Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 november 2018

de Bib: 1 jaar vernieuwde bib: kom een pannenkoek eten!

1 jaar vernieuwde bib: kom een pannenkoek eten!
Binnenkort is onze vernieuwde bib een volledig jaar open. Dat vieren we op 17 november met pannenkoeken!
Lees verder

Filmvoorstelling: Ademloos
Vrijdag 7 december 2018 om 20u in de bib.
Regie: Daniël Lambo (België 2018 – 79 min.)

Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek. Dit brengt hem naar in een dorp in Centraal-India, waar een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest produceerde. Het gebied is nu één van de grootste asbeststorten ter wereld.

"Ademloos" vertelt een David versus Goliath verhaal dat vertrekt vanuit onze Vlaamse achtertuin maar tentakels heeft tot in het verre India. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

De dvd verschijnt pas in de loop van januari 2019, maar Velt en HVV Londerzeel vertonen deze beklijvende documentaire nu al i.s.m. de bib.

Bekijk de trailer en reserveer snel je gratis plaatsen!

Lees verder

44e Computer Café Rotselaar 6 november

Let op: het is op de 3e verdieping deze keer.

CCR_editie_44

Lees verder

Voorlezen in november

Lees verder

November wereldmaand

Op donderdag 8 november (20u) gaan Tom Sauer (Universiteit Antwerpen) en Lode Lauwaert (KU Leuven) in het kader van November Wereldmaand in debat over de verhouding tussen vrede en geweld. Zijn ze water en vuur of is geweld soms een noodzakelijk kwaad? Moderator is Gie Goris (Mo* Magazine).

Inschrijven: www.bibliotheekhalle.be/inschrijvingen

affiche-wereldmaand2018

Lees verder