Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 november 2018

Schauvliege wil luchtvaarttaks: ‘Het is te goedkoop om te vliegen’

Schauvliege wil luchtvaarttaks: 'Het is te goedkoop om te vliegen'

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil een luchtvaarttaks op Europees niveau. 'Het is op dit moment veel te goedkoop om te vliegen. Je betaalt niet mee voor de milieuschade die wordt aangericht', zei Schauvliege in Villa Politica.

Lees verder

Wie heel ziek was moet makkelijker woonkrediet krijgen dankzij 'recht op vergeten'

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&) werkt aan een wetsvoorstel dat het 'recht op vergeten' invoert in de Belgische verzekeringswetgeving. Deze wetgeving moet het mensen die in het verleden aan een ernstige ziekte leden makkelijker maken een woonkrediet te kunnen afsluiten.

Lees verder

Agent krijgt boete omdat hij adres opzocht in Rijksregister: 'Het is geen Facebook'

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een agent van de federale politie woensdag een boete opgelegd van 600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De agent van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie ging in de fout door drie niet-toegestane opzoekingen uit te voeren in het Rijksregister in 2015.

Lees verder

België thuishaven voor Nederlandse drugsbaronnen
Nederlandse cannabis wordt in ons land geteeld. Chemisch afval van Nederlandse drugslabs wordt hier gedumpt. 'Het is een gedeelde problematiek, die een gedeelde aanpak vergt. Die is er veel te weinig.'
Lees verder

Geen pintjes of wijn meer in Waals tankstation

Vanaf 1 december kunt u geen pintje of glas wijn meer bestellen in de Waalse 'Aire de Waremme', zelfs niet bij een maaltijd.

Lees verder

Albert II en Delphine volgende week in ziekenhuis verwacht

Koning Albert II, Delphine Boël en haar moeder Sybille de Selys Longchamps zijn uitgenodigd in het Brusselse Erasmusziekenhuis om een DNA-staal af te leveren. Het is nog niet geweten of Albert komt.

Lees verder

Crombez schakelt piepjong talent in

SP.A-voorzitter John Crombez piloteert veel jong bloed naar de parlementen op zijn West-Vlaamse kieslijsten.

Lees verder

Een op de vijf Antwerpse agenten slachtoffer van pesten

Net geen een op de vijf Antwerpse agenten zegt slachtoffer te zijn van pesten op de werkvloer. Dat bericht Gazet van Antwerpen op basis van een integriteitsstudie bij de Antwerpse politie, afgenomen door het Leuvens Instituut voor Criminologie (LINC) van de KU Leuven. De resultaten liggen volgens de onderzoekers in lijn met andere korpsen.

Lees verder

Landenaars ontevreden over veel te kleine kerstboom: 'Mooi voor in de living, maar niet op een plein'
Het stadsbestuur van Landen had een reusachtige kerstboom van negen meter hoog voorzien om het plein voor het station te versieren, maar dat draaide anders uit. De oorspronkelijke boom was aan de verdorde kant en is vervangen door een boompje van een goede drie meter. Dat valt niet in goede aarde bij de Landenaars.
Lees verder

De eeuwige paringsdans tussen Jean-Marie Dedecker en N-VA

De geruchten over een toenadering tussen Jean-Marie Dedecker en de N-VA zijn een vast ritueel geworden bij elke verkiezing. Komt er deze keer wel iets van? De sleutel ligt ook nu bij Geert Bourgeois.

Lees verder

Dit zijn de belangrijkste waarschuwingen en vaststellingen van Staatsveiligheid
De Staatsveiligheid waarschuwt in haar activiteitenverslag van het jaar 2017 voor salafistisch thuisonderwijs en voor gevangenissen als broeihaard. De Standaard zet de zeven belangrijkste vaststellingen op een rij.
Lees verder

Staatsveiligheid waarschuwt voor salafistisch thuisonderwijs

Twintig procent van de ouders van kinderen die zijn ingeschreven voor thuisonderwijs, zou volgens de inlichtingendienst banden hebben met extremistische groeperingen.

Lees verder

Te veel mest is een pest

Na meer dan twintig jaar mestbeleid is onze waterkwaliteit nog steeds de slechtste van Europa. En neen, dat is niet alleen de schuld van de boeren, we hebben allemaal 'stront aan de knikker'. Een verhaal over water en prei.

Lees verder

De Lijn heropent halte aan Brusselse Noordstation
De bussen van De Lijn zullen vanaf vrijdag opnieuw de haltes aan het Brusselse Noordstation stoppen en vertrekken. Dat meldt de vervoersmaatschappij zelf.

Lees verder

DNA-test? Koning Albert heeft nog niet beslist

Koning Albert II heeft nog niet beslist of hij een DNA-test zal ondergaan. De koning, Delphine Boël en haar moeder Sybille hebben tot 7 februari de tijd om een DNA-staal af te geven. Delphine Boël en haar moeder hebben beslist om dat volgende week al te doen.

Lees verder

Het bushokje staat met opzet verkeerd
In Elsene staat een vreemd bushokje. Wie erin op de bus wacht, zit met de rug naar de straat. Dat is met opzet zo.
Lees verder

Wallonië verbiedt alcohol in tankstations, Vlaanderen niet: 'Mobiliteit was beter Federale bevoegdheid gebleven'
In Wallonië worden de eerste stappen gezet alcohol uit tankstations langs de autosnelweg te bannen, Vlaanderen is er resoluut tegen. Touring vindt het spijtig dat er verschillende wetten bestaan in de gewesten.
Lees verder

N-VA waarschuwt voor de val van de regering

Indien andere meerderheidspartijen de resoluties van de oppositie over het migratiepact van de Verenigde Naties mee goedkeuren, dan trekken die partijen de stekker uit de regering. Dat heeft N-VA-fractieleider Peter De Roover verklaard in Villa Politica.

Lees verder

Di Rupo trekt de Kamerlijst
Bij de federale verkiezingen eind mei trekt Elio Di Rupo de lijst voor de PS in Henegouwen.
Lees verder

Pierre Kompany, eerste zwarte burgemeester van België, legt eed af

Pierre Kompany mag zich officieel de eerste zwarte burgemeester van België noemen, nadat hij donderdagavond de eed aflegde.

Lees verder