Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 november 2018

Vier op de tien studenten hebben drankprobleem

Vier op de tien studenten hebben drankprobleem
Onderzoekers maken zich ongerust over het alcoholgebruik van Vlaamse studenten. Een grootschalige bevraging door de KU Leuven bij eerstejaarsstudenten leert dat 37 procent onder hen te veel alcohol drinkt. Vijf jaar geleden was dat nog 26 procent. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Voorakkoord bij vakbonden en directie Aviapartner
De vakbonden en directie van Aviapartner hebben afgelopen nacht -na zes dagen van staken op de luchthaven van Zaventem- een voorakkoord bereikt. Dat meldt de christelijke vakbond en wordt bevestigd door de liberale vakbond.
Lees verder

Oproep naar getuigen in onderzoek naar Bende van Nijvel: "Wie spoot een rode Golf zwart in 1983?"
De politie doet een nieuwe oproep naar getuigen in het onderzoek naar de bende van Nijvel. Eentje waarvoor de getuigen diep in het geheugen moeten graven. Het opsporingsbericht gaat over een rode Golf die betrokken was bij de gewapende overval op zondag 2 oktober 1983 om 1 uur 's morgens. Die werd zwart gespoten, maar door wie?
Lees verder

Amerikaanse rapper Kanye West kijkt doodleuk naar basketwedstrijd in Limburg
Niemand minder dan Kanye West dook vanavond op in Limburg. Tijdens een wedstrijd van het Amerikaanse JBA USA Team tegen Hubo Limburg United Academy kwam de miljonair na het derde kwartier plots binnenwandelen. De zaal ging uit zijn dak. 
Lees verder

Treinbegeleiders mogen GAS-boetes uitschrijven maar moeten wel naamkaartje dragen
Vanaf morgen zullen treinbegeleiders administratieve geldboetes mogen uitschrijven voor overlast. Keerzijde van de medaille is wel dat ze daarvoor een naamkaartje moeten dragen. Dat zien ze niet echt zitten.
Lees verder

'Veel jongeren die naar Europa willen, hebben gewoon aanvaard dat ze onderweg mishandeld, verkracht en gefolterd worden'
Een telefoongesprek tussen een smokkelaar in België en de smokkelorganisator in Engeland, afgeluisterd door de politie. Smokkelaar: 'Wat doen we met de drie kinderen?' Organisator: 'De kinderen van de Afghanen? Ik heb met hen afgesproken dat ze met de container zouden komen, niet met de vrachtwagen.' Smokkelaar: 'Ze zijn te klein.' Organisator: 'Stuur ze toch maar op, zelfs al zijn ze dood als ze hier aankomen.' Smokkelaar: 'Oké.'
Lees verder

Adopteer een hond!
Lees verder

Regering draagt Steven Vanackere voor als directeur bij de Nationale Bank
De federale regering draagt oud-minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) voor als directeur bij de Nationale Bank. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd door het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Als Vanackere effectief wordt benoemd, zitten er geen vrouwen meer in het directiecomité van de Nationale Bank.
Lees verder

Vakbonden bpost staken vanaf 7 november
De vakbonden bij bpost gaan vanaf 7 november staken. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. De staking zou al zeker tot 12 november duren, telkens in een andere afdeling.
Lees verder

1.000 boze agenten willen 14 dagen lang geen boetes uitschrijven
Boze agenten van over het hele land zullen twee weken - van 1 tot en met 15 november - stoppen met het registreren van verkeersovertredingen. Opmerkelijk: de protestactie is een initiatief van de geheime Facebookgroep 'Police Unifying Movement', zonder goedkeuring van de vakbonden. De groep telt 21.965 leden.
Lees verder

Lang weekend en dus drukke avondspits voor de boeg
Lees verder

Mohamed Abdeslam krijgt 30 maanden cel voor overval op geldtransport in Molenbeek
De correctionele rechtbank van Brussel heeft Mohamed Abdeslam vandaag tot dertig maanden cel veroordeeld. De broer van terrorist Salah Abdeslam kreeg die straf voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, die zowat 70.000 euro naar de bank brachten.
Lees verder

Oud-onderzoeksrechter over geknoei met bewijsmateriaal: "Hele Bende-dossier gemanipuleerd, maar niet door cel Delta"
Freddy Troch, de voormalige Dendermondse onderzoeksrechter die aan het hoofd stond van de Delta-cel die de Bende van Nijvel onderzocht, stelt zich vragen bij de uitzending van Faroek gisteravond. "Waar zit de manipulatie van de Delta-cel?", vraagt hij zich af. "Heel dat dossier is gemanipuleerd, van in het begin, zowel bij ons als in Charleroi en Nijvel." 
Lees verder

Politie waarschuwt voor dieven aan kerkhoven: "Wees op je hoede en laat niets in auto achter"
Allerheiligen staat voor de deur en dus is het bijzonder druk op en rond veel kerkhoven. Maar ook mensen met slechte bedoelingen worden dezer dagen naar begraafplaatsen gelokt. De politie waarschuwt voor dieven die het op achtergelaten spullen in geparkeerde auto's hebben gemunt.
Lees verder

Geen noemenswaardige problemen meer op Brussels Airport na staking Aviapartner
Op Brussels Airport zijn er geen noemenswaardige problemen meer nu de staking bij bagegeafhandelaar Aviapartner van de baan is. Dat zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen.
Lees verder

Apothekers trekken aan alarmbel: "Groot tekort aan medicijnen"
De Apothekersbond trekt aan de alarmbel, want er ontbreken op dit moment ruim 400 soorten geneesmiddelen in ons land. "We kunnen mensen niet meer voorthelpen", zegt woordvoerder Lieven Zwaenepoel.
Lees verder

Manifestatie tegen Filip Watteeuw als burgemeester van Gent
In Gent hebben bijna 300 mensen betoogd tegen de burgemeester-kandidatuur van Groen-kopstuk Filip Watteeuw. Tot de betoging was opgeroepen op Facebook en donderdag verzamelden rond 14.00 uur bijna 300 mensen aan het Gentse stadhuis. "Hij is niet verkozen en hij is niet geliefd", klinkt het bij de manifestanten.
Lees verder

Reynders spreekt met Japanse bedrijven over brexit en vrije handel
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft in Japan gesproken met vertegenwoordigers van enkele grote bedrijven, onder wie de vicevoorzitter van Toyota, Shigeru Hayakawa. Onder meer de brexit en de mogelijkheden die gecreëerd werden door het vrijhandelsakkoord tussen Japan en de Europese Unie, kwamen aan bod tijdens de gesprekken.
Lees verder

Bpost-personeel legt volgende week vijf dagen het werk neer
Het personeel van Bpost legt volgende week vijf dagen het werk neer. De werknemers klagen over de besparingen en de stijgende werkdruk. "Er is geen besparingsruimte meer."
Lees verder

Bo Van Spilbeeck verkozen tot 'meest LHBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2018'
Bo Van Spilbeeck is door LHBT+-tv-zender OUTtv verkozen tot de 'meest LHBT-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2018'. De verkiezing verliep via een online poll, waar ruim zesduizend mensen uit Nederland en Vlaanderen hun stem uitbrachten.  De Nederlandse LHBT+-activiste Dinah de Riquet-Bons en reality ster Rogier van der Linden werden respectievelijk tweede en derde.
Lees verder