Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 november 2018

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018
Problemen met het bekijken van deze email? Bekijk online.
==gemeente==
Nieuwsbrief december 2018
==gemeente==
December 2018

December,

een maand om stil te staan bij het voorbije jaar, maar ook om volop vooruit te kijken.

Wat 2019 brengt kunnen we je helaas nog niet voorspellen, maar we geven je alvast een mooie afsluiter voor 2018: op 9 december organiseert gemeente Haaltert 'De Warmste Stap' tvv Welzijnsschakel 't Klikt Haaltert, zetten we de wekelijkse markt op 21 en 24 december in een kerstjasje, verzamelen we alle sportlaureaten, ...

Je ziet het, december is weer volop gevuld met allerlei nieuwtjes!

 

Wandel je warm voor het goede doel! Een lekkere wandeltocht met jenever, soep, cava, glühwein, koffie en dessert ten voordele van Welzijnsschakel ’t Klikt Haaltert.

Lees meer

Op 21 en 24 december zitten de wekelijkse markten van Heldergem en Haaltert in een kerstjasje. Kom zeker eens langs! 

Lees meer

Maandelijks organiseert de bib een digicafé op donderdagavond. Het digicafé wordt begeleid door een vrijwilliger en een medewerker van de bib. Heb jij vragen over Privacy op het internet? Kom dan zeker langs naar dit digicafé. Donderdag 20 december van 19.30 tot 21.30 u. 

 

Lees meer

Elke dag zoeken zo’n 70 Oost-Vlamingen de weg naar het Tele-Onthaal. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen praten over problemen, hoe groot of klein ook.

Lees meer

Het aanbod aan publicaties van het Rode Kruis werd uitgebreid met een splinternieuwe brochure 'Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby's en kinderen'.

Lees meer

Vanaf 1 januari 2019 neemt Vlaanderen de kinderbijslag over van de Federale Overheid en krijgt het een nieuwe naam ‘Het Groeipakket’. Dit pakket bevat de gezinsbijslagen en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind.

 

Lees meer

Elk jaar, met het eindejaar in zicht, komt BOB weer onder de aandacht. Ook in Haaltert.

Lees meer

In december start een nieuwe editie van de nationale bewustmakingscampagne rond foutparkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Lees meer

Je staat er misschien niet bij stil, maar bij de verbranding van behandeld en/of nat hout, snoeiafval, plastic, papier, … komen er heel wat giftige stoffen vrij. De verbranding veroorzaakt bovendien geurhinder en neerslag van roet en stukjes half verbrand afval.

Lees meer

Eind september klom onze gemeente mee op de barricades voor het klimaat. Samen met 12 andere lokale besturen ijveren we voor actie om de klimaatopwarming zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees meer

De GFT-container wordt al meer dan 20 jaar gebruikt door de gezinnen van ILvA. Vanaf 1 januari 2019 veranderen de sorteerregels, wij lichten ze graag even toe.

Lees meer

Laten we er geen doekjes om winden: asbest zit overal. In onze huizen en in onze omgeving. Vroeger leek het immers een prima bouw- en isolatiemateriaal. Maar als je ’t goed aanpakt, heb je niks te vrezen!

Lees meer

Passeerde jij al eens in het sorteerstraatje in het recyclagepark? Daar kan je nu plastic doppen, CD’s en DVD’s, CDdoosjes en kaarsresten apart kwijt voor optimale recyclage.

Lees meer

Vooral bij appartementen kunnen er gemeenschappelijke kosten en lasten zijn, zoals het onderhoud van de lift, schoonmaakkosten, verbruik van nutsvoorzieningen, …

Lees meer

Bpost gaat in de komende maanden het aantal rode brievenbussen terugschroeven. Voor Haaltert zullen er 3 brievenbussen verwijderd worden: die aan Dries 49 Denderhoutem, Eigenstraat 47 Denderhoutem en Stationsstraat 15 Haaltert.

Lees meer

Cool én goed zichtbaar op de fiets? Yes, you can! Vooral jongeren zijn verkeersslachtoffer in het donker. Jongeren zijn liever cool dan zichtbaar op de fiets en dragen zelden of nooit fluorescerende of reflecterende accessoires. Nochtans bestaan er veel coole en modieuze manieren - zelfs hippe fluohesjes! - om je te laten zien op de weg. 

Lees meer

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Haaltert brengt ter kennis dat een openbaar onderzoek naar bezwaren is ingesteld omtrent de vraag tot de gedeeltelijke verlegging van voetweg 61 in de gemeente Haaltert.

Lees meer

Gemeentebestuur en Sportraad Haaltert huldigen elk jaar inwoners die het voorbije jaar een uitzonderlijke prestatie behaald hebben of die zich jaren verdienstelijk gemaakt hebben in de sport. Stel nu jezelf of iemand anders kandidaat! Dien de kandidatuur in bij de Sportdienst vóór 31 december 2018.

Lees meer

De winter komt eraan en dus wordt het winterplan uit de kast gehaald. Op basis van ervaringen zijn er 3 prioritaire strooiroutes vastgelegd. 

Lees meer
==gemeente==
Deze mail is verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com
Wil je deze nietmeer ontvangen? Uitschrijven
spacer