Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 november 2018

Facebook blokkeert accounts in aanloop Amerikaanse midterms

Facebook blokkeert accounts in aanloop Amerikaanse midterms

De socialenetwerksite Facebook heeft 30 Facebookaccounts en 85 accounts op Instagram geblokkeerd die mogelijk gelieerd zijn aan 'gecoördineerd verdacht gedrag'.

Lees verder

Kandidaat-gouverneur Van Cauter scoorde pak minder goed dan concurrent

Open VLD-politica Carina Van Cauter scoorde volgens documenten die De Tijd kon inkijken een pak minder goed dan haar concurrent Wim Leerman in de selectieprocedure voor gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Hoe hoger het IQ, hoe meer ze zich vervelen in de les: 'Er gaat te veel talent verloren'

Ze hebben minder zin om naar school te gaan, de leerstof interesseert hen niet en plezier in het studeren hebben ze al helemaal niet. Een grootschalig onderzoek van de KU Leuven, de UGent en de UAntwerpen toont dat hoog­begaafde leerlingen zich vaak stierlijk vervelen op school. 'Er gaat te veel talent verloren', zegt onderzoeksleider Karine Verschueren.

Lees verder

Internationale media smullen van nieuwe koningskwestie

Het nieuws dat Koning Albert II verplicht wordt een DNA-staal af te leveren in de zaak rond Delphine Boël is wereldnieuws. Van The New York Times en het Braziliaanse Globo tot de verzamelde Britse pers. Ze schrijven allemaal hoe de kansen gekeerd zijn voor Delphine Boël.

Lees verder

Belkacem vecht intrekking Belgische nationaliteit aan

Fouad Belkacem, de voorman van Sharia4Belgium, trekt naar Cassatie om de intrekking van de Belgische nationaliteit aan te vechten. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt zijn advocate.

Lees verder

Gentse N-VA houdt Bracke en Sleurs aan boord

In Gent houdt N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt zowel Siegfried Bracke als Elke Sleurs aan boord.

Lees verder

SP.A trekt in Herent nog voor de start stekker uit coalitie

In Herent heeft de SP.A beslist de bestaande coalitie met CD&V en N-VA niet verder te zetten.

Lees verder

Spoedoverleg nodig: Noordstation vol transmigranten
Nu het 's nachts weer kouder wordt, loopt het Maximiliaanpark zo goed als leeg en zoeken transmigranten hun toevlucht tot het Noordstation. Ze zetten er zelfs kartonnen tentjes op en klampen passanten steevast aan. Vandaag is er overleg met alle betrokken partijen.
Lees verder

Leuven grijpt naast Europese innovatieprijs

Athene mag zich dit jaar Europese Innovatiehoofdstad noemen en krijgt een miljoen euro. Leuven strandt net als Aarhus, Hamburg, Toulouse en het Zweedse Umeå op de tweede plaats en ontvangt 100.000 euro.

Lees verder

Bourgeois moet ruzie Oost-Vlaams gouverneurschap ontmijnen

Vlaams minister-president Geert Bourgeois 'betreurt de heisa' rond de aanduiding van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen. Hij plant 'verdere gesprekken' met de ruziënde N-VA en Open VLD.

Lees verder

Oost-Vlaanderen kan nog lang zonder gouverneur zitten

In de Vlaamse regering groeit het besef dat er deze bestuursperiode in de provincie Oost-Vlaanderen mogelijk geen gouverneur meer wordt benoemd. Als in 2019 het gouverneurschap in Vlaams-Brabant ook vrijkomt, biedt dat meer bewegingsruimte voor onderhandeling.

Lees verder

Hoe gaat dat precies, zo'n DNA-afname bij de koning?
De rechtbank eist een DNA-staal van koning Albert II. Ze doet dat in de zaak van Delphine Boël, die beweert de buitenechtelijke dochter van de voormalige vorst te zijn. Dit is hoe cartoonist Kamagurka verwacht dat dat zal verlopen.
Lees verder

Waarnemend Oost-Vlaams gouverneur: 'We proberen er het beste van te maken'

Door het uitblijven van een benoeming moet de 63-jarige waarnemend gouverneur nog even de eer van zijn provincie hoog houden. Al tikt ook bij hem de klok. 'Op 1 februari 2020 vertrek ik met pensioen.'

Lees verder

Bloedvoorraad Rode Kruis onder druk

Het Rode Kruis meldt dinsdag dat de bloedvoorraad na de herfstvakantie onder druk staat, en dan vooral die van bloedgroep O-negatief. De hulpverleningsorganisatie roept mensen daarom op om langs te gaan bij een mobiele bloedinzameling of een afspraak te maken bij een donorcentrum in hun buurt.

Lees verder

Drie soldaten uit Eerste Wereldoorlog herbegraven in Zonnebeke

Twee Australische en één Britse soldaat uit de Eerste Wereldoorlog zijn dinsdag herbegraven op Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke. Dat gebeurde met een plechtige ceremonie in het bijzijn van onder meer Darren Chester, Australische minister voor veteranenzaken.

Lees verder

Van Cauter trekt kandidatuur voor gouverneurschap van Oost-Vlaanderen in

Carina Van Cauter stapt zelf uit de race om Oost-Vlaams gouverneur te worden. 'Met pijn in het hart', zo meldt ze.

Lees verder

Trappisten­pater trapt het af
Yannick Coussement, een van de drie roepingen die na een inleefweekend in de lente van dit jaar besloten om pater te worden in de trappistenabdij van Westmalle, heeft het kloosterleven na vijf maanden vaarwel gezegd.
Lees verder

KU Leuven huldigt Louis Tobback

Rector Luc Sels van de KU Leuven heeft woensdagavond in de Universiteitsbibliotheek aan Louis Tobback (SP.A) de erepenning van de universiteit overhandigd. De wetenschappelijke instelling dankt Tobback voor '24 jaar van goede samenwerking' onder zijn burgmeesterschap.

Lees verder

Democrate verslaat Republikeinse gouverneur op Guam

Op Guam, een Amerikaans territorium met 160.000 inwoners, is de Democrate Lou Leon Guerrero verkozen tot gouverneur. Zij versloeg de Republikein Eddie Calvo, die er al twee termijnen als gouverneur heeft opzitten, en wordt zo de eerste vrouwelijke gouverneur ooit op Guam.

Lees verder

Stephanie Verbraekel, al een jaar voor altijd 28
Een jaar geleden werd onze collega Stephanie Verbraekel doodgereden in Schaarbeek. Ze was 28 en enig kind. Haar ouders Hilde en Patrick vertellen over een gitzwart jaar. 'Er is geen morgen meer. Er is alleen nog maar gisteren.'
Lees verder