Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 november 2018

Deze bedrijven doen elk IT-hart sneller slaan

Deze bedrijven doen elk IT-hart sneller slaan
Lees verder

Elon Musk vervangen: Tesla heeft een nieuwe voorzitter
Tesla heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Robyn Denholm vervangt medeoprichter Elon Musk bij de maker van elektrische auto's. Musk blijft wel in functie als topman van het bedrijf.
Lees verder

Belgische friet betrokken in handelsoorlog
Onze nationale trots is in de ban van een geopolitieke oorlog. De Belgische friet krijgt invoertaksen opgelegd in Afrika en Zuid-Amerika. Europa is verdeeld over tegenmaatregelen.
Lees verder

Dyson boekt overwinning op "regelzieke" EU in stofzuigerzakkengate
Dyson heeft een overwinning geboekt in 'stofzuigerzakkengate', een zaak die de Britse fabrikant had aangespannen over de wijze waarop in de Europese Unie energielabels worden toegekend aan stofzuigers. Volgens oprichter James Dyson is de test misleidend omdat de apparaten worden getest met een lege zak. Donderdag gaf de rechter hem na een jarenlange strijd gelijk.
Lees verder

Directie bpost legt belangrijke voorstellen op tafel, maandag nieuwe vergadering met bonden
De directie en de sociale partners van bpost hebben de hele dag samengezeten rond een gemeenschappelijk bepaalde agenda. Er zijn "belangrijke en zeer concrete" voorstellen op de tafel gelegd. De voorstellen worden nu geëvalueerd en er is een nieuwe vergadering gepland op maandagochtend. Dat melden de directie en de sociale partners donderdagavond in een gemeenschappelijke verklaring.
Lees verder

België stapt in Europa's grootste effectenbewaarder
De Belgische staat telt via zijn financiële arm FPIM bijna 120 miljoen euro neer voor een belang van 2,05 procent in Euroclear, Europa's grootste effectenbewaarder. Dat meldt de krant De Tijd, die het nieuws vernam uit meerdere bronnen. 
Lees verder