Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 november 2018

Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter

Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter
Het zit er bovenarms op tussen de Franse supermarktreus Carrefour en zijn Nederlandse sectorgenoot Ahold Delhaize. Die maakt zich volgens Carrefour schuldig aan concurrentievervalsing door in Lokeren een nieuwe Albert Heijn-vestiging te openen en dus trekt Carrefour naar de rechter, zo bericht De Tijd.
Lees verder

Als deze vijf zaken op je cv staan, heb je een grotere kans op de job
De gemiddelde recruiter weet al na één korte blik op je cv of hij je wil uitnodigen voor een gesprek of niet. Wil je meer kans hebben op een positieve reactie? In de onderstaande video geven we je enkele bruikbare richtlijnen bij de opmaak van een cv. Wie zich van a tot z wil laten coachen, kan ook het gratis e-book van Vacature downloaden.
Lees verder

Tien eenvoudige tips om de komende winter wat minder te verbruiken
In de winter maken we het thuis graag gezellig warm. Kortere dagen vragen ook om meer verlichting. Door de combinatie van beide factoren loopt ons energieverbruik aardig op. Dat merken we uiteraard op onze elektriciteits- en aardgasafrekening. Met deze tien eenvoudige tips houd je de komende winter je verbruik binnen de perken en bespaar je maximaal op je energiefactuur.
Lees verder

Ferrari doet goede zaken met nieuwe modellen
Ferrari heeft in het derde kwartaal meer auto's verkocht dan een jaar eerder. De Italiaanse sportwagenfabrikant profiteerde daarbij vooral van de gestegen vraag naar zijn nieuwe model, de Ferrari Portofino. Ook de 812 Superfast met twaalfcilindermotor was een succesnummer.
Lees verder

Banken waren in 2017 grootste winstmachines in België
Het jaar 2017 was een goed jaar voor de Belgische bedrijven. De totale omzet van de 5.000 grootste ondernemingen nam met 10 procent toe en hun winst met 5 procent. De grootste winstmachines waren de banken, zo blijkt uit een nieuwe editie van Trends Top, waarin de cijfers van de 5.000 grootste Belgische bedrijven geanalyseerd worden. 
Lees verder

Lange en warme nazomer duwt Zalando dieper de rode cijfers in
De online modewinkel Zalando maakt voor het eerst in drie jaar verlies, zo blijkt uit de kwartaalresultaten. Dat is een gevolg van de hete zomer en lange nazomer die klanten minder winterkledij deden bestellen dan gewoonlijk.
Lees verder