Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 november 2018

Gemeente Balen: Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT
WATWAT is een gloednieuw jongereninformatiemerk dat 11- tot 24-jarigen betrouwbare informatie op maat wil bieden. Het platform bundelt op www.watwat.be alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work of de Privacycommissie.
Lees verder

Bijna half miljoen Belgen geregistreerd op BE-Alert, jij ook?
Al 490.000 Belgen, onder wie 1.750 Balenaars, hebben zich geregistreerd op BE-Alert. Zij worden bij een noodsituatie meteen verwittigd via sms, telefoon of mail. Wil jij dat ook? Schrijf je dan in op www.be-alert.be en doe mee aan de challenge om tegen eind dit jaar 520.000 registraties te halen.
Lees verder

Opruiming kerkhoven vanaf 3 december
Vanaf maandag 3 december zal de groendienst alle achtergebleven bloemen en planten verwijderen op de kerkhoven. Nabestaanden moeten dus de potten of sierstukken die ze willen houden, tegen dan zelf komen ophalen.
Lees verder

Afvalkalender week 48
• vrijdag 30 november: RESTAFVAL, PAPIER EN KARTON en GLAS (route 1)
Lees verder

Tip van de Bib: 'Marina'
Heb je tijdens de seniorenweek de film 'Marina' gemist? Je vindt hem ook in onze Bib!
Lees verder

Vermijd CO in huis
Elke herfst en winter opnieuw worden we geconfronteerd met CO-vergiftigingen. Koolstofmonoxide komt vrij bij de onvolledige verbranding van o.a. stookolie, aardgas, hout en steenkool. We geven je enkele tips hoe je CO in huis kan vermijden, wat de symptomen zijn en wat te doen bij CO-vergiftiging.
Lees verder

Expo Jef Bosmans (24 nov-14 dec)
Van 24 november t.e.m. 14 december kan je in VC De Kruierie tijdens de openingsuren naar een gratis expo van Jef Bosmans. De teken- en schilderwerken van deze in 1997 overleden Olmenaar overstijgen het niveau van amateur en hebben indruk van een impressionisme, met een soms dramatische geladenheid.
Lees verder

Sfeerbeelden Muziek is Troef
Vrijdagnamiddag konden de Balense senioren in sportcomplex Bleukens genieten van een ontspanningsnamiddag vol muziek en humor, met optredens van Dennie Damaro, Sabine en Marc Dex. Proef opnieuw de sfeer met de foto's en videoreportage van BalenTV.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: Beurtelings verkeer Postelweg (26 nov-21 dec)
Van 26 november tot en met 21 december werken de nutsmaatschappijen in de bermen van de Postelweg (fase 2), als voorbereiding op de aanleg van de nieuwe fietspaden. Tussen het kruispunt Wezelbaan en de Ring is er in deze periode beurtelings verkeer mogelijk, geregeld door tijdelijke verkeerslichten.
Lees verder

Sfeerbeelden optreden Bonanza's
De Seniorenweek werd vrijdagavond afgesloten met een geweldig optreden van De Bonanza's in sportcomplex Bleukens. Hun popklassiekers uit de jaren 60 kregen de zaal massaal aan het dansen. Geniet nog eens na met de foto's.
Lees verder

Ondernemersnieuws: Let op met mails Internet Gemeentegids
Heel wat Balense bedrijven meldden dat ze via e-mail een offerte kregen voor een ongevraagde advertentie in de Internet Gemeentegids. De gemeente Balen benadrukt dat het hier niƩt gaat om haar eigen (gratis) Ondernemersgids en raadt dan ook aan om niet op dit betalingsverzoek in te gaan.
Lees verder

Sfeerbeelden optreden Bonanza's
De Seniorenweek werd vrijdagavond afgesloten met een geweldig optreden van De Bonanza's in sportcomplex Bleukens. Hun popklassiekers uit de jaren 60 kregen de zaal massaal aan het dansen. Geniet nog eens na met de foto's en de beelden van BalenTV.
Lees verder

Ziek in het weekend of 's avonds? Bel 014/22 22 00
Heb je door de week na 18u, in het weekend of op feestdagen dringend medische hulp nodig, die niet kan wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is? Bel dan 014/22 22 00. Door de week kom je uit bij de dokter van wacht, in het weekend en op feestdagen bij de Huisartsenwachtpost Zuiderkempen.
Lees verder

Bekijk de KerstKiXs
Deze week wordt de KerstKiXs, met het aanbod aan activiteiten voor jongeren in de kerstvakantie, verdeeld in alle Balense scholen. Je kan het programmaboekje ook altijd afhalen in de Infopunten (VC De Kruierie, gemeentehuis, OCMW-huis) of hier online bekijken.
Lees verder

Volgende 'Babbelen over boeken' (10 jan): Maanpaleis
Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 10 januari bespreken ze om 20u 'Maanpaleis' van Paul Aster. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
Lees verder

Firma Isoprofs geschrapt uit groepsaankoop muurisolatie
Isoprofs is geschrapt uit de lijst van gekozen bedrijven voor de groepsaankoop muurisolatie die de gemeente Balen en IOK dit najaar organiseren. Er kwamen verschillende klachten binnen dat de firma de afgesproken prijzen en voorwaarden niet langer naleefde. Je kan nog deelnemen tot 31 december.
Lees verder

Nieuw Jeugdcentrum Biesakker opent op 2 december
Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker werd afgebroken, is er een gloednieuw jeugdcentrum verrezen in de Sint-Andreasstraat. Nu zaterdag 2 december wordt het nieuwe JC Biesakker officieel geopend met o.a. kinderanimatie, bezoek van de Sint, streekbierennamiddag, eetstanden en een openingsfuif.
Lees verder

Boogschieten voor mindervaliden op zondag 2 december
Lees verder

Militaire oefening op 30 november
Lees verder

Lezing over glasramen (3 dec)
Op maandag 3 december kan je om 20u in de Pastorij van Olmen (Pastorijstraat 1) terecht voor een gratis lezing over neogotische glasramen in kerken door Theo Mertens (auteur van 'Uit licht geboren'). Naast de kerk van Olmen komen ook techniek, kunst, glasschilders en gerenommeerde ateliers aan bod.
Lees verder