Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 november 2018

Meer studenten zijn aan de fles

Meer studenten zijn aan de fles

Het alcoholmisbruik onder studenten is in vijf jaar sterk toegenomen. 'We moeten ingrijpen of ook de groep verslaafde studenten zal stijgen.'

Lees verder

Consultancy groeit in farmacie
In een snelgroeiende en steeds complexer wordende markt neemt in de farmacie en biotechnologie de nood aan consultancy toe. De consultants pendelen tussen bedrijven om hen te begeleiden bij de kwaliteitsborging en een optimale validatie van producten en processen. Antwerpenaar Steven Vinkx (33) is sinds 6,5 jaar als consultant aan de slag bij Quality by Design (QbD) in Wilrijk. Hij vindt in de job de uitdagingen en afwisseling die hij zoekt.
Lees verder

Hooggerechtshof Pakistan spreekt terdoodveroordeelde christen vrij

Het Hooggerechtshof in Pakistan heeft woensdag een vrouw vrijgesproken, die in 2010 veroordeeld was tot de doodstraf wegens godslastering. Het gaat om de christen Asia Bibi.

Lees verder

Gerecht krijgt toegang tot alle mogelijke geldtransacties

Het gerecht gaat alle mogelijke geldsporen mogen opvragen, schrijft De Tijd woensdag. Het gaat zowel om vermogen bij zijn vermogensbeheerder, aankopen die men doet met een kredietkaart, transacties via nieuwe betaaldiensten zoals Google Pay, tot een kleine betaling via sms voor een parkeerticket.

Lees verder

Kanye West heeft genoeg van politiek: 'Ik ben gebruikt'

De Amerikaanse rapper Kanye West was de afgelopen weken aanwezig in het Amerikaanse politieke landschap als aanhanger van president Trump. Hij laat via Twitter weten dat hij zich distantieert van politiek.

Lees verder

Plannen voor zware beroepen zijn discriminerend, zegt Raad van State

De plannen van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) voor de zware beroepen zijn discriminerend. Dat zegt de Raad van State in een advies. De onderhandelingen dreigen daardoor nog moeilijker te worden.

Lees verder

Bagageafhandelaars aan het woord: 'Ik ben 33 jaar en mijn rug is stuk'
Niet alleen gebrek aan personeel, ook de bedrijfscultuur bij Aviapartner zit werknemers hoog. Zij ­getuigen anoniem, uit vrees hun job te verliezen.
Lees verder

Treinbegeleiders niet opgezet met verplichte naambadges

Vanaf 1 november moeten treinbegeleiders verplicht een naambadge dragen, omdat ze GAS-boetes mogen uitschrijven. Daarbij is het verplicht identificeerbaar te zijn. Het personeel vreest voor hun veiligheid. 'Het spoorpersoneel wordt nu al vaak geconfronteerd met agressie, zowel fysiek als verbaal', vertelt Gunther Blauwens van ACOD Spoor aan VRT NWS.

Lees verder

Dode en gewonden door explosie in kantoor van Russische veiligheidsdienst

In de noordelijk gelegen Russische havenstad Arkhangelsk zijn een dode en drie gewonden gevallen bij een ontploffing in een regionaal kantoor van de Russische veiligheidsdienst FSB.

Lees verder

'Goede stukken komen altijd terug in de mode'
De Franse Juliette Swildens, het gezicht achter het modelabel Swildens, kreeg mode met de paplepel ingegeven. Haar moeder startte destijds de gekende multimerkenboetiek Merci op. In 2006 lanceerde Juliette haar eigen merk, een mix van bohemien en chic, rock en klassiek. De stijlgeheimen van een echte Parisienne.
Lees verder

Net op tijd voor de feestdagen: deze fles champagne kost 8.000 euro
Het was even nagelbijten voor de brouwers, maar de flessen zijn klaar voor de feestdagen. De Champagne Cuvee Sensorium Brut Premier is vanaf deze maand te koop in de winkels. Prijskaartje? Niet minder dan 8.000 euro. Al krijg je daar zes liter champagne voor.
Lees verder

Steven Vanackere op weg naar Nationale Bank

De federale regering draagt ex-minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) voor om directeur te worden bij de Nationale Bank. Zijn definitieve benoeming is wellicht een formaliteit.

Lees verder

Nieuwe opsporingsberichten over Bende van Nijvel

Het gerecht wil spijtoptanten inzetten in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Ze hopen zo de Bende te ontmaskeren. Daarom verspreidt de politie volgende opsporingsberichten, met informatie over verschillende personen die mogelijk betrokken waren bij de Bende.

Lees verder

Cleveland boekt eerste zege in NBA, twee dagen nadat het coach de laan uitstuurt

Na zes nederlagen heeft Cleveland afgelopen nacht voor het eerst dit seizoen gewonnen in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). De Cavaliers haalden het met 136-114 van Atlanta.

Lees verder

Veljkovic belde geregeld met toprefs: 'Je weet nooit wie meeluistert'

De voetbalmakelaar Dejan Veljkovic heeft volgens telefoniegegevens uit het onderzoek honderden keren gebeld met topref Delferière en tientallen keren met diens collega Bart Vertenten. De inhoud van de gesprekken vindt het gerecht verdacht.

Lees verder

Fausto Masnada pakt eindzege in Ronde van Hainan, slotrit voor Simon Pellaud

De Zwitser Simon Pellaud (Zwitserse selectie) heeft woensdag de negende en laatste etappe in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven. De eindzege is voor de Italiaan Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec).

Lees verder

FIFA-voorzitter wil al meer landen op WK voetbal in Qatar (maar weet nog niet hoeveel)

Wereldvoetbalbond FIFA overweegt het WK van 2022 in Qatar al uit te breiden met meer landen. Met hoeveel is nog niet duidelijk, maar voorzitter Gianni Infantino onderzoekt serieus de mogelijkheden, zei hij op het jaarlijkse congres van de Aziatische voetbalbond in Kuala Lumpur.

Lees verder

Geen enkelbreuk voor KV Mechelen-spits Togui

Geruststellend nieuws voor KV Mechelen. Spits William Togui (22) heeft tegen Tubeke al zeker geen fractuur aan de enkel opgelopen. Verder onderzoek moet later vandaag uitwijzen of het om een barstje in de enkel of zelfs alleen maar een kneuzing zou gaan.

Lees verder

TIP. Belgische mode met fikse kortingen

Wie een zwak heeft voor mooie kleding, maar daar geen fortuin aan wil (of kan) besteden, moeten we waarschijnlijk niet meer vertellen dat de halfjaarlijkse stockverkopen in Brussel en Antwerpen opnieuw voor de deur staan. Een greep uit het aanbod. Opgelet: vergeet geen cash geld mee te nemen, want er is vaak geen bancontact aanwezig.

Lees verder

'I Amsterdam' mag blijven, maar op andere plaats

De I Amsterdam-letters die GroenLinks permanent uit de Nederlandse hoofdstad wilde verbannen, mogen tóch blijven.

Lees verder

"Lewis Hamilton kan records van Michael Schumacher breken"
Nico Rosberg, zelf wereldkampioen in 2016, gelooft dat zijn voormalig teamgenoot en wereldkampioen van 2018 Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher kan breken voor het aantal overwinningen, maar ook het record voor het aantal titels.
Lees verder

Oostenrijk stapt uit nieuw VN-akkoord over migratie: 'Vrezen voor onze soevereiniteit'

Oostenrijk wil zich niet vastpinnen op VN-afspraken die een ondergrens van menselijkheid vastleggen voor migranten. Het land volgt het voorbeeld van de VS en Hongarije

Lees verder

Orang-oetan geboren in Pairi Daiza

Op 30 oktober zijn de orang-oetans Sinta, een vrouwtje van 24 jaar oud, en Gempa, een mannetje van 13 jaar oud, de ouders geworden van een baby. Dat maakt het dierenpark bekend.

Lees verder

Droog en zonnig weekend op komst

We kunnen ons donderdag en vrijdagochtend nog verwachten aan buien, maar vrijdag wordt het overal droog en wisselen wolkenvelden af met brede opklaringen. In het weekend wordt het droog en overwegend zonnig.

Lees verder

De 5 beste films van de week
Tijdloze schoonheid is wat u krijgt in 'Cold war', een romantisch drama dat het hart vervult van melancholie. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Houdt akkoord Aviapartner stand? 'Kunnen directie geen dwangsommen opleggen, hé'

Zowel bonden als directie bij Aviapartner zijn blij met een 'mooi akkoord'. Maar de kloof tussen de twee blijft diep. Wordt het akkoord ook uitgevoerd? 'We kunnen de directie geen dwangsommen opleggen, hé.'

Lees verder

Bekendste Belgische modefotograaf heeft nu ook eigen kleding

De Belgische modefotograaf Willy Vanderperre brengt normaal het werk van anderen in beeld, maar mocht op vraag van de Antwerpse boetiek Vier nu ook zelf een kledingcollectie uitwerken.

Lees verder

Zomerweer tot 31 graden in Griekenland

In Griekenland kunnen toeristen nog een paar dagen van laat zomerweer genieten.

Lees verder

Ruimtetelescoop Kepler 'met pensioen' in ruimte

Na een verblijf van negen jaar in de ruimte is de ruimtetelescoop Kepler zoals verwacht zonder brandstof gevallen.

Lees verder

'Duizend agenten' gaan komende weken geen boetes uitschrijven uit protest

Agenten uit het hele land zijn van plan om van 1 tot 15 november geen processen-verbaal uit te schrijven voor verkeersovertredingen. De actie wordt georganiseerd door de geheime Facebookroep 'Police Unifying Movement'.

Lees verder

Vanaf vandaag werken Europese vrouwen gratis

De vrouwenbewegingen PES Women en Zij-kant roepen op 31 oktober de 'Europese Unequal Pay Day' uit. Omdat vrouwen in Europa gemiddeld 16 procent minder verdienen dan mannen, werken ze volgens hun berekeningen twee van de twaalf maanden per jaar gratis, in vergelijking met hun mannelijke collega's.

Lees verder

Hongaarse journaliste die migranten liet struikelen vrijgesproken

De Hongaarse journaliste Petra László, die twee jaar geleden migranten liet struikelen, is in hoger beroep vrijgesproken.

Lees verder

Lionel Messi traint opnieuw, Neymar riskeert celstraf van zes jaar

Lionel Messi heeft vandaag terug meegetraind bij FC Barcelona, voor het eerst sinds hij anderhalve week geleden een breuk opliep in zijn rechterarm. Dat maakte de Catalaanse topclub bekend op Twitter. Zijn collega-superster Neymar riskeert dan weer zes jaar cel.

Lees verder

The handmaid's tale is terug

Canvas begint woensdag aan het tweede seizoen van 'The handmaid's tale'. Daarna een documentaire over de tienduizenden jaarlijkse drugsdoden in de VS. Als dat u allemaal te deprimerend klinkt, besef dan dat Een vanavond uitpakt met Kobe Ilsen.

Lees verder

India onthult grootste standbeeld ter wereld
In de Indische deelstaat Gujarat is woensdag het 'Standbeeld van eenheid' onthuld, met zijn 182 meter het hoogste standbeeld ter wereld. Het beeld is een eerbetoon aan Sardar Vallabhbhai Patel, een held van de Indiase vrijheidsstrijd en de eerste vicepremier van het land.
Lees verder

Kevin De Bruyne voor de tweede keer papa: na Mason Milian is er nu Rome

Heuglijk nieuws ten huize Kevin De Bruyne. De 27-jarige Rode Duivel zag zijn echtgenote Michèle Lacroix bevallen van een tweede zoontje, Rome.

Lees verder

Naomi Watts krijgt rol in Game of Thrones-prequel

De actrice Naomi Watts krijgt een hoofdrol in de prequel van de HBO-reeks Game of Thrones.

Lees verder

Europese Commissie bezorgd over treinfusie Alstom-Siemens

Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager vreest dat een alliantie tussen de treinbouwers Alstom en Siemens de concurrentie kan verminderen voor de levering van meerdere treintypes en signalisatiesystemen.

Lees verder

'Khashoggi werd meteen gewurgd nadat hij consulaat was binnengegaan'

De Saudische dissident en journalist Jamal Khashoggi werd meteen gewurgd nadat hij begin oktober het Saudische consulaat in Istanbul was binnengewandeld. Dat zegt de hoofdaanklager in de Turkse stad.

Lees verder

River Phoenix, 25 jaar dood, maar springlevend in de verbeelding

River Phoenix is 25 jaar dood, maar springlevend in de verbeelding van fans en collega's. Zijn vriendin Samantha Mathis spreekt over de jongen achter de mythe.

Lees verder

Belgen betrapt op smokkelen van meer dan 200 kilogram drugs in Malaga

Drie personen met de Belgische en Britse nationaliteit zijn woensdag opgepakt voor drugshandel in de Spaanse stad Antequera, nabij Malaga. Dat meldt de krant La Opinion de Malaga. De Spaanse politie maakte niet bekend hoeveel Belgen er opgepakt zijn.

Lees verder

Hoe waarheidsgetrouw is Neil Armstrong-biopic First Man?

Regisseur Damien Chazelle heeft met First Man een interessante Neil Armstrong-biopic gemaakt. Maar hoe waarheidsgetrouw is de film?

Lees verder

Broer Abdeslam veroordeeld voor overval op ambtenaren Molenbeek

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Mohamed Abdeslam woensdag tot dertig maanden cel effectief veroordeeld. De broer van terrorist Salah Abdeslam kreeg die straf voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, die zowat 70.000 euro naar de bank brachten.

Lees verder

'Beyoncé kan niet langer samenwerken met Topshop'

Beyoncé wordt door een groot aantal fans opgeroepen om haar kledinglijn Ivy Park niet langer via Topshop te verkopen, nu ceo Philip Green onder vuur ligt voor grensoverschrijdend gedrag en racisme.

Lees verder

Mysterie in New York: twee zussen vastgebonden in Hudson gevonden

De politie van New York onderzoekt de dood van twee zussen uit Saudi-Arabië. Vorige week spoelden hun lichamen - samengebonden met tape - aan op de oever van de Hudson-rivier in New York City.

Lees verder

Deze zeldzame octopus lijkt verdacht veel op Dumbo
Wetenschappers hebben voor de kust van de Amerikaanse staat Californië een zeldzame octopus gespot. Het dier heeft flappende vinnen aan de kop. Daarom wordt hij 'Dumbo' genoemd, naar de bekende olifant van Disney.
Lees verder

Lancering Sojoez mislukte door defecte sensor

Aan de basis van de mislukte lancering van de Sojoez-draagraket van bijna drie weken geleden, ligt een defecte sensor. Dat defect zorgde ervoor dat de eerste trap en de tweede trap van de draagraket foutief uiteengingen.

Lees verder

Houthalens restaurant maakt zaak liever niet leeg voor Kanye West: 'Mijn klanten gaan voor'

Het nieuws dat superster Kanye West gisterenavond een basketbalmatch in Houthalen bijwoonde sloeg in als een bom. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd en sociale media stonden in rep en roer. Maar niet iedereen sprong in de lucht voor Yeezy zijn komst. Bij Fratelli in Houthalen zagen ze de man van Kim Kardashian liever niet komen. 'Hij was welkom, maar mijn klanten gaan voor.'

Lees verder

Deze huiveringwekkende horrorfilms bezorgen u vannacht nachtmerries

Geen Halloween zonder horrorfilms. Ook op de televisie passeren woensdagavond dus een flink pak seriemoordenaars, poltergeisten en exorcisten.

Lees verder

Aanhoudende vertragingen van Beneluxtrein door softwareprobleem

De aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en Amsterdam worden veroorzaakt door softwareproblemen. De softwareproblemen worden pas 'voor kerst' opgelost.

Lees verder

Giro plant wel de nodige tijdritkilometers in

De 102ste editie van de Ronde van Italië, die volgend jaar van 11 mei tot 2 juni gereden wordt, zal bijna 60 kilometer tegen de klok, verdeeld over drie tijdritten, bevatten. Dat maakten de organisatoren woensdag bekend in Milaan. De renners komen tussen startplaats Bologna en de eindstreep in Verona ook zeven keer bergop aan.

Lees verder

'Brussels Airport werkt vanaf donderdag weer als vanouds'

Nu de directie van Aviapartner en de vakbonden tot een akkoord zijn gekomen, verwacht Brussels Airport dat de situatie op de luchthaven donderdag genormaliseerd zal zijn.

Lees verder

Zoon van in helikoptercrash overleden eigenaar van Leicester en OHL: "Ik wil mijn vaders levenswerk voortzetten"

De zoon van Vichai Srivaddhanaprabha, die zaterdag om het leven kwam bij een helikoptercrash, heeft beloofd om het levenswerk van zijn vader voort te zetten. Dat deed Aiyawatt Srivaddhanaprabha woensdag in een persbericht op de website van Leicester City.

Lees verder

'Eind november akkoord over de Brexit'

De Britse Brexit-minister Dominic Raab denkt dat er een akkoord over de Brexit kan bereikt worden voor 21 november. Dat schrijft hij in een brief aan het Britse parlement.

Lees verder

Lokeren verrast met statement: "Voorzitter Lambrecht wil club dit seizoen nog verkopen"

Eersteklasser Lokeren heeft woensdagavond een verrassend statement verspreid. Daarin staat te lezen dat voorzitter Roger Lambrecht (87) de club nog tijdens het lopende seizoen wil verkopen. "Er wordt gezocht naar een overnemer die de club een warm hart toedraagt en over voldoende financiële armslag beschikt", stellen de Oost-Vlamingen.

Lees verder

Amerikaanse synagogeschutter aangeklaagd voor haatmisdrijven

De man die beschuldigd wordt van de schietpartij in een synagoge in Pittsburg waarbij zaterdag 11 doden vielen, is aangeklaagd voor 44 misdrijven, waarvan sommige met de doodstraf kunnen worden bestraft.

Lees verder

Charleroi heeft geen kind aan Groningen in FIBA Europe Cup

Charleroi heeft woensdagavond in de Spiroudôme zijn tweede Europese overwinning op een rij geboekt. De troepen van coach Brian Lynch maakten in de FIBA Europe Cup brandhout van het Nederlandse Groningen. Le Spirou won overtuigend met 92-64 (rust: 44-32).

Lees verder

Dortmund en Witsel hebben verlengingen nodig tegen tweedeklasser in Duitse beker

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond zonder veel overschot geplaatst voor de achtste finales van de Duitse beker. De leider in de Bundesliga won na verlengingen met 3-2 van tweedeklasser Union Berlijn.

Lees verder

Ontvoerders eisen 5 miljoen dollar losgeld voor achternicht Gabriel García Márquez

In Colombia eisen ontvoerders 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) losgeld voor de achternicht van de bekende Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.

Lees verder

Interimcoach Solari debuteert bij Real Madrid met ruime zege tegen derdeklasser

Real Madrid heeft woensdagavond de debuutwedstrijd van kersvers trainer Santiago Solari gevierd met een ruime zege in de zestiende finales van de Copa del Rey. De Koninklijke versloeg de derdeklasser Melilla met 0-4.

Lees verder

Genk buigt achterstand in topper tegen Antwerp nog om in zege

Racing Genk heeft in de topper bij Antwerp een 2-0 achterstand bij de rust nog omgebogen in een 2-4-zege, dankzij een dolle tweede helft. Zaterdag staat de topper tegen Club op het programma.

Lees verder

KV Kortrijk geeft dubbele voorsprong uit handen tegen Waasland-Beveren

KV Kortrijk en Waasland-Beveren hebben op de midweekspeeldag 2-2 gelijkgespeeld. De Kerels stonden halfweg op een dubbele voorsprong, maar na rust kregen ze een lesje in efficiëntie van Waasland-Beveren, dat op een diefje een punt meegriste. Kortrijk laat opnieuw een kans liggen om dichter bij Play-Off 1 te sluipen.

Lees verder

Eupen in blessuretijd voorbij Cercle Brugge

Een saaie affiche werd alsnog een behoorlijk kijkstuk aan de Oostkantons. Omdat zowel Nardi als Van Crombrugghe goede keepers zijn bleef het lang 0-0 maar de toegevoegde gaf er nog een compleet andere wending aan. Wie anders dan Luis Garcia toonde nog eens hoe het moest en brak verdiend de ban. Fall volgde zijn voorbeeld zodat het alsnog 2-0 werd. 6 op 6 voor Eupen en weg degradatiespook. Als Cercle zaterdag niet wint van Moeskroen zou het wel eens in Brugge kunnen opduiken.

Lees verder

'Hele dossier Bende van Nijvel gemanipuleerd, maar niet door mijn team'

Freddy Troch, de voormalige Dendermondse onderzoeksrechter die aan het hoofd stond van de Delta-cel die naar de Bende van Nijvel zocht, stelt zich vragen bij de uitzending van 'Faroek'. Daarin zei het federaal parket dat de vondst door de Delta-cel van bewijsmateriaal in het kanaal in Ronquières een poging tot manipulatie van het onderzoek was.

Lees verder

Westerlo wint op een diefje in Roeselare en klimt naar derde plek in Proximus League

KVC Westerlo heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd van de tiende speeldag op het veld van Roeselare gewonnen met 0-1. Door het late doelpunt van Lukas Van Eenoo wippen de Kemphanen over Beerschot Wilrijk en Lommel naar de derde plek.

Lees verder

Thorgan Hazard krijgt met Mönchengladbach zware 0-5 om de oren in Duitse beker

Borussia Mönchengladbach is er woensdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van de DFB Pokal. Met Thorgan Hazard tussen de lijnen leed Gladbach een pijnlijke 0-5 thuisnederlaag tegen Bayer Leverkusen.

Lees verder

Trump bereid 'tot 15.000 soldaten' in te zetten aan grens met Mexico

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag verzekerd dat hij bereid is om tot 15.000 soldaten in te zetten aan de grens met Mexico. Zo wil hij verhinderen dat de groep migranten die vanuit Midden-Amerika onderweg is naar de VS de grens zou oversteken.

Lees verder

Na fataal ongeval: 'Fabrikant stint geeft geen informatie aan inspectie'

De fabrikant van de stint, de elektrische bolderkar waarmee in Nederland een dramatisch ongeval gebeurde, heeft geen gehoor gegeven aan meerdere verzoeken van de inspectie (ILT) om informatie over het voertuig. Dat maakte de Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen woensdag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder

Peruaanse oppositieleidster Keiko Fujimori 36 maanden in voorlopige hechtenis

De Peruaanse oppositieleidster Keiko Fujimori moet 36 maanden naar de cel, terwijl een aanklacht voor witwassen verder wordt onderzocht. Dat besliste een rechter woensdag.

Lees verder

Braziliaanse minister van Defensie wil sluipschutters inzetten tegen gewapende criminelen
Augusto Heleno, de toekomstige minister van Defensie in de nieuwe Braziliaanse regering onder Bolsonaro, heeft woensdag gepleit voor het inzetten van sluipschutters tegen gewapende criminelen.
Lees verder

Geen nieuw Roundup-proces: slachtoffer aanvaardt schadevergoeding

Het 'Roundup-proces' in Californië moet niet worden overgedaan. De Amerikaanse schoolconciërge die terminaal ziek werd na jarenlang werken met de onkruidverdelger Roundup, gaat akkoord met de 78,5 miljoen dollar schadevergoeding die de rechtbank hem toewees.

Lees verder

Jongeren dagen Franse politie uit tijdens Halloween-nacht

In verschillende Franse steden, onder meer in Lyon, zijn er in de nacht van woensdag op donderdag incidenten geweest met jongeren. De voorbije dagen circuleerde op sociale media een oproep om de politie aan te vallen tijdens Halloween. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, gaf zijn prefecten de opdracht om extra agenten in te zetten.

Lees verder

Nieuwe aanklacht tegen Weinstein, van 16-jarig meisje

Er is een nieuwe aanklacht bekend tegen voormalig Hollywood-producer Harvey Weinstein. Die wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een meisje van amper zestien jaar oud, zo blijkt uit een reeks gerechtsdocumenten die Sky News kon inkijken.

Lees verder

Seksueel misbruik is 'deel van dagelijks leven' in Noord-Korea

Seksueel misbruik is zo wijdverbreid in Noord-Korea dat het voor veel vrouwen 'deel van het dagelijks leven' is geworden. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

Lees verder

Hoe steun ik iemand in rouw?
Vraag ik een rouwende hoe het gaat? Wat kan ik doen om te helpen? Wat schrijf ik op een rouwkaart?
Lees verder