Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 november 2018

Zeven verschillende manieren om te sparen

Zeven verschillende manieren om te sparen
De meeste Belgen hebben een of meerdere spaarrekeningen en toch kennen we het aanbod vaak niet zo goed. We onderscheiden zeven soorten.
Lees verder

Zo maak je de beste keuze tussen een vaste of een variabele energieprijs
Wie een nieuw energiecontract afsluit, moet de keuze maken tussen een vaste of een variabele prijs. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Variabele energietarieven kunnen variëren. Maar wat is nu de beste optie?
Lees verder

De vijf slechtste excuses om niet van job te veranderen
We slijten veel uren op ons werk. Aangezien tijd kostbaar is en niet oneindig, zorg je er dus maar beter voor dat je je ook goed voelt op het werk. Jammer genoeg kan niet iedereen dat zeggen. Sommige mensen veranderen dan van baan, maar te veel anderen gebruiken liever een excuus om toch maar geen actie te moeten ondernemen, met alle gevolgen van dien. Dit zijn de slechtste excuses om te blijven zitten in een job waarin je je niet goed voelt. 
Lees verder

Januari 2019 brengt goed nieuws: 2,17 procent opslag verwacht voor meer dan 450.000 bedienden
De meer dan 450.000 bedienden in paritair comité 200, of grofweg een kwart van alle Belgische bedienden, zullen hun loon in 2019 naar verwachting zien stijgen met 2,17 procent. Dat becijferde HR-bedrijf Acerta.
Lees verder

Moeten we beducht zijn voor een wereld zonder cash?
Is de frontale aanval tegen cash in België ingezet? Met de introductie van de betalingsdienst Apple Pay schuiven we opnieuw een stapje op richting cashloze samenleving. Ondertussen duwen Nederland en Zweden op de rem: "Laten we cash geld niet te snel afstoten."
Lees verder

Bpost kijkt ook naar erkende vluchtelingen om vacatures in te vullen
Om de werkdruk te verlichten, belooft bpost extra aanwervingen. Dat is op de huidige krappe arbeidsmarkt een moeilijke opgave. Een van de doelgroepen waar bpost naar kijkt, is de groep vluchtelingen van wie de asielaanvraag is goedgekeurd. Dat zeggen de vakbonden.
Lees verder

Belfius legt prestatiegericht loon op tafel
Het verloningsbeleid voor het personeel van de staatsbank Belfius, vooral de bedienden, gaat op de schop. Dat kan leiden tot het afschaffen van de barema's en de invoering van een prestatiegericht verloningssysteem. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder