Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 november 2018

Asiel in België voor Asia Bibi ‘perfect mogelijk’ volgens Reynders

Asiel in België voor Asia Bibi 'perfect mogelijk' volgens Reynders

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is het 'perfect mogelijk' dat ons land de Pakistaanse Asia Bibi en haar familie asiel aanbiedt. 'We hebben in het verleden al vaker een uitzonderlijke humanitaire beslissing genomen.'

Lees verder

Pensioen? Niets pensioen! Floyd Mayweather keert op oudejaarsavond terug in de ring: "Ik wil entertainen"

Floyd Mayweather gaat weer de ring in. De officieel gestopte profbokser neemt het op oudejaarsavond in het Japanse Saitama op tegen kickbokser Tenshin Nasukawa. Maandag onthulde de 41-jarige Amerikaan dat hij daarvoor een contract heeft getekend met de Mixed Martial Arts-organisatie RIZIN Fighting Federation uit Japan.

Lees verder

Australië versoepelt visa voor jongeren die in landbouw willen werken

Australische landbouwers kampen met een nijpend tekort aan personeel. Daarom versoepelt de regering de zogenaamde 'working holiday' visa, waarbij jongeren hun vakantie combineren met een job op het veld.

Lees verder

Kinderen van drie en elf jaar oud vaker slachtoffer in het verkeer

De afgelopen twintig jaar is het aantal verkeersslachtoffers sterk gedaald, zo blijkt uit cijfers van het verkeersveiligheidsinstituut Vias waarover La Dernière Heure en La Libre Belgique berichten. Dat geldt ook voor jonge verkeersslachtoffers, al zijn er twee leeftijdsgroepen die eruitspringen.

Lees verder

Collega met beperking is welkom, maar liefst in een ander bedrijf

De Vlaming is doorgaans bereid samen te werken met een collega met een arbeidsbeperking. Al mag dat voor velen niet te veel moeite kosten.

Lees verder

Iran zal 'met trots' de Amerikaanse sancties omzeilen

Iran gaat de nieuwe Amerikaanse sancties die maandag van kracht worden 'met trots omzeilen'. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani gezegd.

Lees verder

David Goffin tuimelt na 3,5 jaar uit top twintig ATP-ranking, Novak Djokovic staat eindelijk weer op nummer één

Voor het eerst sinds mei 2015 staat David Goffin niet meer in de top twintig van het mannentennis. De Luikenaar moet maandag op de nieuwe ATP-ranking tien plaatsen inleveren en zakt naar nummer 22.

Lees verder

De opmars van coaching
"Veel managers zitten met de handen in het haar. Ze merken dat ze in deze snel veranderende wereld niet langer zelf alle antwoorden hebben. Ik zeg: 'Stop met al de antwoorden te geven. Stel de juiste vragen.' Je zou ervan verwonderd zijn hoeveel oplossingen je, door de juiste vragen te stellen, binnen je groep medewerkers kan ontginnen."
Lees verder

Camila Cabello grote winnaar op MTV Europe Awards

De Amerikaanse zangeres Camila Cabello heeft haar favorietenrol op de MTV Europe Awards waargemaakt. Ze ging zondagavond in Bilbao met de prijs voor beste artieste, beste nummer (Havanna) en beste video naar huis.

Lees verder

NBA. Pure dominantie van 'The Greek Freak', heldendaad in Phoenix en zesde nederlaag voor Lakers

De Los Angeles Lakers hebben zondagavond hun zesde nederlaag in tien competitiewedstrijden geleden. Voor eigen publiek gingen ze in het Staples Center met 107-121 onderuit tegen Toronto. LeBron James bleef steken op 18 punten en 6 assists.

Lees verder

Elise Mertens behoudt haar plaats op WTA-ranking, top tien blijft volledig ongewijzigd

Elise Mertens blijft het nummer dertien van de wereld in het vrouwentennis. De Limburgse strandde afgelopen week in de groepsfase van de WTA Elite Trophy, de B-Masters, in het Chinese Zhuhai.

Lees verder

Waarom waren er tijdens de herfstvakantie geen werken op E40?

Er wordt deze week grote hinder verwacht op de E40-autosnelweg ter hoogte van Gent, nu daar de laatste fase van de herstellingswerken is aangebroken. Maar waarom werd er tijdens de herfstvakantie, doorgaans een rustige periode op de baan, niet voortgewerkt?

Lees verder

Thomas Detry klimt liefst 40 plaatsen en wordt tweede Belg op golfranking, Justin Rose sprint naar nummer één

Thomas Detry ziet zijn derde plaats op het Turkish Open beloond met een flinke winst op de nieuwe wereldranking in het golf. De 25-jarige Brusselaar klimt 40 plaatsen omhoog en staat nu 152e. Hij is daarmee de tweede Belg na Thomas Pieters.

Lees verder

Shaqiri mag van Liverpool niet mee naar Belgrado voor Champions League-duel: "We hebben geruchten opgevangen..."

Xherdan Shaqiri ontbreekt in de selectie van Liverpool voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado. Volgens Jürgen Klopp, de manager van de Reds, wordt de middenvelder in bescherming genomen omdat hem anders een heel vijandige ontvangst in Servië zou wachten.

Lees verder

Benzine goedkoper vanaf dinsdag

Benzine tanken wordt dinsdag goedkoper. Dat blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie.

Lees verder

Bus stort van brug na gevecht met chauffeur
In China zijn beelden opgedoken van het dodelijke ongeval waarbij een bus van een brug stortte. Op de beelden is te zien hoe een passagier de buschauffeur aanviel, waarop die de controle over het stuur verloor. Niemand van de vijftien inzittenden overleefde de ramp.
Lees verder

Boerenbond vraagt maatregelen tegen overpopulatie van everzwijnen

De Boerenbond pleit voor een doortastende en gezamenlijke aanpak van de overpopulatie van everzwijnen. Die is nodig om de overlast in te dijken en mogelijke besmetting van de Afrikaanse varkenspest te voorkomen, zegt de organisatie.

Lees verder

Bracke schuift drie programmapunten naar voren voor volgende federale ploeg

Indien het mathematisch kan, dan mag de huidige coalitie van N-VA, MR, CD&V en Open VLD voor Kamervoorzitter Siegfried Bracke nog eens vijf jaar aan de bak. Met migratie, het budget en een belangrijke sociale component schuift Bracke drie grote programmapunten naar voren.

Lees verder

10.000 brandende toortsen verlichten Tower of Londen
In Londen wordt nog de hele week het einde van Wereldoorlog I herdacht. Nu zondag is het exact honderd jaar geleden dat de wapenstilstand uitgeroepen werd. Aan de Tower of London gebeurt dat elke avond met dit knap spektakel.
Lees verder

Hoe Martin Heylen een topchef inspireerde om haar zaak te sluiten

Ze kwam als dochter van een bootvluchteling in België aan en stampte het meest vermaarde Vietnamese restaurant van de Benelux uit de grond. Nu, na twintig jaar, sluit Quyên Truong Thi (47) haar succeszaak Little Asia in Brussel. De reden? Martin Heylen. De tv-maker ging vier jaar geleden met haar op zoek naar haar roots. De reis en vooral die ene vraag zouden haar leven overhoop halen.

Lees verder

Brits leger rekruteert in buitenland

Om een antwoord te bieden aan het dalend aantal rekruten in het Britse leger, zal de regering de toelatingseisen soepeler maken. Buitenlandse onderdanen uit de Commonwealth moeten niet langer eerst in het Verenigd Koninkrijk gewoond hebben om toe te kunnen treden.

Lees verder

Eerste man ooit zwemt Groot-Brittannië rond
In het Britse Margate heeft Ross Edgley zijn 'Great British Swim' afgerond. Daardoor is hij de eerste man ooit die rond Groot-Brittannië zwemt. Edgley zwom meer dan 3.200 kilometer in 23 weken tijd.
Lees verder

'Ik ben die joodse verpleger die de antisemitische schutter van Pittsburgh het leven redde'

De antisemitische schutter die in de synagoge van Pittsburgh elf mensen vermoordde en zes anderen verwondde, heeft zijn leven mede te danken aan minstens drie joodse hulpverleners. 'Ik wou empathie tonen.'

Lees verder

Advocaat vrijgelaten Pakistaanse vrouw is naar Nederland gevlucht

De advocaat van Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, is naar Nederland gevlucht. Dat meldt de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die hem sinds zaterdag onderdak biedt.

Lees verder

Stoffel Vandoorne na twee moeilijke F1-seizoenen: "Een positieve ervaring"
Ondanks de moeilijke tijd die Stoffel Vandoorne tijdens zijn twee F1-seizoenen bij McLaren heeft beleefd is Vandoorne McLaren enorm dankbaar voor de kansen die hij van het team gekregen heeft, zo laat hij weten tijdens een interview met 'Motorsport.com'.
Lees verder

Europa lanceert nieuwe weersatelliet

Europa lanceert in de nacht van dinsdag op woensdag een nieuwe polaire weersatelliet. De kunstmaan voert ook een instrument mee dat meer moet leren over de impact van de mens op de luchtkwaliteit en klimaat.

Lees verder

Koning Albert II moet toch DNA-staal afstaan

Koning Albert II moet binnen de drie maanden deelnemen aan een DNA-test in de zaak rond zijn vermeende dochter Delphine Boël. Dat heeft het hof van beroep beslist.

Lees verder

Spelers steunen Mogi Bayat met handboeigebaar: 'Hij is een correcte mens'
Toen Adrien Trebel de tweede goal van Anderlecht maakte, vierde hij dat door een handboeigebaar te maken. Mogelijk maakte hij dat gebaar om zijn makelaar ­Mogi Bayat te steunen.
Lees verder

Eurostar herinnert aan verbod op meenemen van munitie in aanloop herdenking WOI

Eurostar vraagt reizigers op enkele dagen voor de honderdste verjaardag van de Wapenstilstand op 11 november om geen echte of namaakwapens mee te nemen aan boord van zijn treinen. 'Om onnodige evacuaties te vermijden.'

Lees verder

Belastingzondaars kunnen al veertien jaar amnestie kopen. Terecht?

Moedigt fiscale amnestie eerlijke belastingbetalers aan om ook het zijpad te kiezen? Of is zo'n regeling een noodzakelijk kwaad? Al veertien jaar verdedigt de politieke klasse aan de macht dat laatste.

Lees verder

Gwyneth Paltrow openhartig over menopauze

Nu Gwyneth Paltrow zelf de eerste symptomen ervaart, wil de 46-jarige actrice de menopauze afhelpen van zijn 'slechte imago'.

Lees verder

'Red eerst je favoriete kind, dan je schreeuwende man': Hilarische steward gaat de wereld rond
De instructies van de stewards en stewardessen op een vliegtuig zijn doorgaans een saaie routineklus waar niemand echt naar kijkt. Maar dat is niet zo wanneer Daniel Sandberg, steward bij Frontier Airlines de microfoon vast heeft. Hij geeft een draai aan de hele uitleg en komt zo tot dit hilarische resultaat.
Lees verder

Morgen wordt het weer zonnig: 'Wat mij opvalt is dat er de laatste jaren veel temperatuurrecords verbroken zijn'

Het wordt dinsdag opnieuw zacht weer, het kwik rijst tussen de 15 en 17 graden in de Ardennen en maar liefst tussen de 17 en 19 graden elders volgens het KMI. Het wordt echter geen recorddag, al was 2018 wel een recordjaar.

Lees verder

Ryanair ontslaat deel personeel Eindhoven

Ryanair heeft zestien van de 98 cabinemedewerkers die vanaf luchthaven Eindhoven werkten, ontslagen. Ruim dertig medewerkers hebben onder protest ingestemd met de 'vrijwillige' overplaatsing en nog eens zestien medewerkers hebben zelf aangegeven niet voor Ryanair te willen werken. Dat bevestigde vakbond FNV Luchtvaart.

Lees verder

Bpost moet door mijnenveld voor noodzakelijke hervormingen

De vakbonden en de directie van Bpost voeren een ultiem overleg over de werkorganisatie bij het postbedrijf. Het zal niet de laatste keer zijn. Bpost staat voor de grootste bijsturing sinds de introductie van de georoute 15 jaar geleden.

Lees verder

Johan Van den Driessche stopt volgende zomer met politiek

Johan Van den Driessche, N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement, is in mei 2019 geen kandidaat voor de parlementsverkiezingen. Hij zal terug de draad opnemen als onafhankelijk bestuurder van vennootschappen, zo meldt hij maandagmiddag in een mededeling.

Lees verder

Tottenham kan in Champions League zoals verwacht slechts rekenen op één van zijn drie Belgen

Mousa Dembélé kan morgen/dinsdag zoals verwacht niet meespelen met Tottenham in het Champions Leagueduel tegen PSV. De middenvelder liep zaterdag in het competitietreffen tegen Wolverhampton een blessure aan de rechterenkel op. Hij moest al na enkele minuten worden gewisseld.

Lees verder

Openbaar ministerie noemt wrakingsverzoek van Bart Vertenten 'onontvankelijk en ongegrond'

Het openbaar ministerie meent dat het wrakingsverzoek van scheidsrechter Bart Vertenten tegen onderzoeksrechter Joris Raskin onontvankelijk is door laattijdigheid en ook ongegrond.

Lees verder

Ardian koopt Kortrijkse IT-groep Trustteam

De Franse durfkapitaalgroep Ardian, één van de grootste in Europa, slaat toe in Kortrijk. Het koopt Trustteam, het bedrijf rond Stijn Vandeputte.

Lees verder

Vanavond 'fake news' op de televisie

De Amerikanen trekken dinsdag naar de stembus voor de tussentijdse parlementsverkiezingen. De Britse openbare omroep komt daarom met een reportage over Donald Trump. Zijn reactie laat zich nu al raden.

Lees verder

Na twee dopinggevallen binnen een jaar riskeert Spaanse wielerploeg schorsing tot 45 dagen

Het Spaanse procontinentale Burgos-BH riskeert een schorsing van 15 tot 45 dagen. Dat is het gevolg van twee positieve dopinggevallen binnen een jaar in het team.

Lees verder

Staking Bpost gaat door ondanks positief overleg

De bonden en directie van Bpost hebben naar eigen zeggen constructief met elkaar gesproken. Maar de vijfdaagse stakingsactie gaat wel door.

Lees verder

Dit zijn de beste restaurants in uw buurt volgens Gault&Millau
Het Hof Van Cleve en Bon-Bon behouden beiden hun topscore in de zestiende editie van de Gault&Millau restaurantgids. Kobe Desramaults en Nick Bril zetten ook een goede score neer, maar niet beter dan de Waalse chef Sang-hoon Degeimbre.
Lees verder

11-jarig meisje wint WK dronevliegen
In het Chinese Shenzen vond afgelopen weekend het WK dronevliegen plaats. Dat werd gedomineerd door tieners. Bij de vrouwen was de 11-jarige Thaise Wanraya Wannapong de beste.
Lees verder

Fransman David Martin is chef van het jaar

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Gault&Millau net vóór Michelin zijn nieuwe restaurantgids uit. Meer dan op de punten legt deze gids steeds meer de nadruk op de bekroningen per categorie. Met als belangrijkste bekroning de Chef van het Jaar, die dit jaar David Martin te beurt valt.

Lees verder

'In Vlaanderen ontsnappen we (voorlopig) aan gevaarlijke variant van meningokokken'

De meningokok W-bacterie beroert al enkele maanden de gemoederen in Nederland. In België is de situatie nog niet zorgwekkend. 'Maar die kan snel omkeren en wordt daarom dagelijks geëvalueerd.'

Lees verder

Overlevende aanslag op Charlie Hebdo wint prestigieuze Franse literatuurprijs

De Prix Femina, een van de meest gerenommeerde Franse literatuurprijzen, gaat dit jaar naar Philippe Lançon en zijn roman over de aanslag op Charlie Hebdo. De twee Belgen die genomineerd waren voor de Femina étranger, Stefan Hertmans en Stefan Brijs, konden hun nominatie niet verzilveren.

Lees verder

Moeskroen weigert schikkingsvoorstel voor Nikola Gulan

Moeskroen gaat niet akkoord met de speeldag schorsing en 1.000 euro boete die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) deed aan verdediger Nikola Gulan. Dat bevestigde clubwoordvoerder Gregory Delreux maandag.

Lees verder

Spice Girls gaan op tournee, zonder Beckham

Vier van de vijf dames van de popgroep Spice Girls kondigden maandag hun veelbesproken tournee aan. Eén lid ziet een reünie niet zitten: Victoria Beckham, Posh Spice, maakt geen deel meer uit van de meidengroep.

Lees verder

Fans van Zulte Waregem zijn het beu en richten zich tot bestuurders Belgisch voetbal: "Hier moet worden ingegrepen"

De supportersfederatie van Zulte Waregem is het beu. Nadat het afgelopen weekend op het veld van STVV meerdere dubieuze fases zag uitdraaien in hun nadeel, schreven ze een open brief aan de bestuurders van het Belgisch voetbal. "Excuses van meneer Verbist (scheidsrechtersbaas, nvdr.) zullen hier weinig aan veranderen. Hier moet worden ingegrepen", klinkt het.

Lees verder

Kameroense separatisten ontvoeren tientallen leerlingen

Gewapende separatisten hebben 79 leerlingen van een christelijke middelbare school ontvoerd in het westen van Kameroen. Ze vragen dat de school de deuren sluit en hopen zo chaos te creëren in de Engelstalige regio.

Lees verder

Icelandair koopt rivaal Wow Air

De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair heeft een akkoord bereikt om zijn rivaal Wow Air over te nemen. De twee IJslandse maatschappijen zullen wel blijven opereren als aparte merken, zo meldt de Icelandair Group. Beide vliegen op Brussels Airport.

Lees verder

Gecrasht Indonesisch vliegtuig had al langer problemen met snelheidsmeter

Het Indonesisch passagiersvliegtuig dat vorige week in de zee neerstortte met 189 mensen aan boord, had op zijn laatste vier vluchten problemen met de snelheidsmeter. Dat melden onderzoekers maandag op basis van analyses van de zwarte doos.

Lees verder

Nadal geeft forfait voor ATP Finals, Djokovic beëindigt seizoen daardoor als nummer 1

Rafael Nadal heeft forfait gegeven voor de ATP Finals, die zondag in de O2 Arena in Londen van start gaan. De 32-jarige Spanjaard heeft nog altijd last aan de buikspieren en moest maandag bovendien een operatie aan de enkel ondergaan. Door het forfait van Nadal is Djokovic zeker dat hij het seizoen als nummer een van de wereld zal afsluiten.

Lees verder

Parket kreeg dvd niet geopend, man toch veroordeeld

De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag een bestuurder die op politieagenten was ingereden, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Het parket had echter de vrijspraak gevraagd, omdat het er niet in slaagde een dvd met camerabeelden te bekijken.

Lees verder

Advocaat Asia Bibi: 'Pakistan kan haar niet tegenhouden'

De advocaat van Asia Bibi, een vervolgde christen in Pakistan, zei tijdens een persconferentie in Nederland dat de Pakistaanse overheid Bibi niet kan tegenhouden het land te ontvluchten. Zelf heeft hij onderdak gevonden in Nederland.

Lees verder

Antwerpse Groenplaats in 2020 decor voor FIBA 3x3 Europe Cup

De zesde editie van het EK 3X3 wordt van 26 tot 28 juni 2020 in Antwerpen en op de Groenplaats georganiseerd. In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen (1920) werden georganiseerd. In het kader van dat gegeven en ook omdat 3X3 basketbal in Tokio 2020 een olympische discipline is, heeft FIBA Europe gekozen voor België en meer bepaald Antwerpen. Het evenement zal worden georganiseerd door Basketbal Vlaanderen in samenwerking met Golazo/Sportizon.

Lees verder

Premier trekt benoemingscarrousel naar zich toe

Premier Charles Michel zal deze week met zijn vicepremiers de aanstelling van Steven Vanackere bij de Nationale Bank bespreken, samen met een reeks andere topbenoemingen die op de agenda staan.

Lees verder

Luxemburg betaalt leerkrachten het meest

Onze leerkrachten verdienen niet slecht in vergelijking met andere Europese landen, maar wie echt geld wil verdienen verhuist maar beter naar Luxemburg.

Lees verder

Sinterklaas meert dit jaar aan op Antwerps Eilandje

De traditionele intrede van Sinterklaas in Antwerpen vindt plaats op zaterdag 17 november. De aanlegplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.

Lees verder

Overtuigt deze glijdende berenwelp miljoenen tieners om te stemmen bij de Midterms?
Op Twitter is een video viraal gegaan van een berenwelp die een bergflank probeert te beklimmen. De welp zou opgeschrikt zijn door een drone die te laag bij de grond vloog. In een dag tijd is de video al 15 miljoen keer bekeken, en volgens Hollywood-ster Elizabeth Banks zou de video ook politieke gevolgen mogen hebben.
Lees verder

Fransen kunnen hele maand benzine aan inkoopprijs tanken

Wegens massaal protest tegen de forse stijging van de brandstofprijzen bieden de supermarktketens Leclerc en Carrefour in hun tankstations in Frankrijk de komende weken brandstof aan inkoopprijs aan. Op een jaar tijd steeg de prijs van diesel bij onze zuiderburen met 23 procent, die van benzine met 15 procent.

Lees verder

Louis Talpe is verloofd

Louis Talpe heeft zijn vriendin, Tiffany Ling-Vannerus, ten huwelijk gevraagd. 'Bedankt om ja te zeggen tegen ons', schrijft de acteur op Instagram.

Lees verder

Vlaamse werkloosheid blijft dalen

De Vlaamse werkloosheid is in oktober met 8,2 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). De werkloosheid in Vlaanderen daalt nu al meer dan drie jaar onafgebroken.

Lees verder

Pro League keurt steunbetuigingen voor in verdenking gestelde spelersmakelaar Mogi Bayat af

Naar aanleiding van de steunbetuigingen van enkele spelers voor personen in staat van beschuldiging in het kader van Operatie Propere Handen, roept de Pro League maandag op tot sereniteit en waardigheid.

Lees verder

Stad Brussel houdt vluchtelingencentrum in Haren langer open

De stad Brussel zal de huurovereenkomst met de vzw's Brussels burgerplatform en Dokters van de Wereld voor het opvangcentrum voor vluchtelingen in Haren met zes maanden verlengen. Dat werd maandag beslist op de Brusselse gemeenteraad.

Lees verder

Trump en Obama proberen laatste kiezers te overtuigen

De Amerikanen trekken dinsdag naar de stembus voor de tussentijdse parlementsverkiezingen. Aangezien uit opiniepeilingen blijkt dat de race in heel wat staten razend spannend wordt, zetten de Republikeinen en de Democraten maandag alles op alles de laatste kiezers te overtuigen.

Lees verder

Titelverdediger Dimitri Van den Bergh opnieuw in finale WK darts bij de jeugd

Titelverdediger Dimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich maandag in het Engelse Wigan voor het tweede jaar op rij voor de finale van het WK jeugd geplaatst. In zijn halve finale nam de 24-jarige Antwerpenaar met 6-1 de maat van de de Engelsman Ted Evetts (PDC-119). Zondag geeft hij in de finale de Duitser Martin Schindler (PDC-48) partij.

Lees verder

Wat als Delphine Boël erkend wordt als kind van koning Albert?

Het Brusselse hof van beroep besloot maandag dat Koning Albert II binnen de drie maanden een DNA-test moet ondergaan. Toont die aan dat Albert II de biologische vader is van Delphine Boël, dan heeft dat heel wat consequenties.

Lees verder

'Boer zkt vrouw' solt met mensen en hun gevoelens

Onze recensent keek naar Boer zkt vrouw en werd kwaad. 'We kregen zin om hém er ene op zijne snuit te geven.'

Lees verder

Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken in strijd tegen lerarentekort

Vlaanderen en Nederland gaan samen bekijken hoe ze het lerarentekort kunnen aanpakken. Dat tekort is zowel in Vlaanderen als in Nederland een probleem.

Lees verder

140-tal passagiers Brussels Airlines al dagen geblokkeerd in Tel Aviv

Een 140-tal passagiers van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zit al bijna twee dagen geblokkeerd in Tel Aviv wegens een defect aan het vliegtuig waarmee ze naar Brussel zouden vliegen.

Lees verder

Twee huizen in centrum Marseille storten in: tien personen vermist

Twee gebouwen in het hartje van de Franse stad Marseille zijn maandag ingestort. Meer dan veertig reddingswerkers en achttien voertuigen kwamen ter plaatse om naar slachtoffers te zoeken. Tien personen zijn vermist.

Lees verder

Nip-test leidt niet tot minder Down-kinderen

Er zijn vorig jaar weer wat meer kinderen met downsyndroom geboren. De angst dat de Nip-test tot 'eliminatie' zou leiden, blijkt onterecht.

Lees verder

Australiër sterft na haaienbeet op dezelfde plek waar eerder twee aanvallen waren

Een Australiër is ten zuiden van het beroemde koraalrif Great Barrier Reef aangevallen door een haai. De 33-jarige man stierf aan zijn verwondingen. Het gaat al om de tweede dodelijke haaienaanval dit jaar in Australië, en de derde aanval in dezelfde buurt.

Lees verder

Kwik klimt tot 19 graden

Dinsdagochtend zijn er nog wolkenvelden met kans op enkele buien. Vrij snel wordt het zonnig met soms veel hoge wolkenvelden. Het wordt warm met maxima tussen 15 graden in de Ardennen en 19 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Facebook blokkeert accounts in aanloop Amerikaanse midterms

De socialenetwerksite Facebook heeft 30 Facebookaccounts en 85 accounts op Instagram geblokkeerd die mogelijk gelieerd zijn aan 'gecoördineerd verdacht gedrag'.

Lees verder

Kandidaat-gouverneur Van Cauter scoorde pak minder goed dan concurrent

Open VLD-politica Carina Van Cauter scoorde volgens documenten die De Tijd kon inkijken een pak minder goed dan haar concurrent Wim Leerman in de selectieprocedure voor gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Hoe hoger het IQ, hoe meer ze zich vervelen in de les: 'Er gaat te veel talent verloren'

Ze hebben minder zin om naar school te gaan, de leerstof interesseert hen niet en plezier in het studeren hebben ze al helemaal niet. Een grootschalig onderzoek van de KU Leuven, de UGent en de UAntwerpen toont dat hoog­begaafde leerlingen zich vaak stierlijk vervelen op school. 'Er gaat te veel talent verloren', zegt onderzoeksleider Karine Verschueren.

Lees verder