Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 november 2018

Uittredend burgemeester Zelzate eist hertelling

Uittredend burgemeester Zelzate eist hertelling

Frank Bruggeman, uittredend burgemeester van Zelzate (VLD-SD), heeft aan de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken gevraagd om de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen te hertellen. Hij wil voorkomen dat PVDA in het gemeentebestuur komt. Dat zegt hij aan VTM Nieuws.

Lees verder

LIVE. De Last Post in Ieper, een eeuw na het einde van WOI
Onder de Menenpoort in Ieper wordt vanavond om 20 uur de Last Post gehouden. Dat gebeurt al sinds 1928 elke avond (met uitzondering van de bezetting tussen 1940 en 1944). Vandaag is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, dus is de Last Post die geblazen wordt extra speciaal. Ook vanochtend om klokslag 11 uur, het exacte uur waarop de Wapenstilstand in 1918 van kracht ging, werd de Last Post geblazen.
Lees verder

Universitaire ziekenhuizen op ramkoers met De Block
De universitaire ziekenhuizen vrezen voor kwaliteitsverlies door de liberale visie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Lees verder

Dewinter adviseerde Chinese spion

Filip Dewinter is jarenlang adviseur geweest bij een vzw die door de Staatsveiligheid verdacht wordt van Chinese spionage. Hij kreeg onkosten vergoed en had zelfs een ontmoeting met een directeur van de federale politie in opdracht van de Chinezen, zo bericht Het Laatste Nieuws maandag. Het parket bestudeert het dossier.

Lees verder

Al 780 Vlamingen lieten hun voornaam veranderen
Al minstens 780 Vlamingen hebben sinds 1 augustus hun voornaam laten veranderen. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad bij dertig Vlaamse steden en gemeenten.
Lees verder

Opleiding van drie jaar duurt langer dan vijf jaar
Amper de helft van de studenten rondt zijn bachelor, die normaal drie jaar duurt, in vijf jaar tijd af. De slaagcijfers dalen aan alle universiteiten.
Lees verder

Moordproces tegen Vlaams Parlementslid Van Eyken opnieuw uitgesteld na sabotage bewijsmateriaal

De Brusselse correctionele rechtbank zal het proces tegen Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (UF) en zijn echtgenote Sylvia B. pas vanaf 3 juni behandelen. Het koppel, dat verdacht wordt van de moord op B.'s voormalige echtgenoot, is nu ook in verdenking gesteld van sabotage van bewijsmateriaal.

Lees verder

Jongeman bevrijdt zichzelf uit kanaal 'dankzij de televisieprogramma's'
De 21-jarige Izegemnaar Giorni Vanryckeghem belandde zondagavond met zijn Opel in het kanaal nadat hij moest uitwijken voor een dier. De jongeman kon gelukkig zichzelf uit zijn zinkende auto bevrijden.
Lees verder

Loones legt eed af als minister van Defensie

Sander Loones heeft maandag bij koning Filip de eed afgelegd als minister van Defensie en Ambtenarenzaken. De 39-jarige N-VA'er is het jongste lid van de federale regering.

Lees verder

Vlaamse ambtenaren behouden toch volledig loon bij ziekte

Vlaamse ambtenaren die langer dan dertig dagen ziek zijn, zullen hun volledige loon behouden. Toch als ze vastbenoemd zijn. Dat meldt 'Het Laatste Nieuws' op gezag van de vakbonden.

Lees verder

Hof van Beroep wraakt onderzoeksrechter Operatie 'Schone Handen'

Het wrakingsverzoek van scheidsrechter Bart Vertenten tegen onderzoeksrechter Joris Raskin is ontvankelijk en gegrond, heeft het Antwerpse hof van beroep maandag beslist.

Lees verder

Zelzate: donkerrood, maar zonder gat in de hand

Een links bestuur wordt vaak geassocieerd met spilzucht. Een nawee van de 'gratispolitiek' van wijlen Steve Stevaert (SP.A). Maar de meeste Zelzaatse rode beloftes krijgen de disclaimer 'als het financieel haalbaar is'.

Lees verder

Diefstallenplaag aan Brussels Noordstation
Het aantal geregistreerde diefstallen aan het Brusselse Noordstation is in de eerste acht maanden van dit jaar toegenomen met 82 procent, het aantal diefstallen met geweld met 37 procent. Er komt een nieuwe preventiecampagne.
Lees verder

Macrons komen naar Molenbeek

De Franse president Emmanuel Macron komt maandag 19 en dinsdag 20 november naar België voor een staatsbezoek. Dat brengt hen naar Gent, Molenbeek en Itter.

Lees verder

De preses was niet eens student

Ruim drie jaar lang deed Frederick V. (22) zich voor als chemiestudent aan de UGent, maar hij schreef zich nooit in. Waarom doet iemand zoiets?

Lees verder

Kelner riskeert twee jaar cel voor diefstal van 303.000 euro

Een 41-jarige kelner heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het jarenlange bestelen van zijn toenmalige werkgever, het Blankenbergse restaurant De Oesterput.

Lees verder

Groen en SP.A schorten coalitiegesprekken in Gent op en schrijven eigen 'formateursnota'

Groen en SP.A zetten de gesprekken met de Open VLD van Mathias De Clercq voor een nieuw stadsbestuur voorlopig stop. Dat laat het kartel maandag weten in een persbericht. 'Dit is niet ernstig. Zo bestuur je geen stad.' Het kartel wil zelf met een eigen 'formateursnota' komen.

Lees verder

Filip Dewinter vraagt onderzoek van Comité I

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter stelt zich grote vragen over het lekken van een rapport over zijn contacten met de European Chinese Cultural and Educational Foundation (ECCEF), een vzw die door Staatsveiligheid wordt verdacht van spionage. Dewinter zegt een procedure te starten bij het Comité I.

Lees verder

Imam uit Berchem die zich aansloot bij Islamitische Staat, is veroordeeld

Een voormalige imam uit Berchem die zich aansloot bij Islamitische Staat, is bij verstek veroordeeld tot 8 jaar cel en verliest zijn Belgische nationaliteit.

Lees verder

'Vertenten moet meteen vrijgelaten worden'

Advocaat Hans Rieder wil dat scheidsrechter Bart Vertenten onmiddellijk vrijgelaten wordt, nu het hof van beroep besloten heeft onderzoeksrechter Joris Raskin te wraken in de zaak rond Operatie 'Schone Handen'.

Lees verder