart met de Grote Prijs van Argentinië in Neuquen (Patagonië). Dat bevestigt de Internationale motorsportfederatie FIM op zijn website.

Lees verder

Koningin Mathilde bezoekt Koninklijk Conservatorium van Luik
Koningin Mathilde heeft donderdagmorgen in Luik een bezoek gebracht aan het Conservatoire royal de Liège in het kader van een tournee die haar eerder naar de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Bergen bracht. Mathilde is zelf musicus en erevoorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd.
Lees verder

Leuvense restaurants sensibiliseren klanten om veilig te rijden

44 Leuvense restaurants gaan in de periode van 10 december tot 28 februari in het kader van de campagne RestoSafe hun klanten op een positieve manier sensibiliseren om zich op een veilige manier in het verkeer te begeven.

Lees verder

Europese ambitie voor strengere bewaking buitengrenzen 'niet realistisch'

Het is 'niet realistisch' om tegen 2020 tienduizend Europese kustwachters op de been te brengen. Dat hebben verschillende Europese ministers van Binnenlandse Zaken donderdag laten verstaan op een bijeenkomst in Brussel.

Lees verder

Studenten in ziekenhuis na studentendoop: één jongen in coma

Een twintigjarige student van de KU Leuven ligt in coma nadat hij voor een studentendoop zo veel vissaus dronk dat hij een hartstilstand kreeg. Nog twee andere 'schachten' van studentenvereniging Reuzegom moesten woensdagavond naar het ziekenhuis.

Lees verder

Argentinië stoot op WK hockey door naar kwartfinales, Frankrijk en Nieuw-Zeeland spelen barrages

Argentinië (FIH 2) heeft zich op het WK hockey in India ondanks een 3-5 nederlaag tegen Frankrijk (FIH 20) als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinales geplaatst. Frankrijk houdt door de overwinning Spanje (FIH 8) af en speelt samen met Nieuw-Zeeland (FIH 9) barragewedstrijden.

Lees verder

Liverpool moet verdediger Gomez zes weken missen

Liverpool zal het een zestal weken zonder Joe Gomez moeten stellen. De 21-jarige verdediger liep woensdag in de met 1-3 gewonnen Premier League-partij bij Burnley een breuk op in het linkeronderbeen. Dat heeft Liverpool donderdag laten weten.

Lees verder

Assange zou volgens Ecuadoraanse president binnenkort ambassade in Londen kunnen verlaten

WikiLeaks-oprichter Julian Assange zou binnenkort de Ecuadoraanse ambassade in Londen kunnen verlaten. Dat heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno donderdag laten weten.

Lees verder

Verliefd op Chris Lomme

Geen afstandsbediening nodig, want vanavond is het al Canvas wat de klok slaat.

Lees verder

'Gele hesjes' sturen Ligue 1 helemaal in de war: al vijf wedstrijden verplaatst

De wedstrijd tussen Angers en Bordeaux, zaterdag op de zeventiende speeldag van de Franse Ligue 1, zal niet doorgaan. De Franse profliga (LFP) heeft de partij op vraag van lokale autoriteiten uitgesteld. In totaal zijn al vijf partijen in de Franse hoogste klasse van dit weekend verplaatst. De Franse autoriteiten willen de politiemacht mobiliseren voor de komende manifestaties van de 'gele hesjes' (gilets jaunes).

Lees verder

Real Madrid bekert voort na nieuwe doelpuntenkermis, zonder Thibaut Courtois

Real Madrid heeft zich zonder problemen geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. De Koninklijke klopte in de return van de zestiende finales derdeklasser Melilla met 6-1. Real had de heenwedstrijd al met ruime 0-4 gewonnen.

Lees verder

Premier laat het parlement in verwarring achter
Premier Charles Michel (MR) omzeilde in zijn toespraak voor de Kamer de heikele kwestie rond zijn bezoek aan de VN-conferentie in Marrakech. 'Het had iets scherper mogen zijn', vond Servais Verherstraeten, de fractieleider van CD&V.
Lees verder

Radja Nainggolan moet ook passen voor de kraker tegen Juventus

Inter kan vrijdag voor de verplaatsing naar leider Juventus op de vijftiende speeldag van de Italiaanse Serie A nog altijd niet rekenen op Radja Nainggolan. De 30-jarige Antwerpenaar sukkelt nog steeds met zijn enkel en mist de topper in Turijn.

Lees verder

Amélie Mauresmo wordt geen teamkapitein Davis Cup en gaat Lucas Pouille trainen

De Franse ex-tennisster Amélie Mauresmo zal volgend seizoen het Franse tennistalent Lucas Pouille coachen. Eerder had Mauresmo nochtans toegezegd om teamkapitein te worden van Frankrijk voor de Davis Cup. Zo bevestigen de entourage van Pouille en de Franse Tennisfederatie (FFT) officieel.

Lees verder

LETTERLIJK. De cryptische speech van premier Michel

Na een lange middag met bikkelharde confrontaties nam premier Charles Michel het woord in het federaal parlement. Zijn toespraak liet de Kamer in verwarring achter. Wat heeft hij precies gezegd? Hierboven kan u zijn tussenkomst integraal herbekijken.

Lees verder

Union plaatst zich als laatste voor kwartfinales in Beker van België, amateurs van Knokke strijdend ten onder

Na Deinze en Mandel verdween met Knokke de derde en laatste amateurploeg uit de Beker van België. Met opgeheven hoofd want de kustploeg maakte het Union uit 1B knap lastig: 3-2. In de kwartfinales krijgen de Brusselaars KRC Genk op bezoek.

Lees verder

'Peter De Roover staat graag in de schijnwerpers. Soms te graag'
N-VA-fractieleider Peter De Roover (56) is dezer dagen niet van uw scherm te branden. Van opiniemaker in de marge schoof hij op naar het centrum van de politiek. Een portret.
Lees verder

Charles Michel steunt Belgische kandidatuur voor VN-klimaatconferentie 2020

Premier Charles Michel staat achter het voorstel van de Waalse regering om de COP26, de VN-klimaatconferentie in 2020, naar ons land te halen. Hij zal de kwestie op de agenda plaatsen van het overlegcomité van de verschillende regeringen, zei hij donderdag in de Kamer.

Lees verder

Reddingsschip Aquarius vaart niet meer uit
Het laatste professionele reddingsschip van ngo's gooit de handdoek in de ring. 'Dit is een duistere dag voor Europa', zegt AZG-directeur Meinie Nicolai. 'Meer migranten zullen verdrinken.'
Lees verder

Moslimprediker Jean-Louis Denis komt zaterdagochtend vrij

Moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd 'le soumis', komt zaterdagochtend vrij uit de gevangenis in Ittre. Hij zal er de pers kort te woord staan, zegt zijn advocaat Sebastien Courtoy. Denis zat een celstraf van vijf jaar uit.

Lees verder

'Trump kiest voormalig Fox-anker als nieuwe VN-ambassadeur'

President Trump zal Heather Nauert voordragen als nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Dat bevestigen verschillende bronnen aan persagentschap Bloomberg. Nauert is momenteel woordvoerster bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees verder

Koen Geens zetelt noch in provincieraad, noch in gemeenteraad

Bij de installatie van de Vlaams-Brabantse provincieraad dinsdag raakte bekend dat Koen Geens (CD&V) zijn mandaat als provincieraadslid ter beschikking stelt van Manu Claes. De CD&V-afdeling van Huldenberg kondigde donderdagavond ook aan dat de justitieminister evenmin zal zetelen als gemeenteraadslid.

Lees verder

Standard Femina en Anderlecht moeten gestaakt duel opnieuw spelen

Het sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag beslist dat het duel tussen Standard en Anderlecht in de Super League vrouwenvoetbal herspeeld moet worden. Beide clubs moeten ook 1.500 euro boete ophoesten.

Lees verder

De kranten: 'Het komt niet meer goed'
Lof voor het parlementair debat maar minder voor de premier. Dat is de teneur in de kranten vanmorgen. De premier heeft tijd gekocht maar heeft eigenlijk geen regering meer.
Lees verder

Red Lions moeten rest van WK hockey verder zonder topspeler John-John Dohmen

John-John Dohmen trekt zich terug uit de Belgische ploeg voor het Wereldkampioenschap hockey 2018. Dat zegt de Koninklijke Belgische Hockey Bond. Dohmen moet forfait geven wegens een bronchitis die hij opliep voor zijn vertrek naar India, waar de competitie plaatsvindt. Hij wordt vervangen door Augustin Meurmans, die vrijdagochtend is aangekomen in Bhubaneswar.

Lees verder

Ring van Pontius Pilatus teruggevonden

Vijftig jaar geleden werd op een archeologische site op de Westelijke Jordaanoever een Romeinse ring gevonden. Nu pas hebben Israëlische onderzoekers achterhaald van wie de ring is.

Lees verder