Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 november 2018

Primeur: PVDA stapt in gemeentebestuur

Primeur: PVDA stapt in gemeentebestuur
Er is een akkoord in Zelzate tussen de SP.A en de PVDA. Het is voor het eerst dat PVDA in Vlaanderen een gemeente gaat besturen.
Lees verder

Oud-minister Robert Urbain overleden
Voormalig minister Robert Urbain is overleden. Hij werd 87 jaar.
Lees verder

Camera's beboeten volgend jaar truckers die inhalen bij regen
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat volgend jaar camera's installeren om vrachtwagenchauffeurs te beboeten als ze het inhaalverbod bij regen negeren.
Lees verder

Deze video's mocht u deze week niet missen

Waar heeft president Trump spijt van? Welke lessen kunnen we trekken uit de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen? En hoe zit het precies met die beruchte tunnel van Elon Musk? Deze prangende, en minder prangende, vragen kwamen deze week aan bod in dS Video.

Lees verder

'Als u in ons bestuursakkoord extreme standpunten vindt, mag u het zeggen'

SP.A en PVDA vormen het nieuwe schepencollege van Zelzate, het eerste gemeentebestuur met PVDA ooit.

Lees verder

'PVDA en Vlaams Belang niet over dezelfde kam scheren'

Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke, medeonderhandelaar in Zelzate, verdedigt de keuze voor een coalitie met de PVDA. 'Dit is geen extremistisch akkoord. Lees het akkoord eens van voor tot achter en oordeel zelf. Dit is een sterk en een goed onderhandeld akkoord waarin we gaan voor een eerlijk en democratisch Zelzate.

Lees verder

PS en MR besturen voort in provincie Henegouwen

De verschillende federaties van de PS in Henegouwen hebben zaterdag op hun congres in La Louvière groen licht gegeven voor de deelname van de partij aan de nieuwe provinciale coalitie en voor het bestuursakkoord met de MR. Meer dan 83 procent van de aanwezige socialisten stemde voor het akkoord met de Franstalige liberalen. Beide partijen bestuurden ook in de vorige legislatuur de provincie.

Lees verder

UZ Brussel vraagt aanpassing vergoeding voor tweede opinie bij ingewikkelde dossiers
Het Universitair Ziekenhuis Brussel vraagt een aanpassing van de nomenclatuur voor de consultatie bij een tweede opinie. Het UZ Brussel reageert zo op het nieuws dat het UZ Gent een extra kost aanrekent voor ingewikkelde dossiers en voor patiënten die langskomen voor een tweede opinie. Het UZ Brussel rekent geen extra kosten aan.
Lees verder

Man dreigt met vuurwapen in restaurant in Elsene

Een man heeft zaterdagavond een vuurwapen bovengehaald in een restaurant in Elsene en daarmee de aanwezigen bedreigd. Dat meldt het Brusselse parket. De man heeft zich overgegeven aan de politie.

Lees verder

Bart De Wever vindt coalitie met PVDA in Zelzate ongehoord: 'Voor ons zijn er nu geen beperkingen meer'

Bart De Wever heeft in niet mis te verstane woorden gereageerd op de situatie in Zelzate, waar SP.A een coalitie gevormd heeft met PVDA en de gemeente samen met de extreemlinkse partij zal besturen. 'Dit is geen goede zaak. Het is jammer dat de linkerzijde in ons land geen democratische hygiëne kent', zegt de N-VA-voorzitter in VTM Nieuws. Ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten noemt extreemlinks een symbolen van onvrijheid en onderdrukking. 'Extreemrechts en extreemlinks zijn spiegelbeelden.'

Lees verder

IN BEELD. Theater, kaarsen en een monument voor slachtoffers WOI

Bij de IJzertoren in Diksmuide is zaterdag de Vredesdag aan de IJzer gehouden. De opvolger van de IJzerbedevaart legt het accent op vrede en verdraagzaamheid. Ook in Passendale zijn alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdacht met een fakkeltocht.

Lees verder

Wapenstilstand: herbeleef de laatste uren van de Eerste Wereldoorlog
Wat gebeurde er in de laatste uren voor de Wapenstilstand, op 11 november 1918? Volg hier uur na uur hoe de laatste aanvallen plaatsvonden en de laatste doden aan de Schelde vielen, terwijl in sommige delen van het land het feest voortijdig al begonnen was.
Lees verder

Zondag een grijze Wapenstilstand

Zondag op Wapenstilstand krijgen we regen en buien met kans op onweer. Ook maandag gaat het flink regenen. Daarna verbetert het weer, met zachte temperaturen. Tegen het einde van de week wordt het frisser, zo voorspelt het KMI.

Lees verder

Wereldleiders herdenken Wapenstilstand in Parijs

Meer dan zestig staatshoofden, regeringsleiders en topdiplomaten herdenken zondag in de Franse hoofdstad het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het epicentrum van de herdenkingsactiviteiten in ons land ligt uiteraard in Ieper.

Lees verder

Wapenstilstand: Meer dan 220 Vlaamse gemeenten planten een vredesboom

Het epicentrum van de herdenkingsactiviteiten rond de Eerste Wereldoorlog in ons land ligt uiteraard in Ieper. Al vinden in bijna elke plek van ons land activiteiten plaats.

Lees verder

Koning prijst de anonimiteit van de onbekende soldaat
'Het is geruststellend te beseffen dat de grootsheid van de mens ook ligt in het onbekende, in de naamloosheid.' Die boodschap had koning Filip zondagochtend aan het graf van de onbekende soldaat, precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog
Lees verder

Fietser kritiek na vluchtmisdrijf: 'Chauffeur inspecteerde zijn auto en reed weg'

Aan de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout is zondagochtend een fietser aangereden. Alles wijst erop dat de betrokken automobilist vluchtmisdrijf pleegde. 'Hij bekeek zijn eigen auto en reed door', zegt een buurtbewoner aan Gazet Van Antwerpen.

Lees verder

Beke: 'Ongelooflijk dat SP.A doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen'

Dat PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver.

Lees verder

Arbeiders krijgen door foutje 30.000 euro te veel

In Charleroi hebben 230 arbeiders van staalbedrijf Thy-Marcinelle vrijdag 30.000 euro te veel van hun werkgever gekregen.

Lees verder

Belgen pakken opnieuw zilver op EK Quizzen

In de landencompetitie op het EK Quizzen in Venetië, Italië, moest ons land de duimen leggen tegen Noorwegen.

Lees verder