Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 november 2018

Hoeveel verdient een arts in uw ziekenhuis?

Hoeveel verdient een arts in uw ziekenhuis?
Om de puzzel te leggen, moet je alle stukjes hebben. De Morgen ging op zoek naar de gemiddelde jaarinkomens van onze dokters, want net dit puzzelstukje ontbreekt in de zoektocht naar het betaalbaar houden van onze gezondheidszorg. Hoeveel verdient een arts-specialist in uw ziekenhuis? 
Lees verder

Hoeveel verdient een arts in AZ Monica Deurne?
Om de puzzel te leggen, moet je alle stukjes hebben. De Morgen ging op zoek naar het gemiddelde jaarinkomen van uw dokter. Want net dit puzzelstukje ontbreekt in de zoektocht naar het betaalbaar houden van onze gezondheidszorg. Hoeveel verdient een specialist in AZ Monica Deurne?
Lees verder

Hoeveel verdient een arts in AZ Maria Middelares Gent?
Om de puzzel te leggen, moet je alle stukjes hebben. De Morgen ging op zoek naar het gemiddelde jaarinkomen van uw dokter. Want net dit puzzelstukje ontbreekt in de zoektocht naar het betaalbaar houden van onze gezondheidszorg. Hoeveel verdient een specialist in AZ Maria Middelares?
Lees verder

Hoeveel verdient een arts in AZ Sint-Blasius Dendermonde?
Om de puzzel te leggen, moet je alle stukjes hebben. De Morgen ging op zoek naar het gemiddelde jaarinkomen van uw dokter. Want net dit puzzelstukje ontbreekt in de zoektocht naar het betaalbaar houden van onze gezondheidszorg. Hoeveel verdient een specialist in AZ Sint-Blasius?
Lees verder

Brusselse kleuter die anderhalf jaar in jihadistenkamp in Syrië verbleef, is terug in ons land
De Brusselse kleuter Yasmine (4) is om 17.15 uur op de luchthaven van Zaventem geland, nadat ze gisteren in Turkije herenigd was met haar moeder. Het meisje verbleef anderhalf jaar in een jihadistenkamp in Syrië, gelieerd aan al-Qaida. Haar vader was daarbij aangesloten, maar sneuvelde. 
Lees verder

2 op de 3 ziekenhuizen geven toe dat artsen niet alle incidenten met implantaten aangeven
2 op de 3 ziekenhuizen geven toe dat niet alle incidenten met implantaten worden aangegeven bij de overheid. Dat blijkt uit een rondvraag die Knack, De Tijd en Le Soir hebben gedaan bij 48 Belgische ziekenhuizen in het kader van de 'Implant Files'.
Lees verder

Gezocht maar nog altijd niet gevonden: hulpverlener voor deradicalisering in de gevangenissen
Na de aanslag in Luik kondigde minister Vandeurzen (CD&V) een verdubbeling aan van de hulpverleners voor deradicalisering in de gevangenissen: van twee naar vier. Dat was in juni. Sinds half oktober zijn ze eindelijk met drie, maar in januari vertrekt er weer een. "Zulke mensen, die gepokt en gemazeld zijn in zowel hulpverlening als radicale islam, lopen niet dik gezaaid."
Lees verder

Man achter Vlaamse gele hesjes gelinkt aan extreemrechtse Voorpost
De gelehesjesbeweging 'Leg Vlaanderen plat' zegt zich uitdrukkelijk te willen profileren als apolitiek. Maar de Nederlandse oprichter Marko Kleijn maakte vroeger deel uit van Voorpost. Die extreemrechtse actiegroep claimt ook benaderd te zijn in verband met de manifestaties in Limburg.
Lees verder

Stropers krijgen vrij spel door onderbemanning bij Natuurinspectie: "Schandalig dat er in Vlaanderen geen handhaving is"
Een dierenkarkas in een natuurgebied? Wandelaars of jagers die het melden, krijgen bij de natuurinspectie vaak geen gehoor. Onderbemand, klinkt het, zelfs als het om stroopactiviteiten lijkt te gaan. "We voelen dat het geen prioriteit is." 
Lees verder

Polemiste Emmanuelle Praet, twee dagen na haar gedwongen vertrek bij RTL: "Ik voel me uitgeperst"
"Ik voel me een beetje een marionet", zegt Emmanuelle Praet, 48 uur na haar ontslag als polemiste bij RTL. "Een citroen van controversiële meninkjes die op een gegeven moment was uitgeperst."
Lees verder

Een goede balans tussen werk en gezin, kan de 30 urenweek ervoor zorgen?
Een voltijdse job van amper vier werkdagen voor hetzelfde loon? Critici noemen het een verre utopie, maar nooit was de collectieve 30 urenweek zo dichtbij. Politicoloog Olivier Pintelon schreef een boek over de haalbaarheid ervan, en vrouwenorganisatie Femma voegt de daad bij het woord. Hebben we de heilige graal naar een betere werk-gezinbalans gevonden?
Lees verder

NMBS laat 60 miljoen euro liggen door verjaren van onbetaalde boetes
De NMBS heeft zo'n 60 miljoen euro aan onbetaalde boetes laten verjaren. Ze moet daarnaast nog 267 miljoen euro innen. Ook dat bedrag dreigt grotendeels in rook op te gaan.
Lees verder

De Lijn en het Brussels Gewest samen rond de tafel over Brussel-Noord "in constructieve sfeer"
De Lijn en de bevoegde diensten van het Brussels Gewest hebben gisteren rond de tafel gezeten over de problematiek van de halte aan het Noordstation. Dat meldt persagentschap Belga.
Lees verder

The Advocado Show strijkt neer in Brussel, maar is zo'n restaurant wel ecologisch verantwoord?
Brussel krijgt zijn eigen The Avocado Show. Het succesvolle restaurantconcept drijft op Instagram en de hype rond avocado's, maar heeft ook een schaduwkantje: avocado's en de klimaatzaak gaan niet goed samen. 
Lees verder

1 euro voor een postzegel: prijs stijgt volgend jaar met 15 procent
De prijs van een prior postzegel stijgt op 1 januari met 14,9 procent tot 1 euro. Dat meldt het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie, dat de verhoging heeft goedgekeurd. De nieuwe non-priorzegel zal 0,95 euro kosten. Vandaag kost een postzegel nog 0,87 euro.
Lees verder

Zoo van Antwerpen heeft er een nieuwe ster bij: babygorilla trekt alle aandacht naar zich toe
38 jaar was het geleden, maar afgelopen nacht was het zover: er is een babygorilla in de Zoo van Antwerpen geboren. Of het een jongen of een meisje is, kunnen de verzorgers nog niet zien. "Moeder Mayani doet het fantastisch. We laten de natuur haar werk doen."
Lees verder

Professor Guido Van Hal: "Tieners laten drinken, dat is spelen met ons intellectueel kapitaal"
Wordt het een zoveelste kater of komt er dan toch een kinderalcoholkliniek? Vrijdagavond, na de Rode Neuzen-show, valt het vonnis voor professor Guido Van Hal. "Het blijft maar wachten op Godot."
Lees verder

Het mestprobleem gaat verder dan de veestapel in Vlaanderen
Het weer zit tegen, boeren volgen de regels niet en kunstmest is in opmars. Feit is: er zit te veel nitraat in de Vlaamse rivieren. Is het terugdringen van de veestapel een duurzamere oplossing?
Lees verder

Joodse gemeenschap eist onderzoek naar rol NMBS bij deportaties in WO II
De Joodse gemeenschap eist een onderzoek naar de rol van de NMBS bij de deportaties in WO II. De oproep komt er nadat de Nederlandse Spoorwegen (NS) schadevergoedingen gaat betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust.
Lees verder

Delphine Boël en koning Albert II volgende week in ziekenhuis verwacht voor DNA-test
Delphine Boël, haar moeder en Koning Albert II worden volgende week in het Brusselse Erasmusziekenhuis verwacht om een DNA-test te ondergaan. Dat meldt De Standaard. Alle drie kregen ze een officiële oproepingsbrief in de bus. Het is niet duidelijk of de voormalige koning op de uitnodiging zal ingaan. 
Lees verder