Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 november 2018

BBI speurt naar zwarte betalingen met buitenlandse kredietkaarten

BBI speurt naar zwarte betalingen met buitenlandse kredietkaarten
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft deze zomer een tweede keer op grote schaal inzage gevraagd in elektronische betalingen met buitenlandse kredietkaarten. De aangeschreven betaaloperatoren weigeren en moeten in 2019 nogmaals voor de rechter verschijnen. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Waarom bedrijven zo veel geld geven aan rekrutering en selectie
Zoals het bekende spreekwoord luidt: koken kost (veel) geld. Dat is ook zo voor bedrijven die nieuwe medewerkers moeten rekruteren. Sommige bedrijven besteden die onderneming uit aan externe hr-partners, waarbij het extra prijskaartje verantwoord wordt vanuit het idee dat een mismatch nog véél duurder kan uitdraaien.
Lees verder

"Trump wil handelsakkoord met China"
De Amerikaanse president Donald Trump wil een handelsakkoord met China. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van betrokken bronnen. Trump zou hoge ambtenaren aan het werk gezet hebben om voorwaarden op papier te zetten tegen de G20-conferentie eind november.
Lees verder

"Trump wil handelsakkoord met China"
De wereldeconomie haalt adem. Nog deze maand wil de Amerikaanse president Donald Trump gesprekken opstarten om tot een handelsakkoord te komen met China.
Lees verder

Flinke hap uit beurswaarde Apple: wat is er aan de hand?
Een kwartaalwinst die met 32 procent steeg tot 14,2 miljard dollar en een omzetstijging van 20 procent. Toch kelderde het aandeel Apple na de bekendmaking van de cijfers. Wat is er aan de hand met Apple?
Lees verder

Paniek over stroomvoorziening weer weggeëbd
De elektriciteitsprijs voor november zit weer op het niveau van half september, toen energiebedrijf Engie Electrabel aankondigde dat enkele kernreactoren deze winter niet beschikbaar zouden zijn. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder