Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 november 2018

Vijf gewonden na zware botsing tussen lichte vrachtwagen en anoniem politievoertuig

Vijf gewonden na zware botsing tussen lichte vrachtwagen en anoniem politievoertuig

Bij een zwaar verkeersongeval tussen een kleine vrachtwagen en een anoniem politievoertuig raakten zondagochtend 5 personen gewond. De feiten gebeurden om 4 uur op de Luikersteenweg in Engelmanshoven (Sint-Truiden).

Lees verder

Vlaamse jagersbeweging pleit ervoor om jagen op everzwijnen niet langer te beperken

Jagersvereniging Hubertus Vereniging Vlaanderen pleit ervoor om niet langer beperkingen op te leggen rond het schieten op everzwijnen, om zo de everzwijnenplaag in Limburg en Antwerpen aan te pakken en om de Afrikaanse varkenspest buiten Vlaanderen te houden. De vereniging neemt daarover deel aan een overleg met de gouverneurs van Antwerpen en Limburg.

Lees verder

Jinnih Beels maakt zich op voor 2019

'Als ze mij de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende verkiezingen, ga ik daar zeker over nadenken.' Dat zei Jinnih Beels (SP.A) zondag bij VTM Nieuws. Pas sinds twee weken heeft ze een partijkaart, maar ze wil zich 'voor of achter de schermen' ten dienste stellen.

Lees verder

'Als N-VA en Groen kunnen samengaan, kunnen N-VA en Forza Ninove dat ook'

Bart De Valck, de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) roept alle onafhankelijkheidspartijen op om in 2019 een 'staatsvormend' project op poten te zitten richting een onafhankelijk Vlaanderen. 'Er wordt wél nog communautair gestemd, dus laat de democratie zijn werk doen.'

Lees verder

'Steak-rel' leidt tot nieuwe Twitteroorlog over tradities

De commotie over de Kerst- a.k.a. Wintermarkt in Brugge is amper gaan liggen of er is al een nieuwe rel over de Vlaamse tradities die de 'politiek correcte goegemeente' - lees: de linkerzijde van het politieke spectrum - op de schop zou willen. Twistpunt? De steak, al dan niet met friet.

Lees verder

ABVV-kopstuk overweegt eigen partij

Jean-François Tamellini, federaal secretaris van de socialistische vakbond FGTB/ABVV, denkt na over een eigen lijst bij de verkiezingen van mei 2019. Hij is diep ontgoocheld in de linkse partijen in Wallonië en Brussel en wil (opnieuw) 'de mens en de planeet' centraal stellen.

Lees verder

'Vermijd E40 ter hoogte van Gent'

Zondagavond om 22 uur gaat de laatste fase van de onderhoudswerken op de E40 in Oost-Vlaanderen van start: een week lang wordt grote hinder verwacht op de autosnelweg ter hoogte van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt bestuurders aan om hun voorzorgen te nemen.

Lees verder

Onrust over oprukkende meningokokken in Nederland

Belgische kinderartsen krijgen veel vragen over Meningokok type W. De bacterie die hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging kan veroorzaken is in opmars in Nederland. Voorlopig is in ons land geen reden tot ongerustheid, weet VTM Nieuws.

Lees verder

Kennedy van Oostende plant zijn 'klavertje vier'

In Oostende wordt maandag om 18 uur de 'vernieuwingscoalitie' van toekomstig burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) in de steigers gezet. Dan start de liberaal officieel de formatiegesprekken op met N-VA, Groen en CD&V en dus zonder de Stadslijst van Vande Lanotte en Crombez (SP.A).

Lees verder

Belg blijft massaal zwart geld witten

De Belgen hebben al meer dan 1 miljard euro zwart geld aangegeven voor regularisatie sinds de regering-Michel in 2016 dat weer mogelijk maakte.

Lees verder

Van Overtveldt: 'Benoeming Vanackere staat ver van maatschappelijke realiteit'

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank, maar benadrukt wel dat politieke evenwichten best worden gerespecteerd.

Lees verder

Asiel in België voor Asia Bibi 'perfect mogelijk' volgens Reynders

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is het 'perfect mogelijk' dat ons land de Pakistaanse Asia Bibi en haar familie asiel aanbiedt. 'We hebben in het verleden al vaker een uitzonderlijke humanitaire beslissing genomen.'

Lees verder

Kinderen van drie en elf jaar oud vaker slachtoffer in het verkeer

De afgelopen twintig jaar is het aantal verkeersslachtoffers sterk gedaald, zo blijkt uit cijfers van het verkeersveiligheidsinstituut Vias waarover La Dernière Heure en La Libre Belgique berichten. Dat geldt ook voor jonge verkeersslachtoffers, al zijn er twee leeftijdsgroepen die eruitspringen.

Lees verder

Collega met beperking is welkom, maar liefst in een ander bedrijf

De Vlaming is doorgaans bereid samen te werken met een collega met een arbeidsbeperking. Al mag dat voor velen niet te veel moeite kosten.

Lees verder

Camila Cabello grote winnaar op MTV Europe Awards

De Amerikaanse zangeres Camila Cabello heeft haar favorietenrol op de MTV Europe Awards waargemaakt. Ze ging zondagavond in Bilbao met de prijs voor beste artieste, beste nummer (Havanna) en beste video naar huis.

Lees verder

Waarom waren er tijdens de herfstvakantie geen werken op E40?

Er wordt deze week grote hinder verwacht op de E40-autosnelweg ter hoogte van Gent, nu daar de laatste fase van de herstellingswerken is aangebroken. Maar waarom werd er tijdens de herfstvakantie, doorgaans een rustige periode op de baan, niet voortgewerkt?

Lees verder

Boerenbond vraagt maatregelen tegen overpopulatie van everzwijnen

De Boerenbond pleit voor een doortastende en gezamenlijke aanpak van de overpopulatie van everzwijnen. Die is nodig om de overlast in te dijken en mogelijke besmetting van de Afrikaanse varkenspest te voorkomen, zegt de organisatie.

Lees verder

Bracke schuift drie programmapunten naar voren voor volgende federale ploeg

Indien het mathematisch kan, dan mag de huidige coalitie van N-VA, MR, CD&V en Open VLD voor Kamervoorzitter Siegfried Bracke nog eens vijf jaar aan de bak. Met migratie, het budget en een belangrijke sociale component schuift Bracke drie grote programmapunten naar voren.

Lees verder

Koning Albert II moet toch DNA-staal afstaan: 'Gewoon het recht toegepast'

Koning Albert II moet binnen de drie maanden deelnemen aan een DNA-test in de zaak rond zijn vermeende dochter Delphine Boël. Dat heeft het hof van beroep beslist.

Lees verder

Eurostar herinnert aan verbod op meenemen van munitie in aanloop herdenking WOI

Eurostar vraagt reizigers op enkele dagen voor de honderdste verjaardag van de Wapenstilstand op 11 november om geen echte of namaakwapens mee te nemen aan boord van zijn treinen. 'Om onnodige evacuaties te vermijden.'

Lees verder