Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 november 2018

Wat is de beste manier om te sparen voor het pensioen: via een fonds of een verzekering?

Wat is de beste manier om te sparen voor het pensioen: via een fonds of een verzekering?
Beginnende pensioenspaarders kunnen kiezen tussen een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering. Vergis je niet: die keuze heeft ingrijpende gevolgen voor later.
Lees verder

Bij dit bedrijf bepalen de collega's elkaars salaris
Steeds meer bedrijven stappen af van het traditionele functioneringsgesprek. Zo ook Hifluence in Kontich, waar ze sinds enige tijd een toch wel aparte aanpak nastreven. Zo werken ze voor evaluaties met zogenaamde peerreviews en wordt er in teamverband beslist wie wat verdient.
Lees verder

ABVV luidt alarmbel: "Weinig tot geen ruimte voor loonsopslag de komende 2 jaar"
De socialistische vakbond luidt de alarmbel. De eerste cijfers van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), die tweejaarlijks berekent hoeveel de lonen mogen stijgen, wijzen op "weinig tot geen ruimte" voor loonopslag de komende twee jaar. Dat is onaanvaardbaar voor de werknemers, waarschuwt het ABVV.
Lees verder

170 speurders vallen binnen bij hoofdzetel Deutsche Bank
Bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt heeft vandaag een grote inval plaatsgevonden. Justitie is bezig met een witwasonderzoek naar aanleiding van documenten die naar buiten zijn gekomen via de zogenoemde Panama Papers.
Lees verder

Bestuur Liege Airport keurt komst Alibaba goed
De raad van bestuur van Liege Airport heeft unaniem de komst van de Chinese internetreus Alibaba goedgekeurd. Dat bevestigt Waals minister bevoegd voor luchthavens Jean-Luc Crucke in de marge van de begrotingsgesprekken in het Waals parlement in Namen. Cainiao, het logistieke dochterbedrijf van Alibaba, zal zich op de luchthavensite vestigen.
Lees verder

Prijsvechter Wow Air wordt zuster van Wizz Air
Enkele uren nadat een deal met Icelandair was afgesprongen, heeft de IJslandse lowcostmaatschappij Wow Air een nieuwe investeerder gevonden. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Indigo Partners is bereid geld te steken in Wow Air, zo werd gisterenavond bekendgemaakt.
Lees verder

Nieuwe appel Morgana moet Jonagold doen vergeten én fruittelers betere prijzen opleveren
Vandaag wordt op de fruitbeurs Fructura in Hasselt de nieuwe Belgische appel Morgana voorgesteld. Die moet volgens kenners in staat zijn om de Jonagold te doen vergeten. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Tegen 2021 moet de appel in de warenhuizen liggen.
Lees verder

Weinig keuzemogelijkheden voor werknemers die bedrijfswagen inruilen voor mobiliteitsbudget en milieuvriendelijkere wagen
Werknemers die hun bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget in combinatie met een goedkopere auto, krijgen maar weinig keuzemogelijkheden. Amper 4 procent van de automodellen komt in aanmerking voor het mobiliteitsbudget. Dat berekende Renta, de federatie van leasingmaatschappijen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder