Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 november 2018

‘Wagons op drift, maar nipt ramp vermeden’

'Wagons op drift, maar nipt ramp vermeden'

In Wezet (Visé) in Luik is zondag een ramp vermeden. Twee spoorwagons zijn er om nog onbekende reden losgeraakt, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel. Enkele spoorarbeiders konden de wagons nipt ontwijken.

Lees verder

Vlaams Belang buitenspel bij onderhandelingen in Denderleeuw

In Denderleeuw start burgemeester Jo Fonck van LVB gesprekken om een bestuur op de been te brengen zonder het Vlaams Belang. De extreemrechtse partij groeide de voorbije verkiezingen uit tot de grootste in de Oost-Vlaamse gemeente, maar slaagt er niet in om coalitiepartners te vinden.

Lees verder

Pyromaan is gevat: 'Dit is het einde van de branden in Alken'

De pyromaan in het onderzoek van de vijf brandstichtingen in Alken is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees verder

De Lijn verplaatst halte Brussel-Noord: 'Reizigers vinden weg'

De Lijn stopt sinds maandagochtend niet meer onder het station Brussel Noord wegens overlast door transmigranten. Volgens de Vlaamse vervoersmaatschappij vinden reizigers de weg naar de tijdelijke haltes vlot. Het verkeer verloopt niet vlot, op de busstrook staat een lange rij bussen te wachten op vertrek.

Lees verder

NMBS verlengt reistijd tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid

De NMBS verlengt vanaf 10 december de reistijd van heel wat treinen op de Brusselse noord-zuidverbinding. Voor treinen die door een locomotief getrokken worden, rekent de spoorwegmaatschappij voortaan 9 minuten in plaats van 8 minuten.

Lees verder

Jambon ziet voorlopig geen link tussen 'extremistische partijen' en gele hesjes

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zijn bij het brandstofprotest in ons land enerzijds 'vreedzame actievoerders' en anderzijds 'amokmakers en geweldplegers' betrokken.

Lees verder

Schorsing RTL-gezicht 'fout signaal'

Opiniemaakster Emmanuelle Praet werd geschorst bij RTL omdat ze volgens de zender 'buitensporige' opmerkingen gaf over de gele hesjes-beweging in de zondagse tv-uitzending 'C'est pas tous les jours dimanche'. Politici Gwendolyn Rutten en Theo Francken zijn niet akkoord met die schorsing.

Lees verder

'Nieuwe bushalte om Brussel-Noord te vermijden is illegaal'
De bussen van De Lijn die staan aan te schuiven bij de nieuwe vertrekhalte op het Rogierplein zijn eigenlijk in overtreding. Ze bevinden zich weliswaar op een aparte busbaan, maar eigenlijk mogen ze daar niet stilstaan. De politie zal voorlopig echter niet ingrijpen.
Lees verder

Atleet Niels Van Doorne plots overleden

Atleet Niels Van Doorne (29) uit Wingene is onverwacht overleden nadat hij zaterdagnacht onwel was geworden.

Lees verder

De politieke recuperatie van de 'gele hesjes'

Gelijktijdig met de commotie rond de gele hesjes trapt PS-voorzitter Elio Di Rupo zijn verkiezingscampagne op gang. 'Dit is de druppel die de emmer doet overlopen.' Ook de Franstalige én Vlaamse groenen springen op de kar der ontevredenen.

Lees verder

De politieke recuperatie van de 'gele hesjes'

Gelijktijdig met de commotie rond de gele hesjes trapt PS-voorzitter Elio Di Rupo zijn verkiezingscampagne op gang. 'Dit is de druppel die de emmer doet overlopen.' Ook de Franstalige én Vlaamse groenen springen op de kar der ontevredenen.

Lees verder

Meer dan 100.000 Belgen hebben masker nodig om deftig te slapen

81 miljoen. Zoveel betaalt de staat per jaar voor CPAP-maskers en slaaponderzoeken die mensen met slaapapneu nodig hebben om deftig te kunnen slapen. Maar de opmars van slaapapneu is nog lang niet gestopt.

Lees verder

Brusselse Leopold II-tunnel gesloten

De Brusselse Leopold II-tunnel is maandagnamiddag in beide richtingen afgesloten door een technisch incident. Er is aanzienlijke verkeershinder.

Lees verder

Gele hesjes betogen in Genk: 'Als ik belastingen betaal, wil ik resultaat zien'

De gele hesjes-beweging slaat nu ook over naar Vlaanderen. De gele hesjes betoogden maandag in Genk. 'Als ik belastingen betaal wil ik resultaat zien', zei de organisator. Dinsdag wordt er 'vreedzaam' betoogd in Hasselt en vrijdag in Brussel. 'Wij willen de burger niet treffen, wel de politici,' zegt de oprichter van een besloten Facebookgroep Marko Kleijn in Het Belang van Limburg. In Brussel verwacht de politie verkeershinder.

Lees verder

Vlaanderen wil meer Erasmusstudenten: 'Negen op de tien jongeren vinden het belangrijk in het buitenland te kunnen studeren'

'In de toekomst mikken we op 30.000 Erasmus+ deelnemers vanuit Vlaanderen per jaar', zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) maandag.

Lees verder

Stafchef Belgisch leger wil defensiebudget verhogen

Voor generaal Marc Compernol, de stafchef (CHOD) van het Belgische leger, is het duidelijk. De volgende federale regering moet het budget van Defensie verhogen. Dat zowel om de 'strategische visie' vorm te geven die in 2016 door de regering-Michel werd uitgetekend als om de engagementen die tegenover de NAVO werden aangegaan, na te komen.

Lees verder

Fonds voor vergoeding softenon-slachtoffers komt er (eindelijk) aan

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept een fonds in het leven ter ondersteuning van slachtoffers van thalidomide, beter bekend onder de merknaam softenon. Het medicijn leidde tot misvormingen bij baby's.

Lees verder

Aanpak mensensmokkel blijkt geen prioriteit

Het gerecht opende vorig jaar 467 dossiers wegens mensensmokkel, terwijl meer dan 45.000 illegale migranten het bevel kregen om België te verlaten.

Lees verder

Aantal hiv-diagnoses blijft (lichtjes) dalen
Zo goed als alle vroegtijdig vastgestelde hiv-patiënten werden vorig jaar succesvol behandeld. Alles heeft te maken met een snelle diagnose, zegt Sensoa.
Lees verder

Guy D'haeseleer hoeft niet per se burgemeester te worden in Ninove

Guy D'haeseleer, stemmenkanon van Forza Ninove, geeft zichzelf tachtig procent kans om een coalitie op de been te brengen in zijn stad. 'Ik ben bezig te doen waar de kiezer me opdracht voor heeft gegeven, een bestuur op de been brengen dat rekening houdt met de verkiezingsuitslag', zegt D'haeseleer op Radio 1.

Lees verder