Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 november 2018

Gemeente Mol: Beurtelings verkeer gedeelte Postelsesteenweg vanaf 26 november

Beurtelings verkeer gedeelte Postelsesteenweg vanaf 26 november

Vanaf maandag 26 november tot en met 21 december geldt op de Postelsesteenweg, gedeelte tussen kruispunt Wezel – Postelweg tot aan de Kiezelweg, beurtelings verkeer. Het beurtelings verkeer wordt geregeld door tijdelijke verkeerslichten. De maatregelen zijn nodig als voorbereiding op de aanleg van het fietspad langs de Postelsesteenweg. Tijdens deze periode zijn het de nutmaatschappijen die de nodige kabels aanbrengen.

Lees verder

515 woningen staan op vermoedenslijst leegstand

Op basis van een eerste volledige inventarisatie door het gemeentebestuur prijken 515 woningen op de vermoedenslijst leegstand. Deze lijst werd per cluster van gehuchten het afgelopen jaar overgemaakt aan intercommunale IOK. Op basis van deze lijst gaat IOK aan de slag voor een extra controle om te bepalen of de woning al dan niet in het leegstandsregister hoort. Wanneer een woning langer dan 12 maanden onafgebroken op deze lijst staat, dan betaalt de eigenaar een leegstandsbelasting. De eerste administratieve aktes die eigenaars informeert over een opname in het register, zullen eind november door IOK verzonden worden.

Lees verder

Aansteken kerstverlichting winkelstraten al op 1 december

Op vraag van de Molse Handelaarsvereniging wordt de kerstverlichting in de winkelstraten van het Centrum al op 1 december aangestoken. Ook het oud-gemeentehuis baadt weer in een 'lichtjasje'. Vorige jaren gebeurde dit pas na Sinterklaas op 7 december. Het gemeentebestuur voorziet voor deze energiezuinige sfeerverlichting een budget van 14.711 euro, een investering die past binnen de initiatieven rond de kernversterking. De kerstbomen gebruikt met de kerstmarkt op 9 december krijgen achteraf een plaatsje op de verschillende pleintjes en sieren in deze periode het handelscentrum. Op 6 januari doven we de kerstverlichting.

Lees verder

Casa Pasta in Voogdijstraat is vierde laureaat van 'Probeer een Winkel'

Casa Pasta is onze vierde laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van 'Probeer een Winkel'. Steven Verboven en Lore Vandeplas openen op 17 december in de Voogdijstraat 20 een pastabar voor take-away en leveringen aan huis. Alle sauzen zijn huisgemaakt. Steven en Lore krijgen nu voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Het gemeentebestuur wenst hen alvast veel succes.

Lees verder