Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 november 2018

Veel regen en wind: dit staat ons dit weekend te wachten

Veel regen en wind: dit staat ons dit weekend te wachten
We krijgen dit weekend heel wat regen en het kan stevig waaien. Ook maandag kan er nog veel regen vallen. Daarna wordt het droger en tegen het einde van volgende week wat frisser, zo verwacht het KMI.
Lees verder

Politie zal geen hypnose meer gebruiken
In België zal de politie geen beroep meer doen op hypnose voor het verhoor van getuigen. Dat bericht La Dernière Heure. De dienst gedragswetenschappen van de federale politie heeft beslist over te stappen op een andere methode.
Lees verder

Onderzoek naar Bart De Pauw na 1 jaar afgerond
Eén jaar nadat de bom barstte, is het gerechtelijk onderzoek naar Bart De Pauw klaar. Achter de schermen is er sprake van een toenaderingspoging die een rechtszaak overbodig zou kunnen maken.
Lees verder

DISCUSSIE. Is Jan Jambon de juiste man om de Vlaamse regering te leiden?
"Jan Jambon zou ook een uitstekend minister-president zijn." Straffe woorden van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) vrijdag op Radio 1. Zou Jan Jambon – die als titelvoerend burgemeester een monsterscore haalde in zijn gemeente Brasschaat – minister-president van Vlaanderen kunnen worden? Geen...
Lees verder

PVDA gaat voor het eerst een gemeente besturen in Vlaanderen
Er is een akkoord in Zelzate tussen de SP.A en de PVDA. Het is voor het eerst dat PVDA in Vlaanderen een gemeente gaat besturen.
Lees verder

KAART. Hoeveel cafés blijven er nog over in jouw gemeente?
Het is een trend in zowat alle Vlaamse gemeenten: de laatste jaren verdwijnen alsmaar meer cafés. In Antwerpen halveerde het aantal cafés zelfs in de laatste 22 jaar, net als in Gent, Hasselt en zelfs studentenstad Leuven. Maar hoe is het nu met het aantal cafés in jouw gemeente gesteld?
Lees verder

Camera's beboeten volgend jaar truckers die inhalen bij regen
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat volgend jaar camera's installeren om vrachtwagenchauffeurs te beboeten als ze het inhaalverbod bij regen negeren. Dat zegt de minister aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Camera's moeten vanaf volgend jaar truckers die inhalen bij regen beboeten
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat volgend jaar camera's installeren om vrachtwagenchauffeurs te beboeten als ze het inhaalverbod bij regen negeren. Dat zegt de minister aan VTM Nieuws.
Lees verder

Bart De Wever vindt coalitie met PVDA in Zelzate ongehoord: "De hypocrisie mag stoppen, dit doe je gewoon niet"
Bart De Wever heeft in niet mis te verstane woorden gereageerd op de situatie in Zelzate, waar SP.A een coalitie gevormd heeft met PVDA en de gemeente samen met de extreemlinkse partij zal besturen. "Dit is geen goede zaak. Het is jammer dat de linkerzijde in ons land geen democratische hygiëne...
Lees verder

Antwerpse historicus blikt terug op laatste dagen Eerste Wereldoorlog: "De Duitsers moesten de bevolking tot kalmte aanmanen"
"In de stad ontmoette je Duitse soldaten die schoenen, wijn en zelfs paarden verkochten. Alles wat ze konden missen, boden ze te koop aan voor belachelijke prijzen. Dat was het zekerste teken dat ze er definitief vandoor gingen", schrijft ooggetuige ­Hubert Poels over de laatste dagen van de oorlog...
Lees verder

Mama van twee over gevecht tegen zware depressie: "Nooit gedacht dat ik mijn dertigste verjaardag zou vieren"
An Peeters (31) uit Wuustwezel is leerkracht Duits in het ASO, heeft een leuke man en twee gezonde kindjes. Toch kreeg ze in februari 2016 de diagnose 'ernstige depressie'. Om het taboe te doorbreken, schreef ze het boek Wordt het ooit weer licht?
Lees verder

Politici herdenken Eerste Wereldoorlog met plechtigheden, Vlaamse gemeenten door 220 vredesbomen te planten
De honderdste verjaardag van de Wapenstilstand gaat ook in politieke kringen niet ongemerkt voorbij. Premier Charles Michel trekt vandaag naar Parijs voor een herdenking aan de Arc de Triomphe met onder meer Donald Trump, Vladimir Poetin en Emmanuel Macron, terwijl Vlaams minister-president Geert...
Lees verder

Oeps, foutje! Arbeiders van Waalse fabriek krijgen 30.000 euro te veel uitbetaald
230 arbeiders van staalbedrijf Thy-Marcinelle uit Charleroi hebben vrijdag 30.000 euro te veel gekregen van hun werkgever. Dat meldt Sudpresse.
Lees verder

Honderdste verjaardag van Wapenstilstand wereldwijd herdacht
Op 11 november 1918 zwegen de kanonnen. Er was eindelijk gekomen aan de slachting van de Eerste Wereldoorlog. Exact honderd jaar later viert de hele wereld vandaag de Wapenstilstand.
Lees verder

Gwendolyn Rutten: "Misschien heb ik te boos gereageerd, maar ik wil in volgende regering evenveel vrouwen als mannen"
Wat met het omstreden gouverneurschap in Oost-Vlaanderen nu Carina Van Cauter de handdoek in de ring gegooid heeft? "Ik heb misschien te boos gereageerd toen ik zij dat het Carina moest worden of dat er geen gouverneur komt", zei Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten op VTM Nieuws. Ze pleit er ook...
Lees verder

PVDA in bestuur: SP.A-voorzitter John Crombez roept regeringspartijen op te focussen op "pensioen en stijgende kinderarmoede"
SP.A-voorzitter John Crombez begrijpt de heisa over de samenwerking met PVDA in Zelzate niet. "Tienduizenden mensen zijn steeds meer pensioen kwijt, elektriciteit en medicijnen zijn steeds duurder en niet voorradig, de kinderarmoede stijgt. Aan de partijen uit de regering, geef een seintje als we...
Lees verder

Prins Laurent moet 50 miljoen euro krijgen van Libië
Door een uitspraak van de rechtbank moet Libië ongeveer 50 miljoen euro betalen aan de vereffenaar van de Global Sustainable Development Trust (GSDT), een vroegere vzw van prins Laurent. Dat schrijft het weekblad Le Vif.
Lees verder

Ruim 137.000 bezoekers voor Antwerpse Boekenbeurs
De Boekenbeurs in Antwerp Expo heeft de voorbije twee weken in totaal ruim 137.000 bezoekers gelokt. Dat heeft organisator Boek.be bekendgemaakt op de slotdag.
Lees verder

Liberale burgemeester van Zelzate eist hertelling van de stemmen om PVDA alsnog uit coalitie te houden
Frank Bruggeman, de burgemeester van Zelzate (VLD-SD), heeft aan het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd om de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen te hertellen, zo verklaarde hij in VTM Nieuws. De burgemeester wil de PVDA zo alsnog uit de nieuwe bestuurscoalitie houden.
Lees verder

Bart De Wever begeleidt Carles Puigdemont op Boekenbeurs: "De steun van N-VA zal deel uitmaken van geschiedenis van Catalonië"
'De Catalaanse crisis'. Zo heet het boek van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puidgemont en hij kwam het zondag zélf voorstellen op de slotdag van de Boekenbeurs. En daarmee was hij één van de meest opmerkelijke gasten. In zijn boek legt Puigdemont uit waarom Catalonië...
Lees verder