Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 november 2018

Brusselse parket wil ontvoerde kleuter en moeder niet scheiden

Brusselse parket wil ontvoerde kleuter en moeder niet scheiden

Op dit moment heeft het Brusselse parket geen enkele intentie om de vierjarige Yasmine van haar moeder te scheiden. Het meisje en haar moeder werden maandag herenigd in Turkije nadat het kind anderhalf jaar in Syrië bij een jihadistische groep had verbleven. Yasmine werd door haar vader naar Syrië ontvoerd.

Lees verder

Corruptiezaak bij Regie der Gebouwen grotendeels verjaard

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag de corruptiezaak bij de Regie der Gebouwen in het arrondissement Leuven grotendeels verjaard verklaard. Het gros van de 74 particuliere aannemers en ambtenaren van de Regie der Gebouwen wordt niet verder vervolgd.

Lees verder

Praet: 'Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan'

Emmanuelle Praet heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rond haar optreden in het RTL-programma C'est pas tous les jours dimanche. 'Ik voel me zoals een marionet.'

Lees verder

Gorilla geboren in Zoo van Antwerpen

In de Zoo van Antwerpen is een gorilla geboren. Bezoekers kunnen het kleintje nu al bewonderen.

Lees verder

Kinderrechtencommissaris Vanobbergen krijgt eredoctoraat

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen krijgt op 15 januari een eredoctoraat van de Universiteit van Hasselt ter ere van het tienjarig bestaan van de faculteit Rechten.

Lees verder

Zara woont eigen begrafenis bij om te tonen hoe gevaarlijk verkeer is

Zara Couton (20) wordt zaterdag begraven. Met kist, lijkwagen en koffietafel achteraf. Maar zonder lijk, want Zara leeft nog. De ceremonie is de nogal ­lugubere prijs die ze won in de fotowedstrijd van een vzw voor veiliger verkeer. 'Choquerend? Misschien, maar ­hopelijk komt de boodschap aan.'

Lees verder

'Intensieve jacht' moet everzwijnenpopulatie halveren

De Waalse minister van landbouw, René Collin, stelt voor om de everzwijnenpopulatie in Wallonië binnen de twee jaar te halveren. Dat meldt L'Avenir. In de zones met varkenspest moeten alle everzwijnen afgemaakt worden.

Lees verder

Drie kleuterjuffen vrijgesproken van belaging in 'pestproces'

Drie kleuterjuffen van een gemeentelijke basisschool in Asse zijn vrijgesproken van belaging. De drie werden vervolgd omdat ze een collega twee jaar lang het leven zuur zouden gemaakt hebben.

Lees verder

Reuzebestelling van 1.500 trucks voor DAF in Westerlo

Het Litouws transportbedrijf Girteka Logistics heeft een order van 1.500 trucks geplaatst bij vrachtwagenbouwer DAF Trucks. De fabriek in Westerlo zal de wielassen en cabines daarvoor leveren, schrijft De Tijd woensdag en wordt bevestigd door het bedrijf. Omdat de bestelling over een langere periode wordt gespreid, zulllen er voorlopig geen extra aanwervingen gebeuren.

Lees verder

Duitsland maakt VN-migratiepact nog heikeler voor regering

Duitsland wil het VN-Migratiepact goedkeuren, zonder interpretatieve verklaring. Dat is slecht nieuws voor zowel premier Michel als de N-VA. De werkgevers roepen op tot redelijkheid.

Lees verder

VN-Migratiepact: meerderheid wil hoorzittingen met juristen

De federale meerderheidspartijen willen in het parlement specialisten internationaal recht ondervragen over het VN-Migratiepact.

Lees verder

Twee extra sporen op drukste lijn

Spoornetbeheerder Infrabel heeft de werken op spoorlijn 50A tussen Brussel en Denderleeuw afgerond. Tussen Anderlecht en Sint-Katharina-Lombeek (Ternat) kunnen treinen over vier sporen rijden.

Lees verder

Brusselse politie dreigt met boetes voor pauzerende buschauffeurs

Chauffeurs van De Lijn die hun pauze nemen in de Vooruitgangsstraat, zullen voortaan worden beboet. De verplaatste bushalte in de straat blijft voorlopig wel behouden.

Lees verder

Parket vraagt celstraf voor duo dat Gents homokoppel in elkaar sloeg

In Gent is een koppel voor de rechter verschenen dat begin augustus een homokoppel in elkaar sloeg. 'Ik ben niet meer gerust wanneer ik op straat loop, ik leef in angst', zei Mauro Padovani, een van de slachtoffers, tegen de rechter.

Lees verder

Premier Michel reageert op ontevreden NMBS-klanten: 'Er is meer en beter nodig'

Premier Charles Michel heeft dinsdag bij de officiële inhuldiging van de vier treinsporen tussen Brussel en Denderleeuw gereageerd op de lage tevredenheid van de NMBS-klanten.

Lees verder

Duizenden mensen wonen illegaal in vakantiepark op Veluwe

Duizenden mensen wonen in Nederland illegaal op een vakantiepark op de Veluwe. Onder hen zijn honderden mensen die bewust buiten het zicht van autoriteiten willen blijven, onder andere wegens crimineel gedrag. Ongeveer een kwart van de bewoners van een vakantiepark behoort tot een kwetsbare groep, en hun aantal groeit.

Lees verder

Mogelijk stroomtekort bij een koudeprik

De Europese netbeheerders waarschuwen voor mogelijke tekorten op de Belgische stroommarkt in januari bij een koudeprik. Van zodra het kwik onder de -5 graden duikt en bij weinig wind dreigen tekorten.

Lees verder

Hof van Cassatie krijgt waarschijnlijk eerste vrouwelijke voorzitter

De Hoge Raad voor Justitie heeft Beatrijs Deconinck voorgedragen als nieuwe eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Als dat gebeurt, wordt Deconinck de eerste vrouwelijke hoogste rechter in dit land.

Lees verder

'Hondenspeeksel gevaarlijk voor de mens'

Jaarlijks raken 24.000 mensen besmet door een bacterie in het speeksel van een hond, soms met dodelijke afloop.

Lees verder

Verkeer op Antwerpse Ring even verstoord door mobiel toilet

Op de Antwerpse Ring richting Gent was woensdag hinder door 'een object in het midden van de rijweg'. Het bleek om een werftoilet te gaan.

Lees verder