Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 november 2018

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018
Problemen met het bekijken van deze email? Bekijk online.
==gemeente==
Nieuwsbrief november 2018
==gemeente==
November 2018

 

November ... stilaan doet de winter zijn intrede. Vallende bladeren? Er staan op veel plaatsen bladkorven ter beschikking. 

Vergeet ook niet om tijdig in te schrijven voor onze evenementen, infosessies, workshops, kandidaturen, ...

Alvast veel leesgenot!

Voor een overzicht van onze plaatselijke activiteiten kan je een kijkje nemen in het infoblad van november.

Gemeentebestuur en Sportraad Haaltert huldigen elk jaar inwoners die het voorbije jaar een uitzonderlijke prestatie behaald hebben of die zich jaren verdienstelijk gemaakt hebben in de sport. Stel nu jezelf of iemand anders kandidaat! Dien de kandidatuur in bij de Sportdienst vóór 31 december 2018.

Lees meer
#/fotoalt/#

Ben je de drijvende kracht achter een project van internationale samenwerking? Of ben je er nauw bij betrokken? Dien dan voor 20 november 2018 jouw subsidiedossier in bij de Cultuurdienst. 

Lees meer
#/fotoalt/#

Op zoek naar actie? Geen vrees voor een beetje modder? Dan is de Barbarian Obstacle Run iets voor jou en je vrienden! Het is een haalbare hindernissenloop van 6 of 12 km. Op zaterdag 17 november is er van 11 tot 18 u. de derde editie van de Barbarian Obstacle Run in het provinciaal domein de Gavers.

Lees meer
#/fotoalt/#

De Middenstandsraad en gemeentebestuur Haaltert organiseren een informatiesessie over Facebook voor lokale handelaars. 

Lees meer
#/fotoalt/#

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics … een hele boterham. Er wordt verwacht van leerkrachten dat ze dit integreren in de lessen. Maar hoe ga je hier nu concreet en goedkoop mee aan de slag? Henk van Fablab Erpe-Mere zet je op weg met toegankelijke tools, programma’s en websites. Daarna is er ook ruimte om te experimenteren en krijg je mee welk technologisch speelgoed je kan lenen in de bib.

Lees meer

Maandelijks organiseert de bib een digicafé op donderdagavond. Het digicafé wordt begeleid door een vrijwilliger en een medewerker van de bib. Heb jij vragen over Privacy op het internet? Kom dan zeker langs naar dit digicafé. Donderdag 22 november van 19.30 tot 21.30 u. 

Lees meer
#/fotoalt/#

Faalangst of angst te mislukken doet zich voor in situaties waarin een kind denkt te moeten presteren en hierbij – vaak ten onrechte – denkt dat kans op mislukken erg groot is.

Lees meer
#/fotoalt/#

Op dinsdag 27 november kan je deelnemen aan de activiteit voor Week van de Senior.

Lees meer

UiTPAS is de spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. UiT-punten spaar je bij activiteiten in de gemeenten van Regio Dender en de gespaarde punten ruil je voor cadeautjes, kortingen, gratis tickets, …

Lees meer
#/fotoalt/#

Op 11 november 2018 om 11 uur is het exact 100 jaar geleden dat de Wapenstilstand van de Groote Oorlog inging. En dat wordt ook in Haaltert niet vergeten. Op 11 november is er de herdenkingsviering, de gemeente plant een nieuwe vredesboom en er is de tentoonstelling van Heemkundige Kring Haaltert.

Lees meer
#/fotoalt/#

Raap in de herfst bladeren op van de stoep en in de greppel op en gooi ze in de bladkorven.

Lees meer
#/fotoalt/#

Wist je dat er elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je daarom en haal vanaf half oktober jouw griepprik bij je huisarts.

Lees meer
#/fotoalt/#

Gemeentebestuur Haaltert kent een mantelzorgpremie toe aan thuiswonende zorgbehoevende personen.

Lees meer

Op donderdag 27 september opende schepen van Cultuur en Bibliotheek, Laurent Volckaert het eerste BibPunt in basisschool De Bloesem.

Lees meer
#/fotoalt/#

Winter = regen, hagel, sneeuw, donkere dagen. Al deze factoren leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Zien en gezien worden, is de boodschap.

Lees meer
#/fotoalt/#

Het is verplicht uitwerpselen van je hond altijd en overal meteen op te ruimen. Wie zijn hond uitlaat, moet hondenpoepzakjes bij zich hebben. Kan je de zakjes niet tonen op vraag van een politieambtenaar of gemachtigd ambtenaar, dan riskeer je een GAS-boete.

Lees meer
#/fotoalt/#

Op 10, 11, 17 en 18 november kan je opnieuw een reeks inspirerende, energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken.

Lees meer

Streekmotor23 steunt lokale initiatieven van de 23 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. Ze zamelen daarvoor middelen in bij inwoners en bedrijven.

Lees meer
#/fotoalt/#
==gemeente==
Deze mail is verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com
Wil je deze nietmeer ontvangen? Uitschrijven
spacer