Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 november 2018

Gemeente Mol: Eenrichtingsverkeer in deel Martelarenstraat een week verlengd tot 9 november

Eenrichtingsverkeer in deel Martelarenstraat een week verlengd tot 9 november

Door onvoorziene omstandigheden geldt in een deel van de Martelarenstraat nog tot en met 9 november eenrichtingsverkeer vanuit het Centrum richting Millegem. Eerder werd gemeld dat de maatregel zou gelden tot 2 november. Het verkeer in de tegengestelde rijrichting wordt omgeleid via de Oude Molenstraat, Ginderbroek en Nieuwstraat. Deze tijdelijke verkeersmaatregel is noodzakelijk om alle betonplaten van de rijweg op te persen en opnieuw vast te zetten. Het eenrichtingsverkeer in de Martelarenstraat situeert zich tussen de Pater Van Henxthovenstraat en Oude Molenstraat.

Lees verder

Knuffeloma's/opa's gezocht die knuffel willen knutselen voor kindjes spoeddienst

Het Heilig Hartziekenhuis zoekt 'knuffeloma's en -opa's die op vrijwillige basis knuffels willen knutselen. De zelfgemaakte knuffels, ook wel 'Hartverwarmertjes' genoemd, worden op de spoedgevallendienst aan kinderen gegeven als troost en beloning. Wil jij knuffeloma/opa worden? Stuur dan een mailtje naar spoedhartverwarmertjes@gmail.com. Meer info vind je op www.hartverwarmertjes.be.

Lees verder

Bevoegdheidsverdeling en samenstelling nieuwe bestuursploeg bekendgemaakt

Op zaterdag 3 november stelde de nieuwe bestuursploeg voor 2019 – 2024 zich voor. CD&V en N-VA zullen onze gemeente de komende zes jaar besturen met een college samengesteld uit vijf vrouwen en vijf mannen. Wim Caeyers (CD&V) wordt burgemeester, AndrĂ© Verbeke (N-VA) eerste schepen.

Lees verder

Minder vrachtverkeer door Sluis, Achterbos en Millegem? Kom naar de dialoogmarkt

Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om 22 november tussen 18 en 21 uur langs te komen op de dialoogmarkt in de raadzaal van 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Deze dialoogmarkt vormt een onderdeel van de procedure om een verbindingsweg tussen de N18 (Turnhoutsebaan) en N118 (gewestweg Retie – Geel) te realiseren. Deze ontbrekende schakel in het wegennet is noodzakelijk om doorgaand vrachtverkeer te weren uit de gehuchtskernen van Sluis, Achterbos en Millegem. Het gemeentebestuur is al vele jaren vragende partij voor deze verbinding en ijvert achter de schermen voor een snelle realisatie ervan. 

Lees verder