Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 november 2018

Reisorganisatie TravelBird vraagt uitstel van betaling aan en zet onlineverkoop van reisaanbiedingen stop

Reisorganisatie TravelBird vraagt uitstel van betaling aan en zet onlineverkoop van reisaanbiedingen stop
De Nederlandse reisorganisatie TravelBird, die ook in Belgiƫ actief is, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De onderneming met 310 medewerkers is in financiƫle problemen gekomen en het is niet gelukt om snel extra financiering te regelen. Vandaag heeft de reisorganisatie de onlineverkoop van reisaanbiedingen moeten stopzetten.
Lees verder

Microsoft Nederland houdt met sensoren zijn personeel in de gaten
Na bijna een jaar werken is vandaag het vernieuwde hoofdkantoor van Microsoft Nederland geopend. Microsoft installeerde verschillende sensoren in het gebouw. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld zien waar zijn werknemers zijn.
Lees verder

Van obscuur plan tot wereldmunt: de bitcoin bestaat tien jaar
Tien jaar geleden belandde het idee voor de bitcoin in de mailbox van een handvol mensen. Nu zijn miljoenen mensen bekend met de digitale valuta. Davy Stevens, werkzaam bij handelsplatform BTC Direct: "Het idee voor de bitcoin was zo krachtig. Het had alles in zich om groot te worden."
Lees verder

Elektrische auto's moeten vanaf juli klinken als benzine- of dieselwagen
Nieuwe elektrische auto's moeten vanaf juli voorzien zijn van een akoestisch waarschuwingssysteem. Dat moet voorkomen dat de wagens niet gehoord worden, zo heeft de Europese Commissie beslist.
Lees verder

Voorzitter Aviapartner: "Wilde stakingen moeten verboden worden"
Laurent Levaux, de voorzitter van Aviapartner, vindt dat wilde stakingen op de luchthaven verboden moeten worden. Dat heeft hij vanavond gezegd in Terzake. Als de vakbonden een stakingsaanzegging hadden ingediend, dan had de staking bij de bagageafhandelaar vermeden kunnen worden, aldus Levaux.
Lees verder