Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 november 2018

Kippen zigeunerburgers en kippenballetjes uit Okay teruggeroepen wegens salmonella: “Consumeer het product niet”

Kippen zigeunerburgers en kippenballetjes uit Okay teruggeroepen wegens salmonella: "Consumeer het product niet"
Het bedrijf Pluimveeslachterij Lammens heeft in overleg met het Federaal Voedselagentschap besloten om de kippen zigeunerburgers en kippenballetjes uit de verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument. Het gaat om producten met een met uiterste consumptiedatum op 1 november, die verdeeld...
Lees verder

Regering draagt oud-minister Steven Vanackere voor als directeur bij de Nationale Bank
De federale regering draagt oud-minister van Financiën Steven Vanackere voor als directeur bij de Nationale Bank. Dat schrijft De Tijd, en het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bevestigt het nieuws.
Lees verder

TravelBird op randje van faillissement: "Het doek is helaas gevallen"
Reisorganisatie TravelBird staat op het randje van het faillissement. Het verkeert al langer in financiële problemen, en vroeg vandaag uitstel van betaling. Gisteren ketste een overname door een grote buitenlandse partij af, zo meldt onder meer De Telegraaf.
Lees verder

Proximus trekt de prijzen op: populaire bundels worden duurder
Proximus verhoogt op 1 januari enkele van zijn prijzen, zo kondigt de telecomoperator aan in een persbericht. De populaire bundels Tuttimus en Familus worden duurder, net als de optionele sportpakketten en enkele oude abonnementsformules.
Lees verder

Houthalens restaurant maakt zaak liever niet leeg voor Kanye West
Het nieuws dat superster Kanye West gisterenavond een basketbalmatch in Houthalen bijwoonde sloeg in als een bom. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd en sociale media stonden in rep en roer. Maar niet iedereen sprong in de lucht voor Yeezy zijn komst. Bij Fratelli in Houthalen zagen ze de man...
Lees verder

In het wild ernstig bedreigd, maar uit Pairi Daiza heuglijk nieuws: orang-oetan geboren in dierenpark
Dierenpark Pairi Daiza heeft woensdag heuglijk nieuws de wereld ingestuurd. In het park werd een baby orang-oetan geboren.
Lees verder

Agenten zeggen in geheime Facebookgroep geen boetes uit te schrijven van 1 tot 15 november
Agenten uit heel het land zijn van plan om van 1 tot 15 november geen processen verbaal uit te schrijven voor verkeersovertredingen. De actie wordt georganiseerd door de geheime Facebookroep 'Police Unifying Movement'.
Lees verder

TUI fly-directeur helpt bagage lossen en laden: "Doe het eens zelf, dan weet je wat het is"
Ondanks de staking van Aviapartner op Zaventem, heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly nog geen enkele vlucht moeten schrappen. Stewards, stewardessen, maar ook de directeur steekt een handje toe om alles optimaal te laten verlopen.
Lees verder

Wat omvat het akkoord bij Aviapartner: verlaging van werkdruk, investeringen in materiaal en premies
De grote pijlers van het akkoord dat de vakbonden en de directie van bagageafhandelaar Aviapartner woensdagochtend afsloten zijn de verlaging van de werkdruk, investeringen in materiaal, premies voor het personeel en een betere opvolging van deze punten. Dat meldt de christelijke vakbond ACV...
Lees verder

Vrijspraak voor geweld tegen moeder en ex-vrouw
F.S. haalt opgelucht adem. Vorige maand vorderde het parket nog vier jaar cel tegen de man wegens bedreigingen, belaging en mishandeling van zijn moeder en ex-vrouw. Woensdag werd hij vrijgesproken.
Lees verder

DISCUSSIE. Moet er worden opgetreden tegen het problematisch drinkgedrag van studenten?
Het aantal problematische drinkers onder de studenten is sterk toegenomen. Vandaag drinkt 37% van hen te veel alcohol, tegenover 26% vijf jaar geleden. Moeten universiteiten, steden en overheden meer tussenkomen in het alcoholmisbruik van studenten?
Lees verder

Met voodoo de Antwerpse prostitutie in gedwongen: minderjarige meisjes kwamen onder meer in berucht café 't Keteltje terecht
Zes Nigerianen worden ervan verdacht minderjarigen naar Antwerpen gesmokkeld te hebben. Hier werden de meisjes de prostitutie in gedwongen. De bende riskeert tot 8 jaar cel.
Lees verder

Politie waarschuwt: wees op je hoede als je naar het kerkhof gaat
Het is al dagen erg druk op en rond de kerkhoven en daar maken mensen met minder goede bedoelingen handig gebruik van. De politie kreeg al verschillende klachten over diefstallen uit voertuigen en maar één goede raad: laat niets in je voertuig liggen als je een bloempot op het graf van een geliefde...
Lees verder

'Hele dossier Bende van Nijvel gemanipuleerd, maar niet door mijn team'
Freddy Troch, de voormalige Dendermondse onderzoeksrechter die aan het hoofd stond van de Delta-cel die naar de Bende van Nijvel zocht, stelt zich vragen bij de uitzending van 'Faroek'. Daarin zei het federaal parket dat de vondst door de Delta-cel van bewijsmateriaal in het kanaal in Ronquières...
Lees verder

Apothekers luiden alarmbel: groot tekort aan medicijnen, ruim 400 middelen niet leverbaar
De Apothekersbond luidt de alarmbel want momenteel zijn ruim 400 medicijnen niet leverbaar. "We kunnen mensen niet meer voorthelpen", zegt woordvoerder LIeven Zwaenepoel aan VTM.
Lees verder

33 jaar na overval op Aalsterse Delhaize door Bende van Nijvel komt er een nieuwe witte mars
In Aalst zal er op 9 november een witte mars door de stad trekken, 33 jaar na de aanslag op de Aalsterse Delhaize, waarbij acht doden vielen. "We willen dat er iets verandert bij de slachtofferhulp in ons land, niet alleen voor slachtoffers van de Bende van Nijvel, maar ook voor die van Dutroux,...
Lees verder

Test Aankoop niet te spreken over nieuwe regels van Ryanair: "Italië heeft ze al opgeschort, dat moet bij ons ook"
Test Aankoop is niet te spreken over de nieuwe regels omtrent handbagage van Ryanair. Vanaf 1 november mogen passagiers geen trolleys meer meenemen in handbagage tenzij ze bijbetalen om de koffer te laten checken of een priority-ticket kopen. "Dit kan niet", zegt Jens Van Herp van Test Aankoop. "De...
Lees verder

Auto met vrouw stevig vastgebonden in koffer uit de Samber gehaald
In Namen is een voertuig uit de Samber gehaald met in de koffer het lichaam van een vrouw. Dat meldt La DH op zijn website. Het is niet duidelijk of er ook nog andere lichamen in de wagen zaten. Volgens bronnen bij DH kan er ook nog een lichaam in het water liggen.
Lees verder

Vanuit Deurne op familiebezoek in Polen of Marokko: TUI Fly legt extra vluchten in naar herkomstlanden
Luchtvaartmaatschappij TUI Fly gaat vanaf de paasvakantie in 2019 twee keer per week van Deurne naar de Poolse stad Lublin vliegen. Er komen ook rechtstreekse verbindingen van Deurne naar Tanger in Marokko en Enfidha in Tunesië.
Lees verder

Miss België Angeline Flor Pua slaagt in laatste examen lijnpiloot: "Nog elf jaar afbetalen voor mijn studies"
Miss België zijn en met bravoure je eindexamen als lijnpiloot afleggen: de Antwerpse Angeline Flor Pua (23) deed het en tekent zo voor een sprookje in het kwadraat. Na Miss World kan ze effectief gaan solliciteren en commandant worden.
Lees verder